7 løsninger til at lindre muskelkramper

Lavendel kan ikke kun bruges som aromaterapi til afslapning, men masserer med lavendelolie er også meget effektiv til at lindre ubehag forårsaget af muskelspasmer.
7 løsninger til at lindre muskelkramper
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det er meget vigtigt at vide, hvordan man kan lindre muskelkramper, fordi det direkte påvirker vores daglige liv. Muskelkramper og smerter kan skyldes flere forskellige faktorer. Nogle gange kender vi årsagen til disse irriterende smerter, mens andre gange gør vi måske ikke.

I de fleste tilfælde kan stress, muskelspændinger, et fald, en forkert bevægelse eller endda influenza forårsage muskelskader, muskelsmerter eller svage muskler.

I denne artikel tager vi et kig på nogle midler, som du kan lave derhjemme til at behandle muskelsmerter.

Du er måske også interesseret i: 5 ting der kan forårsage muskelkramper

Midler, du selv kan lave for at lindre muskelkramper

Mand prøver at lindre muskelkramper ved computeren

Naturprodukter er ideelle til at lindre ubehag i vores kroppe. Fortsæt med at læse for at få en liste over de syv bedste løsninger til, hvordan du behandler eller undgår muskelsmerter og muskelkramper i fremtiden.

1. Varmt vand til at lindre muskelkramper

Varmt eller lunkent vand er perfekt til afslapning af dine muskler. Det er en af de mest anvendte metoder, der er både effektiv og enkel. 

Ideelt set bør du have en varm vandpose, varmt omslag eller en gennemblødt klud med varmt vand. Når det varme omslag er påført det berørte område, vil det hjælpe med at stimulere blodkredsløbet, hvilket vil mindske muskelspændinger og inflammation.

Du kan også spare tid ved direkte påføring af varmt vand på det berørte område under en bruser eller i et karbad.

2. Rosmarin til at lindre muskelkramper

Rosmarin er en meget gavnlig urt, der kan bruges til at behandle eller lindre flere lidelser i kroppen. I dette tilfælde kan en infusion med rosmarin hjælpe på inflammationen og smerten.

 • Fugt en klud med rosmarininfusionen og anbring den på det område, du ønsker at behandle.
 • Hvis du har tørret rosmarin, kan du forsigtigt knuse det og massere det rundt på det ramte område for at lindre smerte og betændelse.

3. Forøg dit kaliumindtag

Æblecidereddike i glaskrukke

Manglende kalium kan forårsage alvorlige muskelspasmer. Dette værdifulde næringsstof kan hjælpe med at forhindre ekstreme muskelkramper.

For at forhindre alvorlige muskelkramper skal du øge dit indtag af kaliumrige fødevarerDen mest almindelige og velkendte kilde til kalium er bananer. Men hvis du ikke kan lide bananer, kan du gemme dets smag eller tekstur væk i en smoothie eller juice med andre frugter.

Vi foreslår, at du læser: 10 Frugter, der er rige i kalium

4. Æblecidereddike

Æblecidereddike er meget alsidig. Det er ikke kun et godt rengøringsprodukt, men indeholder også medicinske egenskaber. For eksempel hjælper det kroppen med at lindre muskelkramper og smerter. På grund af dette er det et ideelt middel til at bekæmpe ubehag i musklerne.

 • For at bruge æblecidereddike som hjemmemiddel, skal du først lave en blanding af vand og æblecidereddike (500 ml).
 • Derefter skal du dyppe en klud i blandingen og påføre den på det berørte område.
 • En anden mulighed er at gennembløde en klud, gazebind eller et andet omslag i blandingen og derefter pakke det rundt om det berørte område. Lad det sidde stramt i 30 minutter.

5. Is

Når de fleste mennesker tænker på ubehag i muskler, tænker de straks på is. Det er et naturligt og anti-inflammatorisk middel, der også er let tilgængeligt derhjemme.

Du kan simpelthen anvende isen ved at indpakke flere isterninger i en klud eller et håndklæde og påføre på det berørte område. Det er vigtigt ikke at anvende is direkte på huden, da det kan beskadige huden.

 • Lad isen være på det berørte område i 15 minutter.
 • Du kan foretage denne behandling 2 eller 3 gange om dagen , eller så tit det er nødvendigt.

6. Baldrian

En af de mest afslappende planter er baldrian. En infusion med baldrian virker ved at af slappe kroppen både mentalt og fysisk.

Ingredienser

 • 1250 ml vand
 • 1 spiseskefulde baldrian (15 g)

Forberedelse

 • Først koger du vandet
 • Når vandet koger, skal du tilføje en spiseskefuld baldrian. Lad det stå og trække i 5 til 10 minutter.
 • Efter 5 eller 10 minutter, sigt det igennem en si beregnet til te.
 • Drik det!

Ideelt, burde du drikke baldriante om aftenen, inden du går i seng. Ikke alene bliver kroppen mere afslappet, men baldrian kan også få nogle mennesker til at føle sig døsige.

7. Lavendelolie er godt til at lindre muskelkramper

Lavendelolie kan være dit bedste valg til at lindre muskelkramper.  Lavendel har, ligesom baldrian, afslappende egenskaber, og det er derfor, at det ofte bruges som aromaterapi, luftfriskere og stearinlys.

 • Få lavendelolie fra en helsekostbutik. Det er vigtigt at sikre sig, at det er rent og ikke indeholder nogle kemikalier.
 • Påfør olien på det berørte område og masser det, indtil det er fuldt absorberet.

Som du kan se, er disse anbefalinger grundlæggende, men de viser sig meget effektive til at lindre og eliminere muskelkramper. Det er en nem måde at forhindre muskelsmerter på og forbedre dit daglige liv.

Det kan interessere dig ...
Ledsmerter: Fem naturlige antiinflammatoriske midler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Ledsmerter: Fem naturlige antiinflammatoriske midler

Ledsmerter er et stort problem for mange, og noget, vi ofte taler om her på siden. Læs mere om antiinflammatoriske midler mod ledsmerter her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Apolo Arenas M; López Fernández  E.; Caballero Ramos T. Utilización de la termoterapia en el ámbito deportivo. Revista de Ciencias del Deporte. 2006; 2 (1): 29-36.
 • De Oliveira JR, Camargo SEA, de Oliveira LD. Rosmarinus officinalis L. (rosemary) as therapeutic and prophylactic agent. J Biomed Sci. 2019 Jan 9;26(1):5.
 • Joly D. Hipopotasemia. EMC – Tratado de Medicina. 2003;7(2):1-3.
 • Beh BK, Mohamad NE, Yeap SK, Ky H, Boo SY, Chua JYH, Tan SW, Ho WY, Sharifuddin SA, Long K, Alitheen NB. Anti-obesity and anti-inflammatory effects of synthetic acetic acid vinegar and Nipa vinegar on high-fat-diet-induced obese mice. Sci Rep. 2017 Jul 27;7(1):6664.
 • Arenas J. Crioterapia y termoterapia en las lesiones del aparato locomotor. Offarm. 2002; 21 (2): 106-111.
 • Zare A, Khaksar Z, Sobhani Z, Amini M. Analgesic Effect of Valerian Root and Turnip Extracts. World J Plast Surg. 2018 Sep;7(3):345-350.
 • Koulivand PH, Khaleghi Ghadiri M, Gorji A. Lavender and the nervous system. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:681304.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.