En sund krop i en sen alder: Sådan gør du

Træning bekæmper stress, afslapper os og hjælper med at frigøre oxytocin, hvilket er et hormon der får os til at føle os lykkeligere og mere afbalancerede. Det er vigtigt for din sundhed både nu og senere.
En sund krop i en sen alder: Sådan gør du

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det er aldrig for  sent at arbejde på at blive sundere. Her er en guide til hvordan du kan arbejde mod en sund krop i en sen alder.

Det er ikke umuligt at være sund i en sen alder, selvom din krop aldres med tiden. Du skal bare starte visse gode vaner fra nu af, i god tid. Jo tidligere vi begynder med vores gode vaner, desto større chance har vi for at forhindre de potentielle fremtidige konsekvenser af dårlige beslutninger i fortiden.

Mange mennesker tænker ikke på, at de en dag vil nå høj alder, og at alt, hvad de har gjort i løbet af deres liv vil komme tilbage til dem. Så det er vigtigt at starte gode vaner fra nu af og før din krop aldres for meget.

I denne artikel skal vi tale om, hvad du kan gøre for at nå din alderdom med et godt helbred.

Motion er afgørende for at få en sund krop i en sen alder

Uden tvivl er det første råd til at nå din alderdom med et godt helbred at dyrke nok motion. Der er ingen grund til at sigte efter at være en professionel atlet, men det er vigtigt at dyrke motion i din daglige rutine.

Du kan tilmelde dig et fitnesscenter eller gå til aerobic, zumba eller spinning klasser. Ligeledes kan du gå i naturen eller endda gå en halv time til en time om dagen. Det vil være nok.

Fysiske øvelser hjælper dig ikke kun med at se bedre ud eller være i god fysisk sundhed, de understøtter også dit psykologiske velbefindende.

Træning bekæmper stress, afslapper os og hjælper med at frigøre oxytocin, hvilket er et hormon der får os til at føle os lykkeligere og mere afbalancerede. Det er vigtigt for din sundhed både nu og senere.

 

Læs også: Fire slags vintermad til vægttab

 

Spis så sundt som muligt

Det-er-altid-vigtigt-at-spise-sundt.

For at nå et senere liv med et godt helbred er det vigtigt at passe på din kost. Det er ikke til at passe dig selv udefra, hvis du ikke holder øje med hvad du spiser. Husk at “du er hvad du spiser”.

Medtag masser af frugt og grønt i din kost, spis den mest naturlige mad og opret dine egne versioner af fastfood, som hjemmelavede burgere eller pizza, hvilket er meget bedre end at købe disse fødevarer.

Det er også vigtigt at undgå sukkerholdige drikkevarer og i stedet bare vælge vand.

Når det er sagt, betyder det ikke, at du ikke kan behandle nogle gange. Det er også vigtigt at leve og nyde lidt af hvad du kan lide, selvom det ikke er meget sundt.

Dog skal kager, sukkerholdige drikkevarer og forarbejdede fødevarer indtages meget sjældent.

Hvis du tager vare på din kost og giver dig selv lejlighedsvis små fornøjelser, vil du undgå at finde dig selv overfor højt kolesterol, diabetes, intoleranser og mange andre problemer i morgen.

Undgå vaner, der er giftige for dit helbred

Rygning-er-en-daarligt-vane-som-du-burde-droppe,-hvis-du-vil-have-en-sund-alderdom.

Nogle giftige vaner er socialt accepterede, såsom at drikke alkohol og ryge. Ikke alene er de giftige for vores helbred, men de skaber også nogle gange afhængighed og giver os alvorlige problemer senere i vores liv.

  • Du må have hørt en der har røget i mange år, hoste meget, ja, næsten som om at de var syge.
  • Ligeledes er en person der drikker alkohol ofte måske ikke nok opmærksom på den skade det gør på deres lever.

Som med vores kost, selvom det ikke kan forårsage problemer på kort sigt, kan det med tiden gøre det. Nogen der ryger konstant kan lide af lungekræft senere i livet.

Ligeledes kan en der drikker alkohol ofte ende med leverproblemer i fremtiden. Det er derfor meget vigtigt at tage et godt kig på vores giftige vaner og begynde at reducere dem lidt efter lidt.

 

Læs også: Prøv denne veganske kost til vægttab

 

Begynd nu for at få en sund krop i en sen alder

Hvis-du-vil-have-en-sund-alderdom-skal-du-begynde-nu-med-at-dyrke-motion-og-stoppe-dine-daarlige-vaner.

Hvis du vil have en god livskvalitet og en sund krop i en sen alder, skal du begynde at være opmærksom på det vi har talt om fra nu af.

For at opsummere: Motion, kost og dårlige vaner er de vigtigste ting du skal fokusere på.

Inden for hver af disse aspekter vil forskellige elementer passe til hver persons oplevelse. For eksempel kan dine dårlige vaner være at du spiser for meget eller spiser for meget forarbejdet mad bagværk, snarere end at du drikker alkohol eller ryger.

Vil du gerne have en sund krop i en sen alder? Tror du, at det kan vente indtil du er lidt ældre før du skal begynde at passe på dig selv? At starte nu er et vigtigt skridt. Det vil gøre en stor forskel senere. Det lover vi. Vi aldres alle sammen.

Tænk ikke to gange, start i dag.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.