7 tips til at blive en super mor

En "super mor" er mere end en mor, som kan afbalancere al familie- og arbejdsansvar; hun er også en bevidst mor, der erkender, at det er sundt at delegere nogle opgaver ud, så alting virker...
7 tips til at blive en super mor

Skrevet af Thady Carabaño

Sidste ændring: 25 august, 2022

Er det muligt at være en super mor?

Moderskab kan helt sikkert være hårdt, når du står over for de krav, som så mange kvinder har i deres karriere og liv. Og for mange kan det være en stor udfordring.

At være en super mor betyder ikke at tage hånd om alt.

Holde huset ryddeligt, passe og opdrage børn, arbejde, have en partner og stadig finde tid til at føle sig smuk og sund…. Det er meget for et enkelt menneske.

Det er dog stadig målet for så mange kvinder.

Kunne det være, at vi forventer for meget af os selv?

Tips til at være en super mor

Den grundlæggende nøgle til at være en super mor er at undgå at overvælde dig selv med perfektion, fordi den simpelthen ikke eksisterer.

Baseret på denne grundlæggende forudsætning giver vi dig syv tips, der er afgørende for, at du med lykke kan rejse gennem din rejse til et mere bevidst moderskab.

1. Kærlighed og tilgivelse

En super mor med sin søn.

Kærligheden du har for din familie er grundlæggende. Efter alt vil børn altid høre “jeg elsker dig” fra deres forældre. Du kan aldrig sige det for meget. Du skal dog også bevise det.

Hvordan?

Afsæt tid til at lege med dem, at studere sammen og at opleve sammen som en familie. Vær stringent med de grænser, de har brug for til at vokse op sundt og giv dem den flydende og rettidige kommunikation, de har brug for.

Tilgivelse skal også være i familiedynamikken. Der er mange gange, at fejl vil blive lavet. Men spørg om tilgivelse og tilgivelse for at vokse som mennesker er en del af et bevidst moderskab.

Besøg denne artikel: Forskning fastslår at intelligens bliver arvet fra mor

2. Prioriter, hvad der er vigtigt

Kalender

Organiser din dagsorden og deltag samt prioriter de vigtigste ting først. Hvis du skal afslutte et job, og du ved, hvornår du skal tage dine børn i skole, så tag dig tid til at være produktiv og opfylde dine arbejdsopgaver.

Der er teknologiske ressourcer, der kan hjælpe dig med at organisere dine forpligtelser som kvinde. Du skal blot prioritere de mest presserende og huske, hvad der ikke må glemmes.

Du kan spare besøg i banken ved at foretage elektroniske transaktioner, og du kan organisere din email indbakke, så du kan modtager de vigtigste først.

3. Organiser husholdningsarbejdet

Mor kigger på sin datter.

Husholdningsopgaver bør være et ansvar, der deles af alle familiemedlemmer. Hvis du delegerer opgaver til alle medlemmer, kan de sammen opnå den rene og behagelige atmosfære, de har brug for derhjemme.

Hver enkelt kan påtage sig opgaver efter deres alder, styrke og evner. Mellem alle kan du organisere en kalender med hjemlige opgaver. Overdrivelse med orden og renlighed er ikke sundt, heller ikke uorden og snavs. Vær dog forsigtig med at være en mor, der støtter machismo. Få far til også at udføre husarbejde.

4. Del din tid

Bortset fra pligter skal der være tid til at tilbringe sammen som en familie. Mindst et måltid om dagen skal gøres sammen, med tv og mobiltelefoner slukket. Familiemåltiderne fremmer børn og unges fysiske og følelsesmæssige helbred.

Inkluder tid til hvert barn, til din partner og selvfølgelig til dig selv.

Husk: Du kan gemme til morgen, hvad du ikke gjorde i dag, men udskydning af det betyder ikke at glemme det.

5. Grin og græd

Mor med barn på skødet.

I familielivet er der gode og ikke så gode følelser. En super mor nyder familien og deler glæden ved at være sammen.

Smil efter en vanskelig arbejdsdag. Men samtidig være ikke bange for at dele tårer med din partner og børn i hårde tider.

Deling af følelser og handling i overensstemmelse hermed er en del af den læring, som en super mor giver hendes børn. Det er mere end teori, børn ser det hver dag i det eksempel, som mor giver.

6. Anerkend far

Par holder om hinanden.

En super mor anerkender og værdsætter den mand, der gav hende børn sine børn.

Del med din partner, uanset om det er husarbejde eller forældre.

I dag har vi fejlagtigt skabt en moderfigur, der kan gøre alt, som har afskaffet evnen til at acceptere kærlighed og støtte til den mand, med hvem livet er delt.

Hvis parret er adskilt, betyder det ikke, at børnene skal adskilles fra faderen. Selv i tilfælde, hvor faderen er fraværende og ikke opfylder sit ansvar, undgår en supermor inspirerende foragt eller had hos deres børn. Forholdsproblemer mellem et par behøver ikke at skade forholdet til deres børn.

Vil du vide mere? Viralt brev: ”Jeg er mor, ikke slave”

7. Pas på dig selv

Barn sminker sin mor.

Du skal passe på dine børn, men også dig selv.

At være en super mor og være i overensstemmelse med kravene fra børn, så skal du være fysisk, mentalt og følelsesmæssigt egnet. En god kost og motion er afgørende.

Hvis du vil have dine børn til at spise sundt og motionere i en tidlig alder, er den bedste måde at gøre det på med dit eget eksempel.

Hvis du føler dig overvældet over dit familiemæssige ansvar eller ikke ved, hvordan du håndterer de vanskelige situationer, det medfører, så tøv ikke med at søge professionel hjælp.

Og din mentale og følelsesmæssige balance afhænger også af dine børns velfærd.

En endelig refleksion for alle supermødre

At være en super mor betyder ikke at have “super kræfter”. Den afgørende del af et bevidst moderskab er at acceptere og genkende, at du har brug for hjælp. Det et at anerkende, hvornår det er på tide at delegere ud. At accept og anerkendelse afspejler din sande styrke til at opdrage dine børn.

Dette er især vigtigt for mødre, der skal opdrage deres børn alene. Husk: Der er altid en hjælpende hånd, en bedstemor, en bror eller søster, som kan give dig den støtte, du har brug for.

Dine børn har brug for din omsorg og vejledning til at vokse. En super mor elsker, støtter, opmuntrer, forstår i god tid at lade sine børn tage kontrol over deres skæbne og leve efter deres egne beslutninger.

Det kan interessere dig ...
Hvordan får du et stærkt mor og datter forhold?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvordan får du et stærkt mor og datter forhold?

Et stærkt mor og datter forhold er en drøm, som alle mødre har. Kærligheden mellem en mor og sit barn er sand og ubetinget, der er ingen tvivl om d...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.