Viralt brev: ”Jeg er mor, ikke slave!"

På trods deres forpligtelser derhjemme, kan og bør kvinder tage tid til at gøre ting, som de nyder.
Viralt brev: ”Jeg er mor, ikke slave!"

Sidste ændring: 10 maj, 2019

Jeg er mor, ikke slave!  ”At være en mor gør mig ikke til en slave af gøremål omkring huset”. Denne erklæring blev for nylig viral efter et interessant brev indsendt af en 32-årig australsk kvinde på hendes Facebook-profil.

Constance Hall er en ung kvinde, der er aktiv på sociale netværkssider, og hun har sin egen blog. Hvor hun diskuterer det at leve en aktiv livsstil med børn, og understrege betydningen af at opretholde sociale bånd, interesser og lidenskaber.

For et par uge siden blev der offentliggjort et brev, som var mere end en udtalelse. Det var som en opfordring til alle kvinder til at kræve deres plads i samfundet og fortsætte omsorgen for deres personlige vækst. Og samtidig integrere ansvar i forældrerollen.

I dag på vores side, vil vi gerne invitere dig til at reflektere over dette.

”Jeg er mor, jeg er kvinde!” Constance Halls brev

Constance Hall er en af de kvinder, der ikke er bange for at bringe sine børn med sig næsten overalt, hvor hun går. Hun tager dem op i sine arme og tilbringer timer på stranden, til møder med andre børn og deres venner, eller gå ud på shopping.

Hun ønskede ikke at ofre noget, så hun måtte etablere et par faste prioriteter i sit liv: Hendes børn og hende selv.

Da Constance var træt af at mange af hendes venner definerede sig selv som “hjemmegående” snarere end “mødre”, og nogle af dem falder ind i en tilstand af depression eller hjælpeløshed når de føler sig alene, besluttede hun at offentliggøre disse interessante linjer, vi gerne vil dele med dig:

Gravid kvinde

”Jeg skriver til kvinderne i parken, som ser på deres telefoner uden at vise en masse opmærksomhed til deres børn.

Ja, jeg taler til dig. I stedet for at blive opslugt af din smartphone, skal du forbinde dig med verden og dine børn. Og ikke disse grupper af mødre, der kun taler gennem sociale netværkssider.

For husk, det er absolut ikke ligegyldigt, hvad denne “lille gruppe af mødre” tænker. Rejs dig op og leg med dine børn.

Kvinden med bjerget af uvaskede tallerkener i køkkenvasken er stadig i stand til at gå ud af døren med sine børn og gå ud til en kop kaffe med sine venner.

Anbefalet læsning efter “Jeg er mor, ikke slave!”:

At være enlig mor: Hvad der venter dig

Jeg taler til jer. At være en god mor, hustru, eller menneske betyder ikke at tilbringe en evighed med rengøring af huset. Hvis du bliver for besat af det, vil dine venner begynde at leve deres liv uden dig.

Til den kvinde, som får antidepressive midler på recept fra sin læge efter fødslen, jeg taler til dig. Du tror det ikke det, men du vil stadig bekæmpe din depression, når dine børn vokser op. Du må ikke forveksle depression med at give op. Du er stadig den der hersker over dit liv, og du kan overvinde hvad som helst.

Dette er den bedste tid i dit liv, nyd det mens du kan.

Nogle gange forveksler vi styrke og svaghed, men husk at du er meget stærkere end du tror. Du er ikke svag, hvis du har brug for at bede om hjælp. Det er det værd!

Husk at en masse kvinder gennemgår det samme som dig, måske taler de bare ikke om det.

Jeg skriver nu til den kvinde, der ikke har mistet hele hendes vægt efter graviditet. Bare rolig, det er ikke vigtigt, fordi at være mor er en ny opgave, der kræver din opmærksomhed 24 timer i døgnet, uden betaling.

Faktisk er det et evigt job. Så tøv ikke med at spise det stykke kage, hvis du ønsker det. Din krop efter fødslen kommer ikke andre ved, så glem, hvad andre har at sige: Det er ikke vigtigt for nogen som helst.

Vigtigheden af at opstille prioriteter

Baby der spiser

Hver enkelt af os vil enten forholde sig til Constances ord eller ej. Du kan altid gøre huset rent og vaske tallerkenerne op og lægge dem væk, men derefter har du al tid i verden til dine børn.

Men de idéer, hun lagde frem rakte meget længere end dette.

Læs også denne artikel efter “Jeg er mor, ikke slave!”:

Tak til manden der gjorde mig til enlig mor

  • At være mor betyder ikke, du nødt til at opgive det liv, drømme, venskaber eller karriere, som du havde inden.
  • Vi er klar over, at vores dagligdag ikke længere vil være den samme, at vi vil stå over for udfordringer, komplikationer, og at vi vil miste håbet på et tidspunkt. Men at leve, lære og at være mor betyder at være stærk, fleksibel og kæmpe for det, vi elsker hver dag.
  • Etablering af prioriteter er det vigtigste. Husk at hvis du ikke er tilfreds, vil du ikke være i stand til at hjælpe dine små til at være glade.

Hvis du på et tidspunkt du begynder at miste håbet, så tøv ikke med at komme ud af huset med dine børn, gå ud i solen, tal med andre mødre, omgiv dig med andre, der uden tvivl vil minde dig om livets vidundere og opdrage børn.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Lamenteesmaravillosa.com La depresión, la enfermedad del alma [Online] Available at: amenteesmaravillosa.com/la-depresion-la-enfermedad-del-alma/
  • Lamenteesmaravillosa.com La tristeza que no tiene explicación [Online] Available at: lamenteesmaravillosa.com/la-tristeza-que-no-tiene-explicacion/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.