7 tips til at forbedre dit selvbillede

Du tror det måske ikke, men dit selvbillede afhænger udelukkende af dig, så stop med at sætte hindringer i vejen og begynd at lede efter dit velvære, så du kan vokse som person. Du er smuk; du skal bare tro på det!
7 tips til at forbedre dit selvbillede

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Giver du dig 100% i alt, hvad du gør, men føler dig ikke god nok? Tror du, at du ville klare dig bedre, hvis du var højere, kortere, tyndere osv.? Måske er det tid til at forbedre dit selvbillede.

Måske har årsagen til at du ikke er tilfreds med dig selv intet at gøre med dit fysiske udseende eller materielle ejendele. Har du nogensinde overvejet, at du måske har et forvrænget selvbillede?

Sandheden er, at mange af de ovennævnte ting er relateret mere til den opfattelse du har af dig selv end til virkelige fejl.

Selv om det er sandt, at smide nogle få kilo kan hjælpe, så holder en mangel på selvkærlighed nogen fra at være rigtig glade.

Dit selvbillede er, hvordan du ser dig selv. Dette perspektiv har direkte indflydelse på dit liv i alle aspekter: Følelsesmæssigt, fysisk, økonomisk, socialt, på arbejdspladsen mv.

“Hvem er jeg?” Og “Hvem vil jeg være?” Er spørgsmål, der ikke kan besvares eksternt.

I dag giver vi dig nogle tips til at forbedre dit selvbillede.

Du kan forbedre dit selvbillede ved at skabe forbindelse til din krop

Kvinde der er udenfor

Motioner, bevæg dig, træk vejret og vær bevidst om, hvem du er for at forbedre dit selvbillede. At tage en yogaklasse kan hjælpe dig med at skabe forbindelse til din fysiske krop.

At forstå de følelser, du føler, hvordan du håndterer forskellige situationer, er en del af at være fuldt ud klar over, hvem du er.

Selvom du ikke vil eller ikke kan tage en yogaklasse, så kan du selv lære det. Gå en tur og koncentrer dig kun om dig selv. Glem alt udenfor og følg hvordan din hud bliver varm fra solen eller hvordan brystet bevæger sig, mens du trækker vejret.

Vær opmærksom på den fornemmelse dit tøj skaber på din hud og bliv opmærksom på din fysiske side og hvordan den er relateret til dit sind.

Selv-analyse

Dette er en nødvendig øvelse for at opdage dine styrker og svagheder. Udforsk dem på arbejdet og i dit personlige liv.

Hvordan reagerer du på en hvilken som helst situation, der overkommer dig?

Selvanalyse giver dig mulighed for at træffe beslutninger, der styrker dit selvbillede. Reagerede du, som du ville have ønsket, du havde gjort? Hvad ville du ændre? Hvorfor kunne du ikke lide denne ting, som du betragter som en svaghed?

Når du har svaret på disse spørgsmål, kan du bedre beslutte, hvilke skridt der skal tages. Når du indser, at du ikke reagerede som du ville have ønsket, kan du se tilbage på denne reaktion og ændre den.

Lidt efter lidt, og med træning kan du blive den person, du virkelig ønsker at være.

Lyt til dig selv for at forbedre dit selvbillede

Kvinde der sidder udenfor paa en eng og skriver

Mennesker synes at have et tvangsmæssigt behov for at behage andre, selvom det ikke resulterer i den lykke, det burde. De eksterne tanker går ind over dine interne.

Når du ikke formår at behage samfundet, kan det få dig til at have det dårligere. Manglende acceptering fra andre ender med at skade dit selvbillede.

Du skal lære at filtrere eksterne meninger og holdninger. Stop med at lytte til kritik og lad ikke folk få dig til at have det dårligt med dig selv. Det er vigtigt at lære at være en bedre version af dig selv hver dag og at lære være autentisk.

Den mest effektive måde at gøre dette på er ved at lære dig selv at kende og elske dig selv, præcis ligesom du er.

Hav klare mål

Når du bliver opmærksom på, hvem du er, og hvad du ikke vil have i livet, er det tid til at gå videre til næste fase: Arbejd på at blive den, du vil være. Det er svært og vil kræve en stor indsats.

Husk at dine mål skal være:

  • Præcise. Jo mere specifik du er, når du definerer, hvad du ønsker, jo lettere bliver det at opnå det.
  • Målbare. Hvornår vil du nå dette mål? At have en bestemt dato hjælper dig med at gøre målet til en prioritet. Når du har det som om, at du kæmper mod tiden, er du mindre tilbøjelig til at udskyde ting.

De er to meget enkle begreber, men de vil have en fantastisk effekt på dit selvbillede, fordi de minder dig om, at du er i stand til at gøre, hvad du beslutter dig for at gøre. Dette giver dig selvtillid.

Skab gode vaner for at forbedre dit selvbillede

Lav en liste over vaner, der gør dig eller vil gøre dig glad. Nogle kan være enkle ting, der hjælper dig med at se bedre ud fysisk, andre kan være mentalt nærende.

Et par eksempler er:

  • En ny frisure hver 6. måned,
  • Skrive mål ned, som du har opnået,
  • Lave en liste over mål,
  • Lave af nye vaner en gang imellem,
  • Lave en folder med inspirerende ting,
  • Sætte billeder sammen af, hvem du ønsker at være.

Giv ikke op

Kvinde der er udenfor

Livet er fuld af udfordringer, fiaskoer og hårde tider. At give dem mere magt, end de fortjener, vil ikke hjælpe dit på dit selvbillede overhovedet.

I stedet for at føle sig modløs over, hvad du ikke opnåede eller ikke kunne gøre, så giv dig selv en anden udfordring.

Det er vigtigt ikke at forsøge at gøre for meget. Når vi fortæller dig ikke at give op, siger vi, at du bør undgå pessimisme, men have en realistisk vision for din verden.

Med andre ord, bare fordi du ikke afsluttede maratonet, som du ønskede, så betyder det ikke, at du ikke vil kunne gøre det næste år med mere træning.

Lær at grine af dig selv

Endelig er det sidste tip vi har til at forbedre dit selvbillede ikke at tage dig selv for alvorligt. Lær at se dine fejl, mangler og svagheder med et strejf af humor.

Dette vil lade dig se dit liv og hvem du er på en frisk, ny måde.

Når alt kommer til alt, kan du ikke gå igennem livet med fokus på det dårlige hele tiden.  • Jiménez Mercadé, C., Gálvez Fernández, E., & Colomer Suñé, T. (2011). Autoimagen corporal, comportamiento alimentario y estilo de vida en adolescentes. Metas de Enfermería. Difusión Avances de Enfermería. Retrieved from http://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=3614614&;info=resumen&idioma=SPA
  • Cáceres, M. y P. D. (2008). La representación del cuerpo de la mujer en la publicidad de revistas femeninas. Estudios Sobre El Mensaje Periodístico14, 309–327. https://doi.org/-

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.