Træningsprogram til at tone dine arme

Når det kommer til at toning af armene er det meget vigtigt ikke at overdrive gentagelserne. Ellers kunne vi presse musklerne for meget og få kontraproduktive resultater.
Træningsprogram til at tone dine arme
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Motion er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for din krop, bortset fra en sund kost. Og med det rigtige træningsprogram kan du virkelig nyde dit liv og din sundhed.

Motion vil ikke kun have indvirkning på din krops æstetik, men også på dit helbred. Ved at føle dig godt tilpas og se godt ud, vil dit selvværd øges, og du kan klare enhver udfordring, du sætter dig for.

På grund af vores hurtige liv, finder vi det ofte svært at finde den tid, der er nødvendig for at holde os i form. Hvis du har en klar og velbestemt rutine, vil det være meget mere muligt at motionere, når du har lidt fritid.

En af de dele af kroppen, der mest bekymrer mænd og kvinder, er armene, da det er almindeligt for dem at blive set af alle.

Det gode ved at træne dine arme er imidlertid, at du ikke har brug for for meget plads eller dyre maskiner.

Hvis du vil tone eller øge muskelmassen i dine arme, er armbøjninger altid en glimrende løsning. Du kan lave dem i din stue eller på dit værelse, og der er mange former for samme træning.

I dag ser vi på nogle gode øvelser, der kan indgå i et træningsprogram til dine arme.

Træningsprogram til at tone dine arme

1. Hænder til brystet

Klemmer sin arm.

Du gør den mest traditionelle version, med dine arme en skulderbredde fra hinanden og med fødderne samlet, eller du kan variere positionen lidt for at øge sværhedsgraden: hænderne i midten af brystet, en arm af gangen, forhøjede ben, blandt andre muligheder.

Denne type motion har ikke kun en indflydelse på armene, men også på brystet. Hvis du kun vil træne dine arme, er det bedst at lave varienten, hvor du lægger dine hænder sammen.

Det er vigtigt at huske på, at du aldrig bør lave mere end 15 armbøjninger i træk, da dette kan være kontraproduktivt for din krop. Det er bedst at lave 4 sæt af 12 armbøjninger hver gang.

 • Til at begynde med kan du lave et sæt. Som du føler dig mere behageligt tilpas, kan du tilføje et andet sæt, indtil du når 4.
 • Når du er i stand til at gøre dette, kan du komplicere øvelsen og placere platforme eller variere positionen af dine arme, men uden at lave flere gentagelser.

2. Med vægte

Kvinde strækker ud.

Du kan også træne dine arme med håndvægte eller vægte.

Til denne type motion er det yderst vigtigt ikke at bruge for meget vægt, opretholde den korrekte position og udføre bevægelsen på den rigtige måde. Alt dette hjælper med at forhindre enhver form for skade.

Med denne øvelse vil du træne dine triceps.

 • Med en håndvægt skal du placere din arm over hovedet, helst omkring en 70 graders vinkel, helt udvidet. Derefter bøj baglæns.
 • Du kan lave tre sæt med 10 eller 12 gentagelser til hver arm, som kan være på samme tid med to håndvægte eller en ad gangen.
 • Pas på med at bøje din albue og holde dine skuldre stive. Du kan sidde eller stå i denne øvelse.

Besøg denne artikel: Hvor meget motion bør du dyrke hver uge

3. Med to håndvægte

Kvinde bruger to håndvægte

Når du bruger to håndvægte, skal du stå op, med dine ben spredte til bredden af dine skuldre og dine knæ let bøjede.

 • Tag en håndvægt i hver hånd og stræk dine arme, indtil de er i en 180 grader position.
 • Du kan lave 3 sæt med 10 eller 12 gentagelser hver.
 • Derefter, med de to håndvægte og knæene let bøjede, hæv dine arme til højden af dine skuldre.
 • Fortsæt med at hæve håndvægtene opad, begge samtidig og derefter ned til startpositionen.
 • Du kan udføre 3 sæt af 10 eller 12 gentagelser med hver arm. Du skal være meget forsigtig med kroppens position: lige ryg og nakke.

Husk at det vigtigste ved udøvelsen er at gøre det sikkert og med den rette balance i indsatsen, ikke mere eller mindre.

Det her træningsprogram behøver du ikke så meget tid eller plads. Så der er ingen undskyldning for ikke at holde dine arme tonet og styrket. Din figur vil bemærke det, såvel som dit helbred.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cunningham, J. (2007). Strong arm tactics. Professional Engineering.
 • shelton, L. (2005). Taut toned TRICEPS. Shape.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.