7 tips til at hjælpe dig med at falde i søvn

Fald hurtigere i søvn med disse 7 hjælpsomme tips.
7 tips til at hjælpe dig med at falde i søvn
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Det er ikke altid nemt at falde i søvn, men hvis du mister søvn, så fortvivl ikke. Vi har nogle nemme tips, der vil hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere.

Følg disse tips til at hjælpe dig med at falde i søvn fra dag et.

1. Sørg for, at intet generer dig

Par der ligger i sengen med hver deres telefon

Det kan synes som et oplagt råd, men vi følger det ikke altid. Læg din telefon, tablet, pc eller en anden enhed fra dig. Lyset, lyden og de mange ting, vi føler, at vi skal nå, forstyrrer vores søvn.

Husk på, det er meget svært at falde i søvn, når beskederne blive ved med at larme på din telefon. Dit fjernsyn kan også distrahere dig.

Nogle mennesker sover dårligere, hvis de falder i søvn til fjernsynet.

Anbefalet læsning efter “7 tips til at hjælpe dig med at falde i søvn”:

Søvnløshed øger risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald

2. Spis ikke tunge middage

Det er sværere at falde i søvn med en fuld mave, så det er bedre, hvis du ikke spiser for meget før sengetid.

Det er klogt at få et let og sundt måltid om aftenen, inden du skal sove. Du bør også undgå mad rig på protein, fedt og mel. Disse kan få dig til at vågne op i løbet af natten.

Alt dette vil holde dig fra at få hvile, så din bedste chance er at spise en mindre portion til middag. Heldigvis er dette et nemt trick. Ikke blot vil din krop føle sig bedre tilpas, men du vil også hurtigt mærke forskellen.

At falde i søvn behøver ikke at være en umulig opgave.

3. Vær aktiv

Mand der ser tv med oel og chips

Hvis du ikke er faldet i søvn efter 30 minutter, så prøv at gøre noget andet. Stå op, og gør noget andet i et par minutter. Det kan hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere.

Det at komme lidt op kan også hjælpe med noget andet vigtigt: Bekymringer.

Når du ikke er i stand til at falde i søvn i et stykke tid, kan det begynde at gøre dig ængstelig. Det bedste, du kan gøre, er at komme ud af sengen og finde andre ting at gøre. Du bør kigge efter alternativer, der ikke gør dig nervøs.

4. Lyt til afslappende musik

Afslappende musik er en god modgift mod søvnløshed. Hvis det kræver en masse for dig at falde i søvn, så led efter en liste over mantraer eller sange, der kan hjælpe dig med at hjælpe med at slappe af.

Disse lyde kan være meget nyttige. De kan hjælpe dig at komme i en fredelig tilstand i sindet og hvile så meget som muligt.

Du kan også finde en endeløs forsyning af sange på internettet. Disse vil få dig til at slappe af meget lettere. Alt du skal gøre, er at søge en lille smule for at finde det, du har brug for.

Prøv det. Du vil helt sikkert se forskellen.

5. Tag et afslappende bad før sengetid

Mand der tager fodbad

Noget så simpelt som at tage et lunken bad inden sengetid vil hjælpe dig til at med at føle dig mere afslappet og mindre på dupperne. Selv det at vaske dit ansigt med koldt vand kan få dine spændinger til at forsvinde.

Med denne nemme aktivitet vil du føle dig mere afslappet. Du kan også prøve at finde andre ting, du kan hygge dig med, og som gør dig afslappet.

Giv dette nemme trick en chance. Vi er overbeviste om, at det vil virke for dig med det samme.

Læs også denne artikel efter “7 tips til at hjælpe dig med at falde i søvn”:

Prøv disse 6 tips til en foryngende søvn

6. Tag noget behageligt på

Selvom det kan være indlysende, så er det virkelig vigtigt at have afslappende tøj på i sengen.

Glem alt om tætsiddende tøj, der gør det svært at bevæge sig. Ubehag kan hurtigt komme i vejen for en god nattesøvn.

Det bedste tøj er behagelige, løstsiddende pyjamasser. Du kan også prøve at sove nøgen.

Du kan sove med behageligt tøj eller uden. Men uanset hvad, så tag ikke stramt eller ubehageligt tøj på i sengen.

7. Opret den ideelle atmosfære til at sove i

Kvinde i sin seng - Falde i soevn

Du skal have et godt miljø for at sove godt. Hvis du bor i et hus, der normalt er for koldt eller for varmt, kan disse faktorer komme i vejen for, at du kan falde i søvn.

Derfor er det bedste, du kan gøre, at finde den perfekte temperatur til at sove i. Det vil hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere og få mere søvn.

Mal heller ikke dine vægge i levende farver. Disse omfatter rød, gul og orange. Det skyldes, at disse farver kan gøre dig ængstelig.

Hvis du holder disse tips i tankerne, vil du falde i søvn på ingen tid.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.