8 anbefalinger til at forebygge urinvejsinfektioner

Selv om det kan virke som en harmløs vane at holde din urin længere, end du har brug for, kan dette fremme bakterielle angreb og ende med at forårsage urinvejsinfektioner.
8 anbefalinger til at forebygge urinvejsinfektioner

Sidste ændring: 26 august, 2022

Urinvejsinfektioner er tilstande, der sker på grund af en ukontrolleret vækst af bakterielle og virale midler. I denne artikel får du 8 anbefalinger til at forebygge urinvejsinfektioner.

Disse indikerer en svækkelse af dit immunsystem. Dette skyldes, at dette system producerer de antistoffer, der er nødvendige for at kontrollere et mikroorganismerangreb.

Deres udseende bringer dem symptomer som brændende fornemmelser, når de urinerer. De forårsager også ændringer i vandladningen og i nogle tilfælde feber og kulderystelser.

Dette er et problem, der kan påvirke mennesker i alle aldre. Det påvirker dog hovedsagelig kvinder. Dette skyldes, at urinrøret er meget kortere og gør det lettere for bakterier at bevæge sig.

Mens det har tendens til at forekomme sporadisk og subtilt, kan det forårsage komplikationer, der kan påvirke din livskvalitet, hvis du undlader at behandle det.

På grund af dette er det vigtigt at lære at forhindre det. Du kan gøre dette ved at vedtage sunde vaner og sætte nogle anbefalinger i praksis, der reducerer risikoen.

Anbefalinger til at forebygge urinvejsinfektioner:

1. Brug bomuldsundertøj

Kvinde der retter sine trusser

Selv om de fleste kvinder overser det, er stoffet deres undertøj er lavet af vigtigt. Dette har meget at gøre med deres tendens til at lide af infektioner i deres urinvej og deres intime område.

Brug af tøj med elastisk stof, der ikke har bomuld særligt i området mellem dine ben, kan være skidt. Dette øger akkumuleringen af ​​væsker og skaber et perfekt miljø for bakteriel vækst.

 • Det er yderst vigtigt, at du vælger undertøj lavet af bomuld. Det skal også være den rigtige størrelse. Dette skyldes, at hvis de er for stramme, kan de være skadelige.

Anbefalet læsning efter “8 anbefalinger til at forebygge urinvejsinfektioner”:

8 anbefalinger til at forebygge urinvejsinfektioner

2. Forøg dit vandforbrug

Et stort antal tilfælde af urininfektioner har dehydrering som en hovedforklaring.

Manglen på væske påvirker nyrernes funktion. Plus, fordi du ikke producerer nok urin, kan mikroorganismer vokse meget lettere.

Dette sker uden at tage højde for, at mangel på vand forårsager en inflammatorisk respons. Dette gør ​​dine symptomer værre.

 • For at undgå dette anbefales det at drikke mindst 6 til 8 glas vand om dagen.

3. Hold ikke på din urin

Kvinde der skal tisse

Holde på din urin, når du skal på toilettet i et par minutter, kan være harmløst.

Problemet opstår, når du holder på din urin ind i lang tid. Dette gælder især, hvis du holder på det i lang tid nok til at forøge din blære.

Denne situation er forbundet med forekomsten af urininfektioner. Dette skyldes, at holde urinen inde gør det lettere for bakterier at angribe.

 • Det er vigtigt at gå på toilettet hver gang du skal afsted, selvom det er hyppigt.

4. Undgå at bruge duftstoffer

For at have god hygiejne i dit intime område er det ikke nødvendigt at bruge duftstoffer.

Generelt er disse fulde af kemiske forbindelser, der ændrer dit pH-niveau. Dette øger muligheden for bakterielle og svampeangreb.

Nogle påvirker også den naturlige smøring af dit intime område. Som følge heraf øges risikoen for infektion.

 • Vælg milde sæber, der er lavet med naturlige ingredienser.
 • Undgå brug af talkumpulver, parfumer eller feminine deodoranter.

5. Begræns dit forbrug af irriterende fødevarer

Kaffeboenner og cola

At spise for meget af nogle fødevarer kan svække dit immunforsvar og øge risikoen for denne form for infektion.

Dette skyldes det faktum, at det forårsager en inflammatorisk reaktion i dit væv. Dette gør det muligt for bakterierne at vokse uden problemer.

Blandt disse er det godt at nævne:

 • Stærke krydderier
 • Kaffe- og koffeinholdige drikkevarer
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Pålæg
 • Raffineret sukker
 • Fødevarer med masser af salt

6. Uriner efter seksuel aktivitet

Efter at have sex er det godt at bruge badeværelset med det samme. Dette skyldes, at urinen hjælper med at fjerne nogle bakterier, der sidder fast i urinrøret.

Denne vane bør endda vedtages før og efter sex. Dette skyldes, at det forhindrer blæreinfektioner.

7. Undgå langvarig brug af fugtigt tøj

Kvinde der sidder ved svoemmepoel - forebygge urinvejsinfektioner

Personer, der har tendens til at lide af urininfektioner, bør undgå langvarig brug af våde badedragter. Dette skyldes, at dette gør det lettere for infektiøse bakterier at angribe.

 • Alt vådt tøj, der berører dit intime område, kan være en udløser af denne form for infektion.

Læs også denne artikel efter “8 anbefalinger til at forebygge urinvejsinfektioner”:

Boldo, en fremragende te til at bekæmpe urinvejsinfektioner

8. Spis probiotiske fødevarer

Spise fødevarer med probiotika regelmæssigt er en sund vane. Dette reducerer risikoen for infektioner og inflammatoriske problemer.

Disse fødevarer er karakteriseret ved at have en øget mængde af levende kultura. Disse giver dem mulighed for at neutralisere det skadelige arbejde fra bakterier, svampe og vira.

Nogle varianter er:

 • Naturlig yoghurt
 • Kefir
 • Sauerkraut
 • mikroalger
 • Syltede agurker
 • Misosuppe
 • Mørk chokolade

Sørg for at bruge alle disse anbefalinger. Dette skyldes, at de forhindrer udviklingen af disse irriterende infektioner.

Hvis du ikke kan undgå dem, så prøv at behandle dem så hurtigt som muligt, så de ikke forårsager sundhedsmæssige komplikationer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.