8 fysiske vaner til at løfte dit humør

For at øge vores psykologiske velbefindende, er der et par vaner, vi skal øve. De hjælper os med at undgå store problemer, og de koster næsten ingenting.
8 fysiske vaner til at løfte dit humør

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Foretagelse af små ændringer kan have store effekter. Dette er især tilfældet med dine fysiske rutiner. Små ændringer kan hjælpe dit følelsesmæssige velbefindende enormt. I denne artikel vil vi gennemgå 8 fysiske vaner til at løfte dit humør!

Tænk over det på denne måde: Gode og dårlige nyheder påvirker dit humør, ikke? På samme måde, kan enhver fysisk eller miljømæssig ændring forvandle dine følelser.

Fysiske vaner til at løfte dit humør

Der er måder at ændre dit følelsesmæssige velvære på til det bedre. Psykologiske undersøgelser siger, at der er en serie af vaner, der gør netop det.

1. En energisk kropsholdning

Sammensætningen af dine hormoner skifter afhængigt af din kropsholdning. Disse flyder ikke kun gennem dit blod, men påvirker også dit humør. Forskellige hormoner har forskellige virkninger på dit sind.

Mand der mediterer ved vandet
 • For eksempel er kortisol ansvarlig for reguleringen af dit stressniveau. Når dette hormon er aktivt, føler du dig mere stresset.
 • På den anden side, er testosteron anset som et selvtillids hormon. Når du har mere af det løbende gennem dine blodårer, føler du dig mere selvsikker.

Ifølge undersøgelser gennemført af Amy Cuddy, har visse stillinger forskellige effekter. For eksempel, når du indtager en kropsholdning af magt, så hæver dit niveau af testosteron sig og reducerer mængden af kortisol i blodet.

Dette giver dig mulighed for at have nok tillid til at opnå, hvad du har sat dig for at gøre.

Anbefalet læsning efter “8 fysiske vaner til at løfte dit humør”:

Humørsvingninger i ungdommen: Årsager og håndtering

2. Fysisk kontakt

Vidste du, at oxytocin kaldes kærligheds hormonet? Men, dette hormon påvirker også din følelsesmæssige tilstand. Når du har højere niveauer af oxytocin, vil du føle dig mere afslappet og rolig.

 • Dette hormon gør os mindre følsomme over for negative følelser og drænende elementer i vores miljø.
 • Oxytocin frigøres meget hurtigere, når du har fysisk kontakt med en anden. Dette kan komme igennem kram, håndtryk, klap på ryggen, og orgasmer.
 • På en mindre skala, kan berøring af glatte, varme genstande også hjælpe med at frigive dette hormon.

3. Smil

Dine ansigtsmuskler har en meget vigtig effekt på dine følelser. Dette er særligt sandt, da de kan bestemme, hvilke hormoner din krop frigiver. Hvis du påbegynder vaner, ligesom at smile konstant, vil du bemærke en positiv forandring i dit humør.

 • Når du smiler, begynder din hjerne at se tingene fra et positivt perspektiv. Dette giver dig mulighed for at se livet i øjnene med en bedre holdning til tingene.
 • Når du rynker på panden sker det samme, men med en negativ reaktion. Dette omfatter ikke at kunne se det sjove i noget, det er virkelig interessant.

4. Hold dig i bevægelse

Tænker du nogensinde over motion? Når du gør det, vil du overbevise dig selv om, at du ikke har tid nok? Vi siger ofte vi ikke har tid til at gå til gymnastik, gå en tur rundt i nabolaget, eller endda træne derhjemme.

To personer der loeber

Den bedste måde at starte på er at slippe af med ideen om, at træning er kedeligt. Der er et stort udvalg af muligheder, du kan prøve. Blandt alle disse muligheder, bør du finde en, som du nyder.

 • Den bedste ting at gøre for at hjælpe dig med at træne, er at slippe af med noget, der kan blive en undskyldning. På denne måde kan du få din hjerne klar til at bevæge sig.
 • Hvis dit arbejde har en afslappet dresscode, så prøv at bære tennissko, hvilket opfordrer dig til at træne.

5. Pas på din hud

Din hud afspejler både, hvad der sker i og uden på dig. Der er mange hudproblemer, der er forårsaget af stress. De kan være akne, eksem og psoriasis.

 • Du skal have et dagligt rengørings og fugtgivende program. Det gør ikke kun, at du ser bedre ud, men du føler dig også bedre tilpas.
 • Gennem din hudpleje, vil du føle dig bedre tilpas. Dette er fordi du ved, at du gør noget for dit velbefindende. Det kan give dig et bedre humør.

6. Syng

Hvem sagde, at for at synge skal du være god til det? Alt du virkelig har brug for er ønsket om at kunne det. Men, hvis du er flov over at synge foran andre, så behøver du ikke at gøre det. Syng i brusebadet. Eller bare synge, når du vil.

 • Sang vil øge dit humør. Det frigiver seratonin og tyiptophan. Begge disse er hormoner, der påvirker dit humør.
 • Desuden har sang vist sig at have mange gode effekter. Blandt disse er et bedre selvværd, bedre hukommelse, og mere lettelse fra visse smerter.

Læs også denne efter “8 fysiske vaner til at løfte dit humør”:

Kost mod depression: Mad til godt humør

7. Spis bedre

Du har sikkert hørt udtrykket “du er hvad du spiser.”

Det er velkendt, at mennesker, der spiser bedre lider fra færre sygdomme. Dette omfatter både mentale og følelsesmæssige lidelser som:

 • Depression
 • Angst
 • Humørsvingninger
 • Hyperaktivitet
Groentsager

På grund af dette, er det en god idé at være opmærksom på, hvad du spiser. Dette betyder ikke, at man skal have en kedelig kost.

I dag er der et stort udvalg af lækre, sunde fødevarer, du kan prøve.

8. Pas på dit udseende.

Hvis du lader dit udseende stå til, vil dit humør formentlig gå med det. Det er vigtigt at tage hensyn til, hvordan du ser dig selv og hvad du forestiller dig.

 • Tag en lille smule tid til at tage dig af dit udseende. Dette er en af de fysiske vaner, der vil hjælpe dig med at blive i godt humør.
 • Husk på, at dit udseende er, hvordan du præsenterer dig selv til verden. På grund af dette, er det vigtigt at reflektere over, hvem du er. Når du står over for udfordringer med et smil og en positiv holdning, vil alt gå godt.

Du har det i dig at se tingene på en bedre måde. Brug disse fysiske vaner til at hjælpe din hjerne. Ved at gøre dette, kan du bekæmpe negative tanker bedre.

Efterlad dit dårlige humør bag dig. Fokusér på din krop og ændrer dit humør.

Det kan interessere dig ...
7 fødevarer der forbedrer dit humør
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 fødevarer der forbedrer dit humør

Læs her hvordan disse 7 fødevarer kan forbedre dit humør ved at give dig essentielle omega 3 fedtsyrer - et stof kroppen ikke selv producerer. • Pontes, U. (2016). Efectos del deporte en el cerebro. Mente y Cerebro.
 • Elegir tu estado de ánimo. https://kidshealth.org/es/teens/choose-mood-esp.html
 • Livesey L, Morrison I, Clift S, Camic P. Benefits of choral singing for social and mental wellbeing: Qualitative findings from a cross-national survey of choir members. J Public Ment Health. 2012;

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.