8 lette, sunde og nærende typer morgenmad

Når du springer morgenmaden over, risikerer du faktisk at tage på i vægt, for når du ikke føler dig mæt om morgenen, spiser du flere kalorier i løbet af dagen.
8 lette, sunde og nærende typer morgenmad

Sidste ændring: 26 august, 2022

De her nærende typer morgenmad vil sikre dig det ”brændstof” du har behov for til at starte din dag med masser af energi. Din krop har brug for essentielle næringsstoffer for at fungere korrekt. Derfor anbefaler ernæringseksperter at spise en sund og nærende morgenmad som vil give din krop nok energi til dagen og aktivere din forbrænding.

Flere studier tyder på, at du kan tage på i det lange løb, hvis du ikke spiser morgenmad. Tanken er, at du føler dig sulten hurtigere, hvilket får dig til at småspise flere (usunde) kalorier. En god portion morgenmad gør dig på den anden side mæt og giver kroppen en sund form for energi.

Vil du også gerne give din krop den bedst mulige næring? Så skal du overveje at prøve de her nærende typer morgenmad. Vi vil her vise dig 8 lette morgenmadsopskrifter, så du aldrig mere behøver at springe dagens første måltid over.

Havregrød med frugt er en af de lækreste og mest nærende typer morgenmad der findes

Havregryn med frugt

Havregrød og frugt er en af de mest lækre og nærende typer morgenmad. Det er sundt virkelig nemt at lave. Det eneste du skal gøre er at tilberede en halv kop havregryn med skummetmælk. Herefter skal du tilføje en spiseskefuld hvedekim og  ¼ kop bær, æbler, eller bananer.

Vi anbefaler ikke at anvende færdiglavet havregrød, da denne variant ofte har tilføjet sukker og langt færre næringsstoffer.

Græsk yogurt med granola

Græsk yogurt er blevet en temmelig populær fødevare da den har det dobbelte antal protein og probiotika som normal yogurt har. Ideelt bør du anvende naturlig Græsk yogurt og tilføje ¼ kop granola (nødder og frugt).

Vaffel med frugt og peanut butter

Vaffel med peanut butter

Denne lækre morgenmad er perfekt til børn, da dens lækre smag og sjove form vil være en spændende nyhed for dem. Læg vaflen i brødristeren og så snart den er færdig, kan du sprede lidt peanut butter ud på toppen og tilføje et par bær. Du kan endda folde den midt over og lave en ”vaffel sandwich”. Du bør dog kun spise vafler en gang imellem – det er ikke sundt at spise dem hver dag på grund af deres høje indhold af hvedemel.

Æg og svampe burrito

Hvis du har lidt ekstra tid til morgenmaden, så vil du helt bestemt elske denne sunde mulighed. Hæld en spiseskefuld af vindruekerne olie eller olivenolie på panden og tilføj svampe og et æg. Bland miksturen til en røræg blanding i et par minutter, og tilføj herefter en fuldkorns tortilla for at færdiggøre denne burrito opskrift.

Morgenmadssandwich

Sandwich

Tilbered din egen morgenmadssandwich derhjemme med disse sunde ingredienser og nyd en unik og lækker morgenmad. For at tilberede denne lækre sag, skal du blot stege et æg i en smule olivenolie, lægge det imellem to skiver brød, tilføje en skive bacon, nogle spinatblade, og evt. fedtfattig ost.

Grøntsagsomelet

Denne grøntsagsomelet er en fantastisk måde at udnytte egenskaberne ved grøntsager, og starte din dag på en dejlig måde. Slå et æg ud i en skål. tilføj stykker af røde og grønne peberfrugter, løg, og lidt hakket spinat. Hæld blandingen ud på en stegepande med en smule olivenolie, og lad ægget stege. For at færdiggøre retten, kan du tilføje bønner eller et par skriver avocado.

Mælk, frugt og havregryns smoothie

Banan smoothie

Smoothies er en fantastisk måde at lave sund morgenmad på som samtidig er hurtigt. Denne lækre smoothie er meget let at lave og har alle de ingredienser du behøver til at starte din dag med masser af energi, samt nødvendige ingredienser til at holde dig kørende hele dagen lang.

Ingredienser

1 kop 2% eller fedtfattig mælk.

  • 1 del banan, æble, kirsebær, fersken, eller din yndlingsfrugt. Du kan også kombinere forskellige frugter.
  • ½ kop havregryn.

Hvordan laver man den?

Læg alle ingredienserne i en blender, og mix dem godt indtil du har en glat struktur. Du kan også tilføje honning eller sødemiddel. Vi anbefaler at du drikker denne smoothie kold.

Yogurt, jordbær og havregrynssmoothie

En anden fantastisk smoothie som du kan anvende til morgenmaden som alternativ er denne lækre yogurt, jordbær og havregrynssmoothie. Næringsstofferne i denne drink vil give dig masser af energi, stimulere din fordøjelse og få dig til at føle dig mæt.

Ingredienser

  • 1 kop naturlig fedtfattig yogurt.
  • 160 gram jordbær.
  • ½ kop havregryn.

Hvordan laver man den?

Bland alle ingredienserne i en blender og tilføj honning eller sødemiddel.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.