Rens din krop naturligt på 3 dage

Ligesom vi går i bad, vasker vores tøj og børster vores tænder dagligt, så har vores kroppe brug for periodiske rensninger indefra. En simpel måde at gøre det på er at starte med at drikke et glas koldt vandt når du stiger ud af sengen og når du gør dig klart til at sove.
Rens din krop naturligt på 3 dage

Sidste ændring: 04 oktober, 2018

Grundet den mad vi spiser, tilføjer vi en række affaldsstoffer til vores kroppe dagen igennem. Hvis vi så tilføjer stress, miljømæssig forurening og yderligere problemer omkring os til situationen, så står det klart at væres kroppe fyldes op med negative substanser som det er nødvendigt at fjerne nu og da. I den følgende artikel vil du lære hvordan du naturligt kan rense din krop på blot 3 dage.

Hvorfor bør jeg rense min krop?

Ligesom vi går i bad, vasker vores tøj, og børster vores tænder dagligt, så har vores kroppe behov for periodisk at blive renset indefra. Du bør udføre en detox for at slippe af med affaldsstoffer og kemikalier fra raffineret mel, sugar, friturestegt mad og animalske produkter (kød og mælkeprodukter) som du indtager dagligt.

Derudover er rensning af kroppen en nødvendig proces da de fleste af os lever en stillesiddende livsstil og dagligt udsættes for miljømæssig forurening, stress,  påvirkede følelser og bekymringer.

mave2

Denne proces kan fortsætte i flere år, og svække dine organer og din krop generelt. Det er derfor vi har tendens til at lide af specifikke sygdomme, føle os trætte, få mavepine, blive forkølede engang om måneden, eller se os i spejlet og opdage at vi ser blege og udvaskede. Hvis du er i stand til at forstå, at dette er signaler sendt til dig fra din organisme, bør du begynde at være mere opmærksom på din krop.

Selvom det bedste du kan gøre er at starte på en rå vegansk diæt, så er det ikke alle der er ivrige efter at starte sådan en udfordring. Du behøver ikke at undlade dig selv de madvarer du elsker, men du bør spise sundere og gøre fast food til en undtagelse i stedet for reglen. På den måde vil din krop begynde at skille sig af med sine affaldsstoffer naturligt, og lade dig leve et sundere liv.

Sådan renser du din krop

Indtag økologiske produkter

Du har med sikkerhed et lokalt marked der sælger økologisk frugt, grønt og andre madvarer. Selvom disse produkter er en smule dyrere end konventionelle produkter i supermarkedet, så er de af højere kvalitet, da de ikke har kunstgødning, pesticider og væksthormoner som traditionelle produkter indeholder. Hvis du har en smule ekstra plads i din baghave, kan du begynde at starte en lille have til at plante dine egne naturlige madvarer.

noedder

Drik en masse vand

Vand hydrerer dine organer, og når du urinere tillader det dig at slippe af med de affaldsstoffer der er opbygget i din krop. Du bør drikke minimum 2 liter dagligt (otte glas). Er det varmt udenfor, dyrker du sport eller har en meget hektisk dag, bør du øge indtaget af vand. Vi anbefaler at du drikker et glas koldt vand når du står ud af sengen og endnu et når du går i seng. Du kan også hydrere dig selv ved at spise frugt og grønt med højt vandindhold, såsom æbler, vandmelon, tomater og agurker, eller prøv at drikke naturligt sukkerfri frugtjuice og te, især grøn te.

Spis mere fiber

Den største egenskab ved fiber minder om den vand har. Fiber tillader os at eliminere affaldsstoffer, i dette tilfælde igennem vores fæces. Fiber forbedre vores fordøjelse, forebygger forstoppelse og tillader kroppen at slippe af med alle de konserveringsmidler og affald som opbygges inde i os. Havregrød, brune ris, grov pasta, frø, nødder og frugt vil give dig masser af fiber.

Drik hverken kaffe eller alkohol

Disse to drikke er begge meget populære, men de er ikke gode for vores mekanisme, da de tvinger nemlig vores lever og nyrer til at arbejde hårdere. Det beskadiger dem og fører til sygdomme som fedme og diabetes. Selvom et glas vin er fint til aftensmaden, så anbefaler vi at begrænse alkohol indtagelse til den mængde. Angående kaffe, så prøv at få fat på naturlig kaffe i stedet for den industrielle slags.

Indtag rene madvarer

Nogle af de mest anbefalede madvarer til at rense din organisme er citroner (mix juicen med vand), roer (de indeholder masser af fiber), hvidløg (fjerner patogener som forårsager sygdomme) og mælkebætte (anvend det til at brygge te eller tilføj et par rå blade til en salat).

maelkeboette

3-dages diæt til at rense din krop

Første dag

 • Til morgenmad skal du spise 250 gram hakket frugt, 1 kop fedtfattig yoghurt, to spiseskefulde af havre, fem spiseskefulde hvede musli og en kop grøn te uden sukker.
 • Midt om morgenen skal du forberede 200 gram frisk frugt eller 30 gram nødder og to glas vand.
 • Til frokost skal du spise en rå eller tilberedt grøntsagssalat, 200 gram fisk, kylling eller kalkun (ikke stegt), en kop brune ris og to glas vand.
 • Om eftermiddagen, 200 gram frisk frugt og to glas vand.
 • Til aftensmad bør du spise grøntsags suppe, en kop yoghurt og to spiseskefulde af hvedeklid.

Anden dag

salat

Til morgenmad skal du drikke et glas ananasjuice med en spiseskefuld af hørfrø, en skive fuldkornstoast med fedtfattig ost og en kop kamillete.

 • Midt om morgenen skal du spise en sød kartoffel og drikke en kop grøn te.
 • Til frokost skal du forberede en kop brune ris, en grillet fiske filet og en salad med tomat, selleri og radise.
 • Om eftermiddagen skal du spise en smule frugt, og grøntsager i fløde samt en kop gelatine.

 

Tredje dag

laks
Til morgenmad skal du drikke et glas ananas juice, en skål fedtfattig yoghurt og en skive fuldkornstoast med skinke eller kalkun.
 • Midt om morgenen skal du spise en håndfuld nødder.
 • Til frokost skal du lave pastasalat med fuldkornspasta, broccoli, gulerødder og ærter, sammen med 200 gram kylling eller kalkun (ikke stegt).
 • Om aftenen skal du spise et stykke frugt og til middag, skal du forberede en fisk med citronsaft.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • stress

 • mavepine

 • grøn te

 • forstoppelse

 • kaffe

 • roer


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.