8 madtyper der kan balancere dit blodtryk

Foruden en lang række andre fordele medvirker limefrugter til at reducere blodtrykket ved at udvide blodkarrene og gøre dem mere fleksible.
8 madtyper der kan balancere dit blodtryk

Sidste ændring: 25 november, 2018

Højt blodtryk, også kendt som hypertension, er et sundhedsmæssigt problem, der opstår når man har konstant højt blodtryk i årerne. Det kan både skyldes en indsnævring af årerne eller en anden form for obstruktion. For at en person lider af forhøjet blodtryk, skal deres blodtryks være lig med, eller højere end 140/90 mm Hg. I dag bringer vi dig 8 madtyper der kan balancere dit blodtryk!

Balancér dit blodtryk

Her er en liste over de mest almindelige årsager til denne tilstand. Fedme, genetiske faktorer, overdrevent alkohol forbrug, højt indtag af sodium, mangel på motion, indtagelse af p-piller, analgetika, nyresygdomme eller adrenale sygdomme.

Det er ekstremt vigtigt for folk med hypertension at tilse en læge og opstille en behandlingsplan, hvis denne sygdom ikke behandles korrekt, kan det føre til meget alvorlige problemer såsom hjerteanfald, slagtilfælde eller nyresvigt.

Hvis du lider af forhøjet blodtryk, så er der nogle hjemmeopskrifter som muligvis kan hjælpe med at administrere dit blodtryk. Og derved hjælpe dig med at leve et bedre liv med færre helbredsmæssige risici. Du bør være opmærksom på at disse opskrifter som er alternative, aldrig bør erstatte den medicin eller behandling din læge anbefaler dig.

Bananer

Banan

Folk med hypertension bør indtage mindst en banan dagligt. Bananer er rige på kalium, som er en nødvendighed til sænkelse af højt blodtryk. Ifølge et studie, så kan det at spise to bananer dagligt forringe blodtrykket med op til 10%.

Selleri

Selleri er en rensende vanddrivende grøntsag, som kan hjælpe vores krop med at eliminere giftige substanser. Denne kraftfulde madvarer har et højt indhold af 3-N-butylphthalide, en type fotokemikalie som er yderst hjælpsomt når det kommer til at kontrollere højt blodtryk. Du bør ideelt set indtage rå selleri, enten i salater eller ssom juice.

Lime

Lime

Jævnlig indtagelse af lime bliver ofte anbefalet til kontrol af højt blodtryk. Lime kan hjælpe på blodtrykket ved at udvide blodkarrene og gøre dem mere fleksible. Vi anbefalder at drikke et glas vand med lime på tom mave en gang dagligt, uden at tilføje nogle sødemidler.

Hvidløg

En anden type mad som også er kendt for dens evne til at reducere højt blodtryk og hjælpe med at forbedre dit generelle helbred er hvidløg. Hvidløg hjælper med at reducere kolesterol og balancerer blodcirkulationen, hvilket derved sænker blodtrykket. Specialister anbefaler indtagelse af rå hvidløg, da denne form for hvidløg vil tillade dig at udnytte alle dets helbredsmæssige egenskaber. En anden mulighed er at indtage 6 til 8 dråber hvidløgsekstrakt fortyndet i vand, to gange dagligt.

Løgjuice

Hakket loeg

Løg har ligesom hvidløg, masser af gode egenskaber når det kommer til arterie og hjertemæssigt helbred. Da de hjælper med at forbedre blodcirkulationen og bekæmpe højt kolesterol og hypertension. For at udnytte disse kraftfulde egenskaber, anbefaler vi at du drikker juice fra et halvt råt løg hver dag, blandet med en teskefuld honning.

Kokosvand

Folk som lider af hypertension bør altid sørge for at være godt hydrerede, hvilket betyder at hvis du har højt blodtryk, bør du indtage mindst 8 glas vand dagligt. En god mulighed er at inkludere kokosvand som en del af din totale væske indtagelse, da denne nærende drik er kendt for virkelig at kunne sænke højt blodtryk.

Vandmelon frø

Vandmelon

Mange folk smider frøene fra deres vandmelon ud uden af være klar over, at disse små sorte frø har masser af egenskaber der er gode for arterierne og nyrernes helbred. Vandmelon frø indeholder en substans ved navn cucurbocitrin, som er i stand til at udvide blodkarrene og forbedre nyrefunktionen. Derudover bekæmper disse frø hypertension og eliminerer smerte forårsaget af artritis. For at indtage disse frø, bør du male dem let før du blander dem i en kop kogende vand. Lad vandet stå i en time, og drik herefter fire spiseskefulde af denne væske flere gange dagligt.

Honning

Ren honning er i stand til at lindre blodkarrene, hvilket vil sige at det er et super redskab når det kommer at sænke dit blodtryk. Folk der lider af højt blødtryk bør indtage en eller to spiseskefulde af ren honning dagligt. En anden mulighed er at blande en teskefuld af honning, en teskefuld ingefærsaft og to teskefulde af spidskommen pulver.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.