8 symptomer på livmoderhalskræft

Livmoderhalskræft er den næstmest udbredte kræftform blandt kvinder. Heldigvis er det let at helbrede, hvis det bliver opdaget tidligt. Derfor er det vigtigt at lære om nogle af symptomerne og anmode om en pap smear test, hvis det forekommer.
8 symptomer på livmoderhalskræft

Sidste ændring: 03 december, 2018

Livmoderhalskræft er den næstmest udbredte kræftform blandt den kvindelige befolkning. I denne artikel vil vi fortælle om 8 symptomer på livmoderhalskræft!

Selvom tallene kan være skræmmende, er denne kræftform forebyggelig og kan behandles med succes, når den registreres rettidigt.

I dag tager vi et kig på denne type af kræft og 8 mulige symptomer på den.

Livmoderhalskræft

Livmoderhalskræft begynder normalt i cellerne på overfladen af livmoderhalsen. Det kan dog diagnosticeres i tide gennem regelmæssige vaginal undersøgelser, da dens progression er meget langsom.

Den første fase er en pre-cancer tilstand kendt som dysplasi. Det tager efterfølgende lang tid, før dette bliver kræft.

Hovedårsagen er human papillomavirus (HPV), en seksuelt overført sygdom.

Selv om nogle infektioner forsvinder af sig selv, kan det også udløse abnorm vækst i cellerne i livmoderhalsen.

Det har normalt ikke nogen indlysende symptomer i starten. Der er dog nogle advarselstegn, der kan være nøglen til dets påvisning.

Lad os se nærmere på dem.

1. Symptomer på livmoderhalskræft: Uforklarligt vægttab

Kvinde der kigger underligt mens hun staar med en badevaegt

Pludselig vægttab uden diæt eller motion bør aldrig ignoreres under alle omstændigheder. Ja, det er rigtigt, selvom det er en drøm, der kommer i opfyldelse!

Dette symptom kan skyldes flere faktorer. Det forekommer hos patienter, der har livmoderhalskræft på grund af tab af appetit og ernæringsmæssige mangler.

Den unormale cellulære vækst kan have en negativ indvirkning på din fordøjelsessundhed. Dette får din krop til at holde op med at behandle næringsstoffer korrekt.

2. Symptomer på livmoderhalskræft: Inflammation og væskeretention

Ændringer i livmoderhals cellerne kan også være synlige på grund af en ubalance i kroppens inflammatoriske processer. Dette kan også medføre, at dit væv tibageholder væske.

Livmoderhals kræftpatienter vil mærke betændelse i deres underliv og ben samt underkrop. Det skyldes, at denne sygdom også påvirker blodkarrene.

3. Symptomer på livmoderhalskræft: Blærebetændelse

Kvinde der sidder med blaerebetaendelse

Kvinder med regelmæssige episoder af blærebetændelse bør være opmærksomme på, at dette problem kan knyttes til livmoderhalskræft.

Selv om det er sjældent, så er dette symptom også et resultat af betændelse i livmoderhalsen og blæren på grund af livmoderhalskræft.

Tumorer har en tendens til at komprimere disse organer, forhindre urinpassagen og forårsage smerter i urinvejen.

4. Symptomer på livmoderhalskræft: Kønsvorter

Kønsvorter er et tydeligt tegn på human papillomavirus (HPV) infektion, som primært er ansvarlig for udviklingen af livmoderhalskræft.

De små hudændringer er ikke kun grimme, men de har en tendens til at sprede sig meget let.

5. Symptomer på livmoderhalskræft: Unormal udflåd

Kvinde der ligger i undertoej

Ændringer i din vaginale udflåd er normalt resultatet af en gæring eller bakteriel infektion forårsaget af ubalancer i din naturlige pH.

Når udledningen er vandig eller med en usædvanlig tekstur eller lugt, er det mere sandsynligt at dette er relateret til livmoderhalskræft.

Dette skyldes, at ændringer i den cellulære aktivitet i væggene i livmoderhalsen kan forårsage usædvanlige sekreter.

6. Symptomer på livmoderhalskræft: Smerter under sex

Der er mange forskellige faktorer, der kan forårsage smerte under samleje. Vækst af tumorer i livmoderhalsen er dog en mulighed, der ikke kan udelukkes.

Dette kan skyldes betændelse i væggene i livmoderhalsen. Dette påvirker også din naturlige smøring.

7. Symptomer på livmoderhalskræft: Nedre ryg anspændelse

Kvinde med ondt i laenden

Som med enhver anden form for kræft har livmoderhalskræft en alvorlig indvirkning på de inflammatoriske processer i din krops væv.

Fordi du måske også har problemer med din cirkulation, så vil dine muskler og væv heller ikke modtage tilstrækkelige mængder ilt og andre næringsstoffer.

Dette får musklerne til at blive komprimeret, hvilket resulterer i en konstant følelse af smerte. Derudover er smerten næsten altid placeret i den nederste del af ryggen og dine ekstremiteter.

8. Symptomer på livmoderhalskræft: Anæmi

Som sygdommen skrider frem, holder din krop op med at benytte næringsstoffer som den skal, og du oplever et tab af appetit.

Først og fremmest øger det din fornemmelse af træthed i løbet af dagen. Derudover kan det også føre til alvorlige anfald af anæmi, der blandt andet påvirker dit kognitive helbred.

Dette symptom er også almindeligt, når kræft forårsager uregelmæssige blødninger eller meget tunge menstruationsperioder.

Som kvinde er det vigtigt at være opmærksom på disse symptomer. Anmod om en pap smear test, hvis du har nogen mistanke.

Regelmæssige lægeundersøgelser er afgørende for en vellykket behandling af denne sygdom, især hvis du har en familiehistorie med livmoderhalskræft.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.