De bedste æteriske olier mod karsprængninger

Både mynte og rosmarin æteriske olier virker muskelafslappende og er meget velegent til at stimulere blodgennemstrømningen.
De bedste æteriske olier mod karsprængninger
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 26 september, 2023

Karsprængninger. Er der noget mere ubehageligt, og grimt? Udover det dårlige udseende, så er karsprængninger et meget alvorligt sundhedsmæssigt problem, en lidelse der ofte giver stor ubehag i hverdagen.

Der er mange tilfælde, hvor det er nødvendigt at operere for at forbedre blodcirkulationen i benene, så man mindsker risikoen for trombose eller blodpropper. Men hvis problemet i dit tilfælde ikke er særligt synligt, og du kun lider af smertefulde åreknuder på overfladen af dine ben, så lyt efter til hvordan disse essentielle olier kan hjælpe dig.

1. Æterisk cypresolie

æsterisk olie

Æterisk cypresolie kan findes i enhver helsekostforretning. Det er ikke dyrt og kan anvendes til mange ting i dagligdagen, specielt til ting forbundet med huden, desinfektion eller blodcirkulation. Nedenfor vil vi forklare, hvordan det kan hjælpe dig med dine karsprængninger:

 • Det forbedrer dræningen af lymfesystemet. Faktisk siges det, at denne æteriske olie er den bedste til behandling af åreknuder i benene.
 • Det forbedrer blodcirkulationen.
 • Det har en stærk antiseptisk virkning, der er godt til behandling af smerter forbundet med leddegigt og ødem.
 • Det reducerer den trykkende og tunge fornemmelse i benene.
 • Det er også meget velegnet, hvis du har fedtet hud, da det behandler akne og enhver inflammation eller infektion.

Behandling af karsprængninger med æterisk cypresolie

 • Påfør 5 dråber æterisk cypresolie på en kold forbinding (put for eksempel en fugtig klud i køleskabet i 10 minutter).
 • Tag nu den kolde klud og masser forsigtigt op langs benene for at forbedre blodcirkulationen. Brug mindst 10 minutter på hvert ben og lad derefter olien tørre ind i huden. Tag et bad en time efter. Du vil opdage, hvor afslappende det er.

Mynte og rosmarin æteriske olier

mynte æterisk olie

Denne fantastiske kombination af olier er fremragende til at lindre smerter, især på dage, hvor du kommer træt hjem med hævede ben. Mynte og rosmarin æteriske olier er meget nemme at finde og, som vi sagde tidligere, er de meget brugbare. Her er hvordan, du bruger dem:

 • Både mynte og rosmarin æteriske olier virker muskelafslappende og er meget velegent til at stimulere blodgennemstrømningen.
 • De er forfriskende og behandler inflammation.
 • De indeholder fremragende egenskaber til at lindre kramper, som åreknuder ofte kan medføre.
 • De er smertelindrende og har en øjeblikkelig virkning, når du har brug for det.

Behandling af åreknuder med mynte og rosmarin æteriske olier

 • Man skal lave en kold forbinding på samme måde, som vi gjorde ved sidste behandling. Put en fugtig klud i køleskabet i 10 minutter. Når den er klar, tilsæt 3 dråber af både rosmarin og mynte olierne.
 • Masser dine ben for at fremme blodgennemstrømningen og lette det ubehagelige tryk fra åreknuderne, og de kramper du kan blive ramt af. Prøv derefter at hvile dine ben i 20 minutter, tag så et dejligt afslappende bad og slut af med at bruge koldt vand på dine ben. Hvad er mere afslappende?

3. Citron og morgenfrue æteriske olier

Citron æterisk olie kan afhjælpe karsprængninger

Er du bekendt med de fordele, som disse æteriske olier tilbyder din hud? Hvis du ikke har prøvet dem endnu, følg med og se hvordan de kan hjælpe dig:

 • Morgenfrue æteriske olie er perfekt til at behandle enhver form for hudproblem fra ødem, infektioner og akne, til eksem og psoriasis.
 • Kombinationen af disse to æteriske olier inhiberer det inflammatoriske respons, lindrer effektivt smerter og dræner lymfesystemet.
 • Begge af de æteriske olier har en forfriskende effekt, der giver øjeblikkelig lindring.
 • De er to potente antioxidanter, der indeholder en god mængde vitamin E og efterlader dermed huden blød og glat.

Behandling af karsprængninger med æteriske olier af citron og morgenfrue

 • Denne gang skal vi ikke bruge en kold forbinding. Æteriske olier af morgenfrue og citron kan anvendes direkte på huden. Du skal bare putte tre dråber af hver olie på dine hænder og massere dine ben.
 • Du vil opdage den øjeblikkelige forfriskende effekt og den behagelige lugt. Denne kombination af æteriske olier er et hurtig og effektivt middel, som ikke kun lindrer åreknuder, men også beskytter din hud mod inflammation og ødem. Hvis det bruges dagligt, vil du virkelig bemærke fordelene, som de tilbyder.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.