Afbalancer dine hormoner og forbrænd fedt

Fordi du kan skyde skylden på hormonelle ubalancer for din manglende evne til at tabe dig, er det vigtigt at følge en specifik kur til hvert område af kroppen til at genoprette og balancere dine hormoner.
Afbalancer dine hormoner og forbrænd fedt

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Ikke alle er klar over dette, men der er en sammenhæng mellem hormonproduktion og akkumulering af vægt eller fedt i kroppen. Det er derfor nogle mennesker springer fra kur til kur og udbrænder sig selv til fitness uden at tabe et eneste gram eller centimeter. I denne artikel kan du lære at nulstille dine hormoner, så de forbrænder fedt i specifikke områder af kroppen, så du endelig kan holde op med at være overvægtig.

Afbalancer dine hormoner

Det er ikke bare dine hormoner, der er ansvarlige for din vægt, dit stofskifte spiller også en stor rolle. Det vil sige – fedtlagring i kroppen, vil til gengæld give dig lyst til at spise mere. Og hvis der er en hormonel ubalance til stede, vil din indsats for vægttab være forgæves.

Måske tror du at du ved at forlade fastfood og jogge i en halv time vil tabe dig, men kan forstyrre din plan. Bare husk, at hvis dine hormoner ikke er i balance, vil du aldrig opnå den vægt og kropsform, du ønsker.

Hormonelle ubalancer: Til sagsøgtes bord

Det er vigtigt at vide det grundlæggende om hormoner, og du har sikkert hørt om dem. Først og fremmest er hormoner kemiske stoffer, der produceres af kroppen og fungerer som et orkester. Hver af dem spiller en væsentlig rolle af produktionen af energi, lindring af stress, vedligeholdelse af muskelvæv, og ja… ophobning af fedt.

Det er for eksempel grunden til at mange kvinder  på et tidspunkt i deres menstruationscyklus eller under graviditet har lyst til at spise bestemte ting. At have et sundt afbalanceret hormonelt system vil hjælpe dig med at nå dine mål om en sund vægt og en energisk livsstil.

Mavefedt

Det første skridt er at afgifte kroppen ved at fjerne alle de overskydende toksiner, der har akkumuleret inden i dig. Fødevarer, der indeholder mere negative ingredienser er som regel også de mest “vanedannende”. Hvilket er grunden til vi har et stærkere ønske om at spise en pose chips end et æble. Så hold op med at spise dem. Det kommer til at være svært i starten, og vil tage dig omkring tre uger til fuldt ud at afskaffe din vane. Men den gode nyhed er, at dine resultater vil være indlysende. Din kost spiller en stor rolle i, hvor effektiv og afgiftet din krop vil være.

Hvad skal man spise, og hvad skal man ikke spise for at balancere ens hormoner

Hold dig væk fra alle fødevarer, der har et højt glykæmisk indeks. Fordi det er dem, der tilskynder spisning og får dig til at spise ukontrolleret. Det betyder at du skal fjerne (eller reducere) ting som kulhydrater og raffineret sukker (brød, ris, pasta, wienerbrød), såvel som forarbejdede fødevarer, der indeholder mange tilsætningsstoffer og konserveringsstoffer fra din kost.

På den anden side er der fødevarer, du kan spise, der vil ikke kun hjælpe dig med at tabe dig, men give dig en generelt bedre sundhed. Deres lave glykæmiske indeks er det, der holder dine hormoner afbalancerede, hvilket vil have en positiv effekt på din krop og hud.

Fødevarer, der giver en god mængde af fiber, såsom bananer, rosiner, artiskokker, havre, nødder og bønner vil bidrage til at forbedre tilstanden af dit fordøjelsessystem. Og glem ikke at drikke to liter vand om dagen (op til tre om sommeren) for at øge dit stofskifte og give din krop den mængde væske, der er nødvendig at fjerne giftstoffer gennem urin og sved.

Fødevarer at reducere fedt i hver del af kroppen

Det er rigtigt – nogle dele af kroppen er sværere at slanke end andre. Det afhænger selvfølgelig af den enkelte person og hendes vaner, men hormoner spiller også en rolle. En person, der producerer en stor mængde østrogen vil for eksempel typisk have voluminøse hofter og lår. Så der er en specifik hormonbehandling til at opnå balance i hver del af kroppen:

Maven

Hvis din mave er lidt slasket, er det ikke kun fordi du spiser for meget. Fedt lagret på maven skyldes for høje niveauer af hormonet cortisol (også kendt som stresshormon). Det er derfor folk, der tilbringer mange timer på arbejde eller under pres har tendens til at lagre fedt her.

En naturlig måde at fjerne mavefedt på er ved at indarbejde mere basilikum i din kost. En urt, der stammer fra Indien og reducerer niveauet af cortisol. Andre muligheder er spinat, citrusfrugter, byg, bønner og nødder.

Ryggen

Hvis du især tager på på ryggen eller dit torso (som ikke er så almindeligt, men forekommer). Så er det normalt, fordi dit insulinniveau er for højt. Fødevarer, der kan hjælpe dig med at reducere disse er  dem, der indeholder linolensyre. Nemlig yoghurt, magert kød, fuldkorn og grønne grøntsager.

Balder

Balder

En af de ting, som mange kvinder ønsker, er at have en flot numse der ikke er for stor. Hvis du tager nemmere på på dette område, er det som vi har nævnt ovenfor somregel på grund af højere østrogenproduktion end normalt. For at modvirke denne effekt, kan du spise grøntsager, der tilhører den korsblomstrede familie – som broccoli eller blomkål. De er rige på fytokemikalier, der hjælper med at neutralisere dette hormon. Andre valgmuligheder omfatter hørfrø, chiafrø, sesamfrø, røde druer og granatæbler.

Det kan interessere dig ...
Rens din tyktarm og forbrænd fedt med hørfrø
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Rens din tyktarm og forbrænd fedt med hørfrø

Hørfrø bruges som et naturligt kostmiddel til forskellige ting, for eksempel til at rense tyktarmen og forbrænde kropsfedt. Vil du vide hvordan?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.