8 grunde til at starte med at inkludere chiafrø i din kost

Leder du efter flere grunde til at prøve chiafrø? Find ud af hvorfor du skal tilføje denne superfood til din kost!
8 grunde til at starte med at inkludere chiafrø i din kost
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Chiafrø er en del af den populære gruppe af fødevarer kaldet superfoods . Disse typer fødevarer har fået dette navn på grund af de ernæringsmæssige egenskaber, der kendetegner dem. Der er mange gode grunde til at inkludere chiafrø i din kost.

Chiafrø stammer fra Mellemamerika. De er blevet kendt i mange dele af verden i de sidste par årtier på grund af de mange fordele, de har for kroppen.

De er karakteriseret af deres lille størrelse og lækre nøddeagtige smag. Du kan kombinere dem med andre ingredienser for at give et mere specielt præg til retterne.

Det mest interessante er, at de er blevet et af de bedste naturlige tilskud, der fremmer vægttab på grund af deres fiber-, fedtsyre- og aminosyreindhold.

De er ikke et mirakelmad. Men et regelmæssigt forbrug af dem kan bidrage til at fremme et sundt vægttab.

Taget i betragtning af at nogle af fordelene ved at spise chiafrø stadig er ukendte, vil vi dele 8 grunde til at begynde at spise dem.

Gå ikke glip af det!

1. Chiafrø i din kost hjælper med at passe på dit hjerte

Persons hjerte

Først og fremmest er chiafrø en sund kilde til omega-3 fedtsyrer. Det er et vigtigt næringsstof, der beskytter hjertet mod virkningerne af kolesterol og arterieproblemer.

Dette sunde fedt, der også er til stede i fødevarer som fisk, hjælper med at fjerne overskydende skadelige lipider. Og derudover, øger det også tilstedeværelsen af det ​​”gode kolesterol” (HDL).

Regelmæssigt forbrug understøtter kontrollen af ​​højt blodtryk og de kredsløbsproblemer, der er forbundet med det.

Anbefalet læsning:

Spis quinoa og tab dig

2. Spis flere chiafrø i din kost for at forbedre knoglernes sundhed

De væsentlige mineraler i denne lækre mad er en stor hjælp til at holde knoglerne sunde og stærke.

To spiseskeer (28 g) af frøene giver 18% af den anbefalede daglige mængde calcium. Derudover giver det også kalium og magnesium.

Absorptionen af ​​disse mineraler mindsker risikoen for for tidlig slitage, tab af knogletæthed og anden skade forbundet med aldring og frie radikaler.

3. Chiafrø hjælper med vægttab

Kvinde der har tabt sig

Ved at tilføje en lille del af chiafrø til din kost, vil du være i stand til at vidne interessante effekter i form af fedt tab.

Deres fibre og antioxidanter hjælper med at forhindre ophobning af fedt i kroppens væv. De hjælper med at fjerne det fedt, der allerede er blevet opbevaret i disse væv.

Desuden hjælper chiafrø, når de bliver tilføjet til salater eller shakes, med at forøge følelsen af ​​mæthed for at undgå overskydende kalorier.

4. De hjælper dig med at få muskelmasse

Det væsentlige bidrag af essentielle aminosyrer i denne fødevare er nyttigt til at øge muskelmassen.

Disse proteiner absorberes let i kroppen. Da de øger energiniveauerne, er de ideelle til at have bedre fysisk ydeevne.

5. Chiafrø tager sig af fordøjelsens sundhed

Kvinde der holder sine haender ud for sin navle

Kostfibre, som chiafrøene indeholder, er ideele til at understøtte fordøjelsesprocesserne. Især i tilfælde af forstoppelse eller irritabel tarmsyndrom.

Ved at forbruge dem dagligt hjælper det med at kontrollere hævelse i fordøjelseskanalen. Spisning af chiafrø forbedrer også en del af fordøjelsessystemets bevægelighed og letter udslippet af affald, der sædvanligvis opsamles i det.

Derudover er de et godt supplement til at spise for at regulere pH i ens bakterielle flora. Dette skyldes, at de fungerer som mad for sunde tarmbakterier

6. Flere chiafrø i din kost reducerer ledsmerter

Omega 3 indholdet af denne mad udøver en antiinflammatorisk effekt, der bidrager til beroligende ledsmerter.

Dette næringsstof sammen med antioxidanter mindsker risikoen for mobilitetsproblemer og ledgigt.

7. Chiafrø giver dig energi

Kvinde der sidder med armene i vejret - Chiafroe i din kost

Derudover giver de essentielle fedtsyrer og proteiner, som disse frø indeholder, din krop et boost af energi. Dette hjælper med at forbedre din præstation hele dagen.

Chiafrø anbefales til atleter og folk, der har krævende job. Dette skyldes, at de forhindrer træthed og øger fysisk og mental produktivitet.

Desuden er antioxidantforbindelserne i denne fødevare nyttige til at hæmme celleskader forårsaget af frie radikaler i miljøet.

Derudover giver Omega 3, E-vitamin og aminosyrer en beskyttende virkning på cellerne. Således forbedrer de celleaktivitet for at forhindre for tidlig aldring.

8. De forhindrer dehydrering

Endelig er et af de mest interessante kendetegn ved chiafrø, at de har kapacitet til at absorbere mellem 10 og 12 gange deres vægt i vand. Dette er gavnligt for at forhindre dehydrering.

Derudover hjælper deres kalium- og magnesiumindhold med at balancere kroppens elektrolytter, som har tendens til at lide af ubalancer som følge af overdreven væsketab.

Er du overbevist endnu? Hvis du ikke har prøvet chiafrø endnu, så tøv ikke med at købe dem i dit nærmeste supermarked eller naturlægemiddelbutik. Tilsæt en lille del af dem til dine yndlingsretter og drag fordel af de mange fordele.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Sharp RP., Gales BJ., Sirajuddin R., Comparing the impact of prescription omega 3 fatty acid products on low density lipoprotein cholesterol. Am J Cardiovasc Drugs, 2018. 18 (2): 83-92.
  • Stokes T., Hector AJ., Morton RW., McGlory C., et al., Recent perspectives regaarding the role of dietary protein for the promotion of muscle hypertrophy with resistance exercise training. Nutrients, 2018.
  • Sibille KT., King C., Garret TJ., Glover TL., et al., Omega 6: omega 3 PUFA ratio, pain, functioning, and distress in adutls with knee pain. Clin J Pain, 2018. 34 (2): 182-189.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.