Afgiftningskur med citron

Fjern giftstoffer og andre affaldsprodukter der forstyrrer kroppens funktioner med denne kur. Husk at kombinere den med en sund kost og motion, hvis du vil tabe dig på ingen tid.
Afgiftningskur med citron

Sidste ændring: 06 oktober, 2018

En afgiftningskur med citron er en effektiv måde at hjælpe kroppen med at slippe af med giftstoffer og ophobede affaldsprodukter, samtidig med at den bidrager til sundt vægttab. Denne diæt har eksisteret i et halvt århundrede, men den er kun lige begyndt at blive populær i de seneste år.

Om denne afgiftningskur med citron

Denne diæt med citron er begyndt at blive populær efter dens skaber, Stanley Burroughs, anbefalede den for at kurere mavesår. I hans bog, The Master Cleanse, delte Burroughs sine erfaringer med en patient, der har benyttet sig af denne diæt efter at have lidt af mavesår i tre år.

Efter 11 dage på afgiftningskuren med citron blev patienten helt rask, og det var en stor overraskelse for lægerne. Siden da har har mange lignende tilfælde været rapporteret, hvor resultater blev set efter blot 10 eller 11 dage i løbet af kuren. Det blev også bemærket i deres medicinske journaler, at mange mennesker var i stand til at tabe sig.

Hvad er denne afgiftningskur med citron?

citronte er en stor del af denne afgiftningskur

Kuren med citron er en støtteplan for kroppen til at hjælpe den med at fjerne lagrede giftstoffer. Som mange af jer allerede ved, gemmer kroppen giftstoffer, som skyldes dårlig ernæring, forurening, negative mentale holdninger eller en stillesiddende livsstil. Denne kur bør derfor betragtes som en hjælp til at føre en sundere livsstil. Det vil sige, at denne diæt bør supplere en sund kost og regelmæssig motion, samt stress reduktion, som er faktorer, der påvirker ophobning af giftstoffer i kroppen.

Hvordan tilbereder du afgiftningskuren med citron?

For at denne afgiftningskur skal virke, er det virkelig vigtigt at sætte mål, så du kan se resultater. At definere hvad du vil opnå og identificering af alle faktorer, er et vigtigt skridt til at nå dine mål på denne diæt. Nogle mennesker anbefaler, at forberede dig selv på afgiftningsprocessen ved at indføre en vegetarisk kost, der vil gøre processen mindre stressende for kroppen.

Forholdsregler du skal huske

Dem med organtransplantationer bør ikke benytte sig af denne kur, og heller ikke dem der er på immunsupprimerende medicin. Det bør dem, der for nyligt har været igennem kirurgi heller ikke.

Før du begynder på denne kost, skal du reducere dit forbrug af koffein, sodavand, sukker, raffineret mel og fødevarer med et højt fedtindhold.

Afgiftningslemonade

lemonade

Denne kur med citron er et rensende program, der tillader dig at rense din krop ved at drikke en særlig lemonade lavet med følgende ingredienser:

 • Citroner
 • Ren økologisk ahornsirup
 • Ren cayenne peber
 • Mineralvand

Denne kost er designet til en mindstelængde på 10 dage.

Instruktioner

 • Bland lige meget af citronsaft og ahornsirup. Opbevar i en mørk glasbeholder i køleskabet.
 • Derefter tilføj fire spiseskefulde af denne blanding til et glas vand, rør cayenne peber ind og bland godt, indtil alt er opløst.
 • Ideelt set bør du drikke 6-12 glas af denne lemonade spredt over dagen, og drikke et glas hver gang du føler dig sulten.
 • Ahornsiruppen bevarer citronsaften, og forhindrer dens C-vitamin og enzymindhold fra at oxidere.

Du bør også indtage et afføringsmiddel om morgenen og endnu et om aftenen. Bare bland tre teskefulde havsalt med en liter vand og drik et glas efter behov.

Hvordan benytter jeg mig af afgiftningskuren med citron?

At anvende denne diæt er en langsom proces, som kræver tålmodighed. På dag ét bør du kun drikke lemonaden. Derefter begynd at inkluder appelsinjuice. Den næste dag skal du indføre vegetabilske supper og bouillon. På dag kan tre du spise frugt og grøntsager. Derefter kan du gradvist tilføje kød, fisk, mejeriprodukter, æg og andre fødevarer for at balancere din kost.

Når du er færdig med kuren (i 10-11 dage), bør du spise godt, men sundt. Denne udrensende kur vil hjælpe dig med at ændre dine spisevaner og sige farvel til dårlig ernæring.

Det kan interessere dig ...
Sådan laver du 5 teer til at detoxe din tyktarm
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan laver du 5 teer til at detoxe din tyktarm

At passe på din fordøjelseshygiejne og ikke bringe din overordnede wellness i fare, kan du detoxe din tyktarm mindst to gange om året. • Muniz, F. J. S. (2015). Dietas Milagro. Ventajas e inconvenientes. Monografías de la Real Academia Nacional de Farmacia.
 • Mansilla, C. L. Q. (2017). Análisis de dietas exprés sin respaldo científico.
 • Corio Andújar, R., & Arbonés Fincias, L. (2009). Nutrición y salud. Nutrition and Health, 35, 9, 423–479. https://doi.org/10.1016/S1138-3593(09)72843-6