Alkohol, avispapir og 8 andre tips til rengøring af glas

Disse tips til rengøring af glas omfatter brugen af billige produkter, som du måske allerede har i dit hjem. Resultaterne er fantastiske.
Alkohol, avispapir og 8 andre tips til rengøring af glas

Sidste ændring: 18 januar, 2023

Rengøring af glas er nemmere, end du kan forestille dig, hvis du følger de tricks, vi har til dig. De er ikke kun ufejlbarlige, men også meget budgetvenlige. Du vil uden tvivl have flere af de produkter, du skal bruge, derhjemme.

Selv om det at efterlade disse genstande skinnende og uden pletter er en så titanisk opgave, at mange foretrækker at betale en professionel for at gøre det, skal det siges, at det hele afhænger af de produkter og den teknik, du anvender.

Men bevar roen og gå ikke i panik: Du kan opnå det med vores tips! Prøv følgende tricks til rengøring af glas!

Tips før rengøring af glas

Før du anvender de tricks til rengøring af glas, som vi vil give dig, er det vigtigt at kende nogle tidligere trin, der garanterer, at processen lykkes:

  • Det er nødvendigt at fjerne det støv, der er ophobet på glasset, fordi du kan komme til at ridse det med flydende produkter.
  • Forbered en klud af 100 % bomuld til tørring. På denne måde undgår du at skabe nye pletter eller efterlade fnug klæbet til glasset. Hvis du ikke har en sådan, kan du bruge en gammel T-shirt.
  • Sørg for, at vinduesrammerne er helt rene. Ellers kan du tilsmudse glasset, når væsker kommer i kontakt med dette område.
  • Beskyt væggene under glasset. De produkter, vi bruger, kan dryppe og give pletter på malingen.

10 tips til rengøring af glas, som du bør kende

Spar penge og få fantastiske resultater ved at anvende følgende tricks til rengøring af glas, som vi har til dig. Disse omfatter brugen af meget billige produkter, såsom alkohol, eddike og avispapir.

1. Eddike

Eddike til rengøring af glas

Eddike er et af stjerneprodukterne, når det gælder rengøring af glas.

Klar eddike er et naturprodukt med fremragende egenskaber, der indgår i mange rengøringsprocesser i husholdningen. Det har evnen til at fjerne ophobet snavs, give glans og gennemsigtighed på glasset.

For at bruge det som glasrens skal du blot blande en halv del klar eddike i fem dele vand. Påfør det med en sprayflaske eller direkte med en bomuldsklud. Skyl med vand, og du vil bemærke, hvordan dine vinduer ser skinnende og smukke ud!

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Rengør du din hunds foderskål tilstrækkeligt?

2. Traditionel alkohol

Alkohol er utvivlsomt et af de produkter, som du altid har derhjemme, og det er nyttigt til mange ting. Men du ved sikkert ikke, at du kan bruge det til at rengøre glas i dit hjem. Resultatet er fantastisk.

Kom et par dråber på en klud fugtet med vand og tør dine ruder af. Du vil få en spejleffekt, som du ikke ville forvente at få med andre produkter. Den glans og gennemsigtighed, som denne væske efterlader, vil få dine vinduer til at se ud som nye.

3. Varmt vand og flydende sæbe

Det tredje af vores tricks omfatter en idiotsikker blanding af varmt vand og flydende sæbe. Det første, du skal gøre, er at tørre vinduerne med en klud, der er fugtet i varmt vand, for at fjerne det første lag snavs.

Derefter skal du vaske kluden, fugte den i varmt vand med lidt flydende sæbe og tørre vinduerne kraftigt igen. Når du har fjernet fedt- og støvpletterne, vasker du kluden igen, og med rent vand fjernes sæben fra vinduerne.

4. Bland rengøringsmiddel med eddike

Du kan finde forskellige glasrensemidler på markedet, men vi anbefaler at tilsætte tre dele klar eddike for at forstærke virkningen. Du kan også tilføje et par dråber citronsaft for at forbedre vinduernes glans.

Lav denne blanding i en sprayflaske, påfør den på dine vinduer og gnid den med sammenkrøllet avispapir for at fjerne pletter og snavs. Tør med mere genbrugsavis, og så er du færdig.

5. Traditionel pletfjerner

Pletfjerner er et produkt, der sælges i butikkerne, og som navnet antyder, er det specielt designet til at fjerne pletter fra glas og andre overflader. Det kommer i en sprayflaske for nem påføring og er meget effektivt til at fjerne ophobet snavs og pletter.

Det, du skal gøre, er at påføre produktet på vinduet efter at have rengjort det for at fjerne noget støv, og derefter gnide det med en blød svamp, der ikke ridser overfladen. Brug en fugtig klud til at fjerne produktet og en helt tør klud for at observere dets effektivitet.

6. Tør med kaffefiltre eller avispapir

Selv om vi anbefaler at bruge klude af 100 % bomuld, er kaffefiltre og avispapir et mere bæredygtigt alternativ til denne opgave.

Filtrene er lavet af en meget blød papirtype, som gør det muligt at rengøre vinduerne uden at ridse dem og efterlader en meget flot blank overflade. På den anden side ridser avispapir heller ikke glasset og forhindrer snavs i at sætte sig let fast.

7. Brug teknikken fra top til bund

Når du har valgt et af de anbefalede produkter til rengøring af dine vinduer, anbefaler vi, at du anvender teknikken fra top til bund.

På denne måde undgår du dråber af snavs på den del, som du allerede har rengjort. Derudover er det vigtigt, at der ikke efterlades fnuller, der ligner pletter efter tørring.

8. Undgå for enhver pris, at der opstår bobler

Kvinde rengør vindue

Dette tip gælder især i de tilfælde, hvor du har valgt en blanding, der indeholder sæbe. Skum efterlader normalt pletter, og det er det, vi ikke ønsker at se på vores glas, ikke sandt? Så det anbefalede er at bruge en meget lille mængde af dette produkt og sørge for at skylle meget godt.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Gode strategier til rengøring ved flytning

9. Rengør indvendige vinduer vandret og udvendige vinduer lodret

Det niende trick til rengøring af glas handler om en teknik til at forbedre resultatet: Det er at rengøre det indvendige glas med vandrette bevægelser og det udvendige glas med lodrette bevægelser.

Grunden til at gøre dette er meget enkel: Hvis der er pletter eller striber efter processen, ved du med større sikkerhed, hvilken side der skal poleres.

10. Vær konsekvent med rengøring af glas

Vi afslutter denne liste over tricks til rengøring af glas med et meget nyttigt tip. Konstant vedligeholdelse af dine vinduer vil reducere den tid, du skal bruge på dem. Det vil få produkterne til at arbejde mere effektivt, da de ikke skal kæmpe mod lag på lag af snavs.

Når du har udført den dybeste rengøring, skal du sørge for at afsætte tid til vedligeholdelse, hver gang du foretager almindelig rengøring i dit hjem eller på dit kontor.

Hvilke af disse tricks til rengøring af glas vil du prøve?

Vi delte 10 tricks, der er budgetvenlige og miljøvenlige. Prøv dem, der er lettest for dig at anvende, og bemærk, hvordan dine vinduesruder genvinder glans, gennemsigtighed og vitalitet.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.