Allergi over for pollen? Prøv disse allergivenlige blomster

Hvis du kan lide roser, så er du heldig. Disse smukke blomster er blandt gruppen af allergivenlige planter, så længe det er arter med tætte kronblade. Udforsk andre planter, der er gode til allergikere.
Allergi over for pollen? Prøv disse allergivenlige blomster

Sidste ændring: 26 august, 2022

Tilstoppet næse, nysen og uudholdeligt kløende øjne er nogle af symptomerne hos pollenallergikere. De, der oplever dette og elsker blomster, spekulerer på, om deres smukke kronblade vil forårsage høfeber. Heldigvis findes der mange allergivenlige blomster.

Her er en liste over de planter, som du uden problemer kan holde derhjemme.

Allergivenlige blomster

1. Storkenæb

Ja, disse farvestrålende, attraktive blomster er kendt for at producere meget lidt pollen, så de er ikke et problem for allergikere. Du skal dog være opmærksom på, at ifølge NC State Extension Gardener Plant Toolbox kan storkenæb forårsage let hudirritation, når man rører ved deres blade, men ubehaget varer kun nogle få minutter.

Storkenæb er et godt valg til plantning i haven. De kan lide delvis sol og har en række forskellige farver, f.eks. hvid, pink, rød og lilla.

2. Begoniaer

Begoniaer kan lide skygge, og hvis du planter dem i din have, får du blomster med smukke kronblade. Der findes mange forskellige sorter. Du kan finde dem i rød, orange, hvid, gul, pink og endda tofarvet. Der findes også mange sorter af arter og hybrider.

Hvis du er allergisk over for pollen, er der ingen grund til bekymring. Denne blomst afgiver nemlig meget lidt pollen.

Begoniaer er allergivenlige blomster

En begonia er en blomst, der kan hybridiseres, så den vil præsentere tofarvede sorter.

3. Kaktus

Har du haft mulighed for at se en kaktus blomstre? Der findes mange sorter, og de er alle meget iøjnefaldende.

Den gode nyhed er, at den ikke er afhængig af vinden til at sprede pollen. Denne opgave overlades til insekter og fugle, og derfor betragtes de som allergivenlige blomster.

Mange foretrækker kaktussen, fordi det er en hårdfør plante, der ikke kræver konstant vanding for at holde sig sund.

4. Azalea

Dette er en busk, der blomstrer om foråret, og insekterne står for bestøvningen, så det er en blomst, der med glæde kan være i din have, hvis du er følsom over for pollen.

Du bør dog huske på, at denne plante kan være giftig. Se denne rapport for flere detaljer. For at være på den sikre side er det bedst ikke at dufte for tæt på blomsten.

5. Klematis

Dette er en favorit hos mange mennesker på grund af deres smukke og varierede farver. Du kan bl.a. vælge mellem lilla, rød, hvid og gul.

Vigtigst af alt er de fleste af disse allergivenlige blomster.

De vokser i frugtbar jord og kan lide sol eller halvskygge, så hvis du gerne vil have en meget farverig have, er de et godt valg.

6. Orkidéer er allergivenlige blomster

Denne plante giver normalt ikke anledning til reaktioner. Men hvis du er allergisk, bør du måske undgå at have den indendørs.

De fleste orkidésorter foretrækker indirekte lys. Du skal finde et godt sted, hvis du vil dyrke dem.

Kvinde dufter til en orkidé, som er allergivenlige blomster

Find et godt sted til din orkidé. Selv om den er allergivenlig, er det at foretrække at have den uden for hjemmet.

7. Petuniaer er allergivenlige blomster

Heldigvis anses petunia-blomstpollen ikke for at være allergifremkaldende. Udover at være prangende med sine lyse farver, afgiver den en karakteristisk duft.

De kan lide solen og vokser i fugtig jord. Der findes forskellige farvesorter at vælge imellem, bl.a. lyserød, lilla, rød, orange og grøn.

8. Roser

Hvis du er allergisk, er det bedst at undgå vilde roser.

Den gode nyhed er dog, at de fleste roser ikke forværrer allergi, især hvis de har tætte kronblade, da det er de arter, der frigiver mindre pollen. Roser har et bredt udvalg af farver og elsker solen.

9. Kamelia

En person, der ikke er bekendt med blomster, kan forveksle dem med en rosenart. Ud over deres lighed har de også et andet punkt i deres favør: Det er allergivenlige blomster. Hvis du planter dem i haven, skal du forsøge at placere dem på et sted, hvor der er halvskygge.

10. Hibiscus

Denne blomsts pollen er normalt ikke luftbåren, fordi den er meget tæt, hvilket gør den til en ideel plante for allergikere. Det anbefales dog, at man ikke drikker teen, hvis man er allergisk, da den kan indeholde spor af stoffet.

De kan lide meget sol, men kan dog også vokse i halvskygge. Desuden har de livlige farver, der giver liv til din have.

Blomst med insekt i

Drik ikke hibiscus-te, hvis du er allergisk over for pollen. Der er nok af stoffet i til at påvirke dig.

11. Hortensia er allergivenlige blomster

De fleste hortensia-arter forårsager ikke allergi, selv om nogle mennesker rapporterer om irritation med have- og egeblad-arter. Det er måske bedst at undgå disse to.

Den viser normalt sine blomster om sommeren, og dens farver er prangende, så du vil elske at dyrke den. Bare husk, at de vokser i rig jord, og de kan lide sol eller halvskygge.

Pas på vindbestøvede blomster

De fleste blomster, der forårsager følsomhed, er dem, der er vindbestøvede, såsom aster, dahlia, tusindfryd, kamille, solsikker og krysantemum. På den anden side er nogle blomster allergivenlige, men på grund af deres stærke duft er det bedst at plante dem udenfor. Det drejer sig bl.a. om gardenia, hyacint og jasmin.

Det kan interessere dig ...
8 efterårsblomster til at plante i din have
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 efterårsblomster til at plante i din have

Der findes en række planter, der giver efterårsblomster og fylder denne årstid med glæde, når temperaturen begynder at falde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.