Alt du behøver at vide om at kysse

Ifølge historien stammer det at kysse fra år 2500 f.Kr. Historier fra primitive stammer i Indien har bekræftet dette. Men ved nogen virkelig, hvordan man kysser rigtigt?
Alt du behøver at vide om at kysse
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvordan vurderer du dig selv, når det kommer til at kysse? Hvad kan du vide om at kysse? Det at kysse er mere end bare et strejfe hinanden munde. Du bruger 34 ansigtsmuskler, ud over de 134 muskler fra andre dele af din krop som også aktiveres. Der er endda en videnskab til at undersøge dette fænomen, kendt som filematologi. Dens mål er at studere den menneskelige respons, der opstår, når du kysser.

Uanset dit køn går alle igennem et øjeblik med angst og nervøsitet, før man kysser en anden person. Du er bekymret for din ydeevne, du tvivler på, om du virkelig ved, hvordan man kysser, og du tænker på andre bekymringer, så som: om du bruger for meget tunge og spørger dig selv om du skal bide den anden persons læbe, hvor meget spyt skal der være? Du vil helt sikkert ikke have det til at være en dårlig oplevelse.

Hvad sker der, når du kysser?

Under et kys bliver dine sanser af smag, berøring og lugt aktiveret. Dette skaber en følelsesmæssig og kemisk reaktion mellem begge deltagere. Derudover frigives visse stoffer igennem dit spyt. Tre hormoner er ansvarlige for at give den følelse af eufori der opstår efter et kys: oxytocin, dopamin og endorphiner.

Det faktum at du får glæde af at kysse betyder dog ikke, at du gør det rigtigt. En mental forbindelse og fysisk attraktion er nødvendig for at få det rigtige chok i din krop, som eksperter siger ligner en overdosis af amfetamin. Vær opmærksom på følgende tips, så du kan overraske din partner næste gang du kysser.

Vi anbefaler at du læser: En guide til at forføre din partner

Fysisk og mental kommunikation er noget du skal vide om at kysse

Kvinde der kysser en mand

En person, der tiltrækker dig, har ikke særlige funktioner, som du finder smuk, fordi du ser dem på en subjektiv måde. Denne attraktion giver dig mulighed for at opretholde et ønske og en interesse for den person, så hvis du kun fokuserer på det fysiske, bliver du træt af at kysse dem.

Nøglen er, at de tiltrækker dig mentalt – du kan lide den måde de handler og tænker på. Du nyder også at snakke, grine og diskutere et emne efter det andet med dem. Når du bliver forelsket i andres sind, vil du aldrig stoppe med at kysse dem, fordi det er et stærkt følelsesmæssigt bånd.

Det rigtige sted

De fleste mennesker føler sig mere behagelige ved at være intime i et privat sted. De har mulighed for at være tætte. Husk at kysse er en kunst, og at inspiration derfor er nødvendigt for at bringe dig i det ønskede humør. På den måde kan du etablere en anden form for kommunikation. Følelserne mellem jer begge styrkes, fordi det kun er mellem jer og ingen andre. Og når ingen kan se dig, er det lettere at lade sig rive med.

Vælg det rigtige øjeblik: Det skal du vide om at kysse

To personer der kysser

Det drejer sig ikke kun om tilgangen, men også den måde, hvorpå et kys udføres. Det er meget vigtigt at tage hensyn til visuel kontakt. Når jeres øjne mødes, prøv at forstå betydningen og være opmærksom på den anden persons kropssprog.

Det er klart, at forførelse skal være til stede før kysset. Men er dette nu faktisk rigtigt? Hvis nogen gør følgende, er de klar: at nå ud for at røre ved dig, stadig mere accelererende vejrtrækning, holder øje med dig og om du er opmærksom. Vær også opmærksom på om de fugtet deres læber. Dette er et naturligt svar, når nogen føler sig nervøse eller usikre og måske angiver, at de vil kysse dig.

Men vær forsigtig! Måske fortæller deres kropssprog, at de ikke ønsker at blive kysset. Hvis de holder afstand til dig, når du er i nærheden af dem eller krydser deres arme, er det bedst ikke at invadere deres personlige rum.

Tag dig god tid

Det handler om at følge brødkrummerne indtil du finder din partner. Gør det blødt og langsomt, før du når deres læber. Du kan starte med lette kys på kravebenet, halsen eller øret og hviske søde ting. Pas på ikke at bruge for meget tunge eller spyt.

Når du når deres læber, så prøv nogle små kys. Først da skal du åbne din mund og øge intensiteten.

Vær opmærksom

Romantisk parforhold - vide om at kysse

Hvorfor kysser folk? Fordi vi vil nyde vores partner og det er en handling, der giver os mulighed for at lære hinanden bedre at kende, forstå hvad de kan lide og ikke lide. Derfor er det vigtigt at analysere detaljerne og være opmærksom på den anden persons følelser.

Når du vurderer det, skal du prøve at bestemme, om du virkelig ved, hvordan man kysser. På den anden side glem ikke visse andre bevægelser. Det er en god tid at røre ved deres hår, age deres ryg, bruge dine fingerspidser til at føle deres ansigt. Når du mestrer denne teknik, lad din kreativitet tage over.

Derfor er det vigtigt at vide det, du behøver at vide om at kysse

Vi håber du kunne lide denne artikel om alt du behøver vide om at kysse.

Det kan interessere dig ...
5 tricks til at forbedre seksuelt begær
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 tricks til at forbedre seksuelt begær

Hvis en person mangler seksuelt begær, bør det ikke tages let, fordi at have sex er en del af livet og vigtigst af alt, en fornøjelse.  • Karim, A K M Rezaul et al. “The right way to kiss: directionality bias in head-turning during kissing.” Scientific reports vol. 7,1 5398. 14 Jul. 2017, doi:10.1038/s41598-017-04942-9
  • Wlodarski, Rafael, and Robin I M Dunbar. “Examining the possible functions of kissing in romantic relationships.” Archives of sexual behavior vol. 42,8 (2013): 1415-23. doi:10.1007/s10508-013-0190-1

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.