Alt, hvad du bør vide om gelenegle

Gelenegle ser meget mere naturlige ud end akrylnegle, hvilket er grunden til, at de er blandt de moderne negleteknikkeres favoritter. Find ud af, hvilke andre fordele denne mulighed har her!
Alt, hvad du bør vide om gelenegle
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 30 september, 2022

En smuk og stilfuld manicure er mulig, hvis du bruger gelenegle, en teknik, der er helt oppe i tiden. Med en bred vifte af alternativer til at dekorere eller muligheden for et simpel udseende er dette en mulighed, der giver styrke og elegance til neglene.

At pynte denne del af hænderne er også en fantastisk måde at udtrykke sig selv eller supplere dit outfit på. Desuden bruger nogle mennesker endda neglelak til at skjule visse negletilstande.

Husk dog, at det ikke altid er den rigtige måde at male neglene på for at skjule problemer som dem, der er opført af det spanske akademi for dermatologi og venerologi (AEDV).

Hvad er gelenegle?

Gelenegle er lavet med en type semi-permanent gel eller lak, der hærder under en særlig lampe. Produktet lægges direkte på neglen. Der er flere lag afhængigt af den ønskede tykkelse.

LED-stråling garanterer et resultat, der svarer til en normal manicure, med den forskel, at gelen forlænger holdbarheden til 3 til 5 uger. I denne periode vokser den naturlige negl stadig under den.

Hvis du ikke ønsker at forlænge dine negle, anvendes en blød gel. Hvis man derimod vil forlænge dem, er den anvendte gel hård. Du kan fjerne den med acetone.

Til vedligeholdelse udfylder en professionel tekniker blot den nye del af neglen, indtil den er jævn.

Værktøj til arbejde med gelenegle

Påføring af gel kræver noget grundlæggende udstyr: Pensler, grov fil, blokke, en neglebåndsskubber og en lampe. Derudover har teknikkeren følgende forsyninger:

  • Et desinfektionsmiddel eller antiseptisk middel: Det bruges til at forhindre, at bakterier slår sig ned.
  • En base: Dette renser og blødgør den negl, som gelen klæber til.
  • Gel: Der findes et stort udvalg af farver, og konsistensen afhænger af mærket.
  • Top coat: Dette er det beskyttende lag, der påføres ovenpå gelen. Det fungerer som et skjold mod stød og giver glans.
Kvinde får en professionel manicure

Det professionelle arbejde med at påføre disse negle gør brug af forskellige redskaber.

Sådan påføres gelenegle

Selv om det kan forstås som fem enkle trin, er det kun en professionel udførelse, der garanterer et førsteklasses resultat. Lad os derfor se på trinene.

1. Rengøring og polering

Dette er forberedelsesfasen. Efter rengøring med antiseptisk middel files og poleres overfladerne i denne fase. På denne måde er neglene klar til at modtage geléen.

2. Tilbageskubning af neglebåndene

Ved afslutningen af poleringen fjernes alt støv. Neglebåndene skubbes til side med en neglebåndsskubber. Det er altid bedre at skubbe end at skære, da neglebåndet forsegler huden til neglen, og hvis det fjernes, er der risiko for infektion, som en artikel fra Mayo Clinic forklarer.

3. Gel påføres

Et tyndt lag gel påføres negl for negl, indtil den ønskede tykkelse er opnået. Hvert lag hærder under lampens stråling i et par minutter. Kun varme og lys sikrer fiksering.

4. Farvning

Nogle mennesker betragter dette som et valgfrit trin, da de foretrækker et naturligt udseende. Lyserøde og klare geltyper er de bedste til dette formål. De får ofte selskab af hvidt, hvis du er på udkig efter en fransk manicure. Hvis neglekunst er noget for dig, kan du også lege med farver og idéer.

5. Fugt dine hænder

Til sidst skal du fugte dine hænder og neglebånd med specielle olier. Mandel-, kakao-, solsikke- og kokosolie er alle gode alternativer.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: 7 metoder til at forebygge neglesvamp

Fordelene ved gelenegle

Den største fordel ved gelenegle er det faktum, at de kan holde i flere uger, når du passer ordentligt på dine negle. Hvad angår alsidighed, så kan metoden også assimilere enhver form, stil og længde. Så hvad er nogle andre fordele?

  • De er stærke og behagelige.
  • Gelenegle koster mindre end andre teknikker.
  • Du behøver ikke at gå til salonen hver uge.
  • Gelenegle ser mere naturlige ud end akrylnegle.
  • De giver mulighed for korrektioner i manicureprocessen.
  • De fungerer som en forlængelse, der camouflerer nedbidte eller korte negle.
Person får fjernet gelenegle

Der er nogle hjemmeteknikker, der kan bruges til at fjerne gelenegle, såsom den med aluminiumsfolie, selv om det er bedst at gå til en professionel for at få dem fjernet.

Er der nogen kontraindikationer for gelenegle?

Som med enhver anden poleringsmulighed svækker misbrug af gel neglene. Derfor er det vigtigt at lade der gå noget tid mellem sessionerne for at undgå problemer.

På den anden side findes der vejledninger til, hvordan man laver sine negle uden hjælp. I tilfælde af mulige risici ved at bruge hjemmelavede metoder er det dog bedst at gå til autoriserede saloner.

Om emnet tilføjer tidsskriftet Actas Dermo-Sifilográficas, at salget af negleprodukter udviklet med akrylater kan fremskynde tilfælde af allergisk dermatitis.

Hvad angår neglesvamp som følge af en manicure, er en forholdsregel at medbringe sit eget værktøj eller sørge for, at de steriliserer stedets værktøjer.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Naturlige midler mod gule negle

Pleje af dine negle

Den omhyggelige pleje kommer, når du fjerner gelen, da neglen under den er blød. Spørg negleteknikkeren, hvilke produkter du kan bruge til at pleje dine negle, efter du har fået fjernet gelenegle.

Nogle ekstra tips er at file dine negle, fugte dem med olier eller vaseline og bruge en hærdende lak. Som det sidste skal du sørge for at lade dine negle hvile et stykke tid efter lakering eller blot bruge en base coat for at styrke dem.

Det kan interessere dig ...
Hvad bruges flydende latex til neglepleje til?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad bruges flydende latex til neglepleje til?

Et lag flydende latex er med til at få manicuren til at se fejlfri ud. Det er enkelt at bruge, selv hvis du ikke er professionel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.