Anti-sex senge i de olympiske lege

Rygtet om "anti-sex" senge opstod, da direktiverne i OL i Tokyo 2020 opfordrede atleter til at begrænse fysisk kontakt så meget som muligt. Hvad handler det om?
Anti-sex senge i de olympiske lege
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Noget af det, som tiltrak sig størst offentlig opmærksomhed, er nyheden om anti-sex senge i de olympiske lege i Tokyo 2020.

Ifølge flere internationale medier er disse senge af papstrukturer designet til at falde sammen under vægten af mere end en person. Især hvis de udsættes for kraftig aktivitet. Angiveligt fordi arrangørerne forsøgte at forhindre intime møder mellem atleter under hele arrangementet. Er det sandt?

Alt, hvad du behøver at vide om anti-sex senge i de olympiske lege

Som vi nævnte ovenstående, førte anti-sex senge i de olympiske lege i Tokyo til et offentligt oprør på sociale netværk. New York Post citerede et tweet fra den amerikanske distanceløber Paul Chelimo, og det gik viralt rundt om i verden. Det fremgik af artiklen, at:

“Sengene i Tokyo Olympic Village vil være lavet af pap for at forhindre intimitet mellem atleter.”

Som du kan forestille dig, rapporterede mange medier, at organisationen af OL valgte disse senge for at undgå intime møder mellem atleter. Især i betragtning af anbefalingerne om social afstand på grund af sundhedskrisen som følge af pandemien.

Men atleterne selv tilbageviste disse påstande og informerede om, at disse senge faktisk er ret stærke. Ifølge det japanske firma Airweave, der fremstillede dem, kan disse strukturer understøtte op til 200 kg. Faktisk hævder de, at sengene er “mere modstandsdygtige end dem, der er lavet af træ eller jern”.

Rhys McClenaghan

Atleter som Rhys McClenaghan delte sin oplevelse med sengene med sine tilhængere på sociale netværk. Han udfordrede de falske nyheder om hensigten bag sengene. Tværtimod lavede han og mange andre atleter videoer, der viser, hvor robuste disse strukturer er.

“Sengene er angiveligt anti-sex, og de skulle bryde sammen ved den mindste voldsomme bevægelse, fordi de er lavet af pap, ikke? Nå, det er ikke sandt” ifølge en tweet af McClenaghan.

Men hvad folk bekræftede ved disse senge er, at de er bæredygtige. De er lavet af 100% genanvendeligt pap, og folk vil genbruge materialet, efter arrangementet er slut.

Madrassernes plastik får også et nyt liv. Faktisk planlagde arrangørerne det, så 99% af de varer og produkter, der blev købt til de olympiske lege, ikke ender på lossepladsen.

Så kan atleter have sex under OL?

Atleter beviste, at senge ikke er en hindring for intime møder. Alligevel opmuntrede de olympiske arrangører dem til at “undgå enhver unødvendig form for fysisk kontakt”. Dette inkluderer selvfølgelig sex.

OL førte allerede til stor kontrovers for at finde sted midt i en sundhedskrise. De holdt dog konkurrencerne uden et fysisk publikum.

Under alle omstændigheder fandt omkring 150.000 kondomer vej til alle deltagerne. Ifølge arrangørerne er deres distribution ikke til specifik brug i den olympiske landsby. Faktisk er de til, at atleter kan tage dem med hjem og øge bevidstheden om vigtigheden af forebyggelse af hiv/aids.

Lad os huske på, at denne kampagne fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har eksisteret siden OL i Seoul 1988. De har siden da distribueret disse former for prævention til disse konkurrencer. Faktisk fordelte de 450.000 af dem under de olympiske lege i Rio de Janeiro 2016.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.