Sådan fremstilles en antiinflammatorisk diæt til behandling af urinsyre

En antiinflammatorisk diæt kan begrænse produktionen af urinsyre i kroppen og fremme dens rette eliminering. Selvom det ikke tjener som en kur mod de problemer, der er forårsaget af dette stof, er det en fantastisk allieret til enhver behandling.
Sådan fremstilles en antiinflammatorisk diæt til behandling af urinsyre

Sidste ændring: 25 august, 2022

Urinsyreophobning i kroppen kan udløse en række inflammatoriske ændringer, der kan påvirke din livskvalitet. At vedtage en antiinflammatorisk diæt til behandling af urinsyre er en af ​​de bedste metoder til at undgå dens virkninger og stabilisere den.

Denne tilstand, også kaldet hyperurikæmi, er forårsaget af nedbrydning af puriner, der findes i nogle fødevarer. Selvom kroppen omdanner og eliminerer dem gennem nyrens arbejde, lider det undertiden ændringer, fordi det ikke kan nedbryde dem korrekt.

Som et resultat kan der dannes nyresten. Dette kan også føre til gigt og ledsmerter. I mange tilfælde er de forbundet med problemer med stofskiftet og arteriel hypertension.

Hvordan kan du gennemføre en antiinflammatorisk diæt for at hjælpe med at bekæmpe urinsyre?

Det er vigtigt, at du ved, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er. Derefter ser vi på en antiinflammatorisk diæt, der kan hjælpe.

En antiinflammatorisk diæt til behandling af urinsyre: Hvad du skal vide

At tage medicin er i øjeblikket den normale behandling af overskydende urinsyre. Den bedste måde at stabilisere niveauerne i blodet er imidlertid gennem din diæt.

Hvorfor?

Kvinde, der spiser salat

Maden i vores diæt kan være nyttig eller skadelig, når vi håndterer dette problem. Mens nogle fødevarer øger koncentrationen af ​​puriner, vil andre støtte den metabolske proces og fjerne dem fra kroppen.

Ved at følge en antiinflammatorisk diæt vil du være i stand til at få de nødvendige næringsstoffer til at håndtere denne tilstand. Så vi foreslår, at man undgår kilder til urinsyre og prioriterer alkaliserende fødevarer.

Formålet med en antiinflammatorisk diæt

En antiinflammatorisk diæt, der bruges til behandling af urinsyre, har tre hovedmål: Regulere pH-værdien i din urin, kontrollere dit forbrug af puriner og mindske dit indtag af fruktose. Disse vil alle hjælpe med at lette nedbrydningen af ​​dette stof og derfor vende dets virkninger.

1. Reguler pH’en i urin

Nyrerne er de organer, der er ansvarlige for filtrering af urinsyre fra blodet for at eliminere det gennem urin. Så når det ikke kontrolleres, er det vigtigt at ændre pH i din urin for at hjælpe med dens udvisning.

Hvordan?

Du kan gøre dette ved at:

  • Drikke mere vand og sunde infusioner.
  • Forøg dit indtag af mad med basale pH-værdier som grøntsager, kartofler og frugt.
  • Reducer dit indtag af urinsyre eller syreholdige kilder, såsom raffineret sukker, æg og animalske produkter (kød, fisk).
  • Begrænsning af dit saltindtag.
  • Undgå fuldstændig drikkevarer med alkohol, herunder øl og vin.

2. Reguler purinindtag

I alle antiinflammatoriske diæter ønsker du, at dit purinindtag skal være så lavt som muligt. På grund af det er det vigtigt at se, hvad du spiser, såvel som tilberedningsmetoden. Når der koges mad med puriner, går meget af det i vandet.

Så dette er en god måde at reducere purinindholdet i fødevarer, men sørg for ikke at bruge vandet som en bouillon.

3. Reguler fruktoseindtagelse

Fruktose omdannes i kroppen i en type purin kendt som xanthine, som til sidst bliver til urinsyre. Så vi anbefaler, at du begrænser dit frugtindtag til et stykke om dagen. Du bør også vælge frugter med mindre fruktoseindhold.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.