Sådan spiser du dig til et højere stofskifte

Hvis dit stofskifte er for langsomt, kan du prøve at spise dig til et højere stofskiffte og se, om det er den rigtige løsning for dig. Nedenfor vil vi forklare, hvad denne nye diæt består af.
Sådan spiser du dig til et højere stofskifte

Sidste ændring: 26 august, 2022

Den amerikanske ernæringsekspert Haylie Pomroy har skabt en diæt der kan hjælpe dig til et højere stofskifte, hvilket vil give dig bedre resultater, når det kommer til vægten, og at kunne spise mere og spise bedre.

Hvis du har brugt dit liv på at hoppe fra en diæt til en anden uden at nå nogen af dine mål, kan dette være løsningen for dig. Det gælder især, hvis du er nødt til at reducere mængden af dine måltider, tælle kalorier, fedtstoffer eller hvert gram du spiser for at nå din ideelle vægt.

I denne artikel gennemgår vi alt om denne berømte kost til opnåelse af et højere stofskifte. Denne kostmetode hjælper dig med at tabe op til 10 kg på kun 28 dage.

Hvordan virker det? Det handler om at spise bestemte næringsstoffer på bestemte tidspunkter for at genaktivere dit sovende eller langsomme stofskifte.

Hvordan spiser man sig til et højere stofskifte?

Haylie Pomroy har designet en perfekt, sund og varieret plan, så mad ikke er din fjende når det kommer til at tabe sig. I stedet bliver det det rette middel og den energi, du har brug for for at accelerere dit langsomme stofskifte.

Ved hjælp af denne metode skrev hun en bog med titlen “The Fast Metabolism Diet”, der gav hende en placering på New York Times bestseller-listen.

I bogen skriver hun: “Du skal spise meget, og du vil stadig tabe sig. Hvad du ikke skal gøre, er at tælle et eneste gram kalorier eller fedtstoffer, som du spiser.”

Metoden sikrer også, at du gør det nøjagtige modsatte, fordi du vil ændre hvad du spiser hver uge. Dette er alt i henhold til en simpel plan, der er specielt designet til at forårsage præcise fysiologiske ændringer, som vil hjælpe dig med at accelerere dit stofskifte.

Hvordan virker det?
Dybest set fungerer stofskiftet i tre faser. De er opdelt fra mandag til søndag og skal gentages i fire på hinanden følgende uger.

I det efterfølgende vil vi vise dig de faser, som denne diæt er struktureret over:

 • Fase et (mandag og tirsdag): Du skal spise mange frugter og kulhydrater.
 • Fase to (onsdag og torsdag): Du skal spise mange animalske proteiner og basiske grøntsager.
 • Fase tre (fredag, lørdag og søndag): Ud over alt ovenstående skal du tilføje flere sunde fedtstoffer og olier.
  Husk at du skal gentage denne plan i 28 sammenhængende dage for at se resultater.
Du skal følge planen i 28 dage for at se resultater

Behøver du dyrke motion?

Du skal dyrke motion i hver af disse faser. Du kan dele det op på de tre faser som følger: kardio træning, derefter muskelopbyggende træning og endelig en slags fysisk aktivitet, der afspænder kroppen.

Dette vil uden tvivl hjælpe dig med at opnå et mere aktivt og sundt stofskifte.

Ting du skal huske på, når du spiser FMD-kost

Spis fem gange om dagen
De grundlæggende måltider er morgenmad, frokost og aftensmad. Du bør inkludere to snacks mellem måltider, en om formiddagen og en om eftermiddagen.

Spis hver anden eller hver fjerde time

Du skal vente mindst to timer mellem måltiderne, men maksimalt fire timer. Selvfølgelig gælder denne regel ikke, når du sover.

Spis morgenmad, når du vågner

Du skal spise morgenmad i løbet af den første time efter at du vågner, du må ikke springe morgenmaden over. Dette er vigtigt, når det kommer til hurtigt at aktivere dit stofskifte.

Læs også:

Spis morgenmad hver morgen

Gennemfør alle fire uger

Du skal følge dette regime i minimum fire uger. Din krop har brug for tid til at reparere sig selv, hvilket tager en periode på mindst 28 dage.

Respekter hver fase og dens mad

Du skal respektere rækkefølgen af hvert trin i denne plan og de fødevarer, du spiser. Faserne må ikke blandes, ændres eller byttes. Det er den eneste måde du kan se resultater på.

Sig ja til økologiske fødevarer og nej til forarbejdet kød.

Forbudte fødevarer

Visse fødevarer er forbudte

Som med de fleste sunde madvaner forbyder denne diæt indtag af visse fødevarer, såsom:

 • Mejeriprodukter
 • Majs
 • Hvede
 • Soja
 • Alkohol
 • Raffineret sukker
 • Koffein
 • Juice
 • “Light” produkter
 • Tørrede frugter
 • Kunstige sødestoffer

Sørg for at undgå fastfood og junkfood, fordi de indeholder usunde fedtstoffer, alle slags sukkerarter og raffineret mel, der bare ophobes i vores kroppe.

Læs også: 8 usunde fødevarer du måske troede var sunde

Sundhedsmæssige fordele

Haylie Pomroy forklarer, at denne fordeling af hele og sunde fødevarer har til formål at hjælpe binyrerne, reducere stress i leveren og pleje skjoldbruskkirtlen. Dette producerer hormonerne trijodthyronin (T3) og thyroxin (T4), som er ansvarlige for højere stofskifte.

Hun tilføjer også, at denne kost hjælper med at reducere stress og dermed kortisolhormonet, som er ansvarlig for fedtet i vores mave.

Hun forklarer også, at ved at bruge denne metode kan du også reducere risikoen for at kommet til at lide af flere komplikationer som:

 • Hjerte- karsygdomme
 • Hormonelle problemer
 • Forhøjet kolesterol
 • Diabetes
 • Gigt
 • Cøliaki
 • Barnløshed
 • Lidelser i skjoldbruskkirtlen

Som du kan se, er det en interessant metode, som du kan medtage i din daglige rutine for at få et højere stofskifte.

Vi foreslår, at du snakker med din læge, før du påbegynder diæten. Du skal også huske, at du har brug for en god træningsrutine for at gøre proceduren effektiv.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • McGuinness, O.P., and Shiota, M. (2017). Carbohydrate metabolism. In The Clinical Chemistry of Laboratory Animals, Third Edition, (CRC Press), pp. 745–776.
 • Horowitz, J.F., and Klein, S. (2000). Lipid metabolism during endurance exercise. In American Journal of Clinical Nutrition, p.
 • Mullur, R., Liu, Y.-Y., and Brent, G.A. (2014). Thyroid Hormone Regulation of Metabolism. Physiological Reviews 94, 355–382.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.