Appelsinblomstvand: Et naturligt middel til hudpleje

Appelsinblomstvand er et produkt af naturlig oprindelse, der hjælper din hud. På grund af dets egenskaber anbefaler specialister det til hydrering, opstramning og beskyttelse. Er der flere grunde til, at du bør bruge det? Læs videre for at finde ud af det!
Appelsinblomstvand: Et naturligt middel til hudpleje

Sidste ændring: 17 oktober, 2021

Appelsinblomstvand er et produkt af naturlig oprindelse, der har vundet popularitet som et supplement til hudpleje. Vi får stoffet fra dampdestillation af appelsinblomstblade (Citrus aurantium). Det har en behagelig og mild aroma.

Man kan også bruge dette vand i forskellige madopskrifter, bl.a. spansk roscón de reyes, sirup, muffins og kager. Nogle mennesker bruger det også til medicinske formål, men det er der ikke meget dokumentation for.

Uanset hvad kan det i dag ses på apoteker og i kosmetikbutikker som et supplement til ansigtspleje. Selv om det kræver flere undersøgelser for at bekræfte dets egenskaber, tyder anekdotiske data på, at det kan hjælpe med at forbedre hudens udseende. Hvad er så fordelene?

Hudpleje med appelsinblomstvand

Destillationsprocessen af appelsinblomstens blomsterblade skaber appelsinblomstvand, et produkt, der indeholder fenolforbindelser ud over vitaminer og mineraler, som det fremgår af en revideret udgivelse i Oxidative Medicine and Cellular Longevity.

Specifikt er dets aktive egenskaber følgende:

  • Æterisk neroliolie (o.15%): Limonen, linalool, nerol, methylanthranilat.
  • Æterisk petitgrainolie (0,15 %): Flavoniske heterosider.
  • Organiske syrer (citronsyre, æblesyre, ascorbinsyre).
  • Sukkerstoffer.
  • Pektin.

Du vil måske også være interesseret i: Risiciene ved underskud af A-vitamin

Det er ikke overraskende, at appelsinblomstvand på grund af denne sammensætning fungerer som en allieret til at forbedre hudens udseende. Selv om det ikke er et magisk produkt eller noget lignende, er det et godt alternativ til at holde din hud blød, hydreret og fri for urenheder.

Lad os se nærmere på dets egenskaber.

Appelsinblomst kan bruges til at lave appelsinblomstvand

Hydrerende og forfriskende

På grund af sin sammensætning er appelsinblomstvand et ideelt produkt til at hydrere og forfriske din hud. Faktisk er det velegnet til alle hudtyper, også til følsom og sart hud. Det er godt til at fugte, hvis huden er tør, skæller eller virker mat.

Det er også et godt alternativ til eksem og allergier. I disse tilfælde er det dog godt at huske på, at det ikke er en førstevalgsbehandling og kun hjælper til at lindre problemet lokalt. En hudlæge bør behandle ethvert hudproblem, du måtte have.

Rengøring og regulering af overskydende olie

Denne væske er ikke kun god til tør hud, den er også nyttig til dem personer, der producerer meget olie. Den har astringerende egenskaber, og derfor kan påføring af den hjælpe med at fjerne overskydende olie, der fylder talgkirtlerne hos folk, der har dette problem.

Derudover renser den og reducerer tilstedeværelsen af bakterier på huden, hvilket reducerer risikoen for problemer som f.eks. akne. Det hjælper også med at gøre huden mat og reducere den skinnende tendens, der kan få huden til at se beskidt ud.

Beskyttelse af huden

På grund af indholdet af fenolforbindelser, et af stofferne med antioxidant effekter, hjælper appelsinblomstvand med at beskytte huden mod virkningerne af solens UV-stråler og de frie radikaler i miljøet. Takket være det hjælper regelmæssig brug af det sammen med gode vaner med at reducere risikoen for tidlig aldring.

Kvinde renser hud

Sådan bruger du appelsinblomstvand til at pleje din hud

Der er mange måder, du kan bruge appelsinblomstvand til at pleje din hud på. Mange mennesker bruger det regelmæssigt som en tonic til at afslutte deres hudplejerutine. På den måde fjerner du urenhederne i porerne og efterlader din hud mere hydreret. Du kan bruge det om morgenen, inden du anvender anden kosmetik, og om aftenen, inden du går i seng.

  • Den bedste måde at bruge den på er ved at komme den på en vatrondel. Gnid den derefter blidt over hele ansigtet, halsen og brystet.
  • Du kan også komme det i en sprayflaske og spraye det på dit ansigt, før du lægger makeup. På den måde hjælper det kosmetikprodukterne med at sidde bedre fast på ansigtet, når det tørrer.
  • Andre øjeblikke at bruge den på er: Efter barbering, på varme dage, når din hud er skinnende, eller på eventuelle irritationer eller rødme.
Det kan interessere dig ...
Niacinamid: En allieret i hudpleje
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Niacinamid: En allieret i hudpleje

Niacinamid, der også er kendt som nikotinamid eller vitamin B3, findes i mange ingredienser som gær, kød, fisk, mælk, æg, grøntsager osv.



  • Suntar, I., Khan, H., Patel, S., Celano, R., & Rastrelli, L. (2018). An overview on citrus aurantium L.: Its functions as food ingredient and therapeutic agent. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2018. https://doi.org/10.1155/2018/7864269
  • Karthikeyan, V., & Karthikeyan, J. (2014). Citrus aurantium (Bitter Orange): A Review of Its Traditional Uses, Phytochemistry and Pharmacology. International Journal Of Drug Discovery and Herbal Research (IJDDHR)4(4), 766–772.
  • Huang, S., Hu, S., Shi, J., & Yang, Y. (2001). Studies on chemical constituents from the flower of Citrus aurantium. Zhong Yao Cai = Zhongyaocai = Journal of Chinese Medicinal Materials, 24(12), 865–867.