Eddike som middel mod skæl

Skæl er en hudlidelse, der får hovedbunden til at flage af. Selvom det ikke er alvorligt, kan det være meget irriterende for dem, der lider af det. Opdag, hvordan du bruger eddike som et middel mod skæl.
Eddike som middel mod skæl
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Eddike har en række forskellige anvendelser rundt om i huset, og måske kender vi det mest for dets anvendelse som salatdressing. Imidlertid hævder nogle mennesker, at man kan bruge eddike som middel mod skæl, da det besidder visse egenskaber.

Denne surt-smagende væske, der er resultatet af eddikesyrefermentering af alkohol, er gennem historien blevet ordineret til behandling af forskellige lidelser og symptomer. I denne artikel fortæller vi dig mere om fordelene, og hvordan du kan bruge eddike som middel mod skæl.

Læs med for at finde ud af mere!

Æblecidereddike, et effektivt middel mod skæl?

Har du nogensinde bemærket små hvide pletter på dit mørke tøj?

Skæl, også kendt som pityriasis, er et almindeligt problem, der påvirker hovedbunden og får den til at flage af. Selvom det ikke er en alvorlig lidelse, kan det være pinligt, kløende og vanskeligt at behandle.

Ifølge en udgivelse fra Mayo Clinic kan stress forstærke tegn og symptomer på skæl. Det har også en tendens til at være mere almindeligt i tørre, kolde årstider. Hvad årsagerne angår, nævner udgivelsen følgende:

Heldigvis ser det ud til, at midlet med æblecidereddike nedenstående kan hjælpe med at kontrollere denne lidelse. Anekdotiske beviser tyder på, at brugen heraf kan reducere afskalning og lindre symptomerne forbundet med dette problem.

Mens der ikke er noget videnskabeligt belæg, der understøtter dets virkninger som et middel mod skæl, påpeger en artikel fra Natural Product Research, at dette produkt har antimikrobielt potentiale. Derfor kan det begrænse væksten af ​​visse bakterier og svampe.

Skæl er en afskalning af hovedbunden på grund af en koloniserende svamp

Sådan bruges eddike som middel mod skæl

Som vi nævnte tidligere, er der ingen undersøgelser, der beviser effektiviteten af ​​eddike som middel mod skæl. Du kan dog kontrollere resultaterne selv, da eksperter betragter brugen af midlet som sikker. For at nyde fordelene ved dette hjemmemiddel, skal du følge nedenstående trin:

 • Til at begynde med skal du fortynde 1,15 dl æblecidereddike i 3,5 dl varmt vand.
 • Vask dit hår med shampoo og skyl som normalt.
 • Påfør eddike i hele hovedbunden ved hjælp af en vatrondel og massér forsigtigt i ca. 3 til 5 minutter.
 • Lad det tørre naturligt.
 • Brug om nødvendigt en balsam.

Du kan gentage denne proces hver dag, indtil du bemærker en forbedring af dine symptomer.

Andre alternative midler mod skæl

Den karakteristiske kløe og afskalning af skæl kan kontrolleres i de fleste tilfælde. Heldigvis er der adskillige antiskælshampooer på markedet, der hjælper med at reducere olie- og hudcelleopbygning. Du skal dog muligvis prøve mere end én mulighed for at finde den rigtige til dig.

Læs også: Sådan behandler du skæl og seborrisk eksem derhjemme!

Andre foranstaltninger kan også reducere symptomerne på denne lidelse. Så hvis du lider af dette hudproblem, kan du også prøve følgende:

 • Håndtér stress: Så meget som muligt er det vigtigt at lære at håndtere negative følelser, da de kan påvirke dit generelle helbred. Selvom det lyder underligt, kan det også forværre symptomerne på skæl.
 • At spise en afbalanceret kost: Hvis du inkluderer nok zink, B-vitaminer og visse typer fedt i din kost, kan det hjælpe med at forhindre skæl.
 • Vask dit hår ofte: Hvis du har en fedtet hovedbund, kan man løsne skæl ved at vaske den hver dag med shampoo. For at opnå dette skal du massere området forsigtigt og skylle forsigtigt.
 • Begræns brugen af hårplejeprodukt: Dette skyldes, at stylingprodukter kan hobe sig op på hår og hovedbund, hvilket gør det mere fedtet.

På den anden side kan ​​brugen af tea tree olie også være et effektivt middel mod skæl. Dette er takket være dets antiseptiske, antibiotiske og svampedræbende egenskaber. Imidlertid irriterer dette alternativ mennesker med følsom hud.

Person med skæl på jakke har brug for eddike som middel mod skæl

Mulige bivirkninger ved eddike som middel mod skæl

Glem ikke, at det er vigtigt at være meget opmærksom på resultaterne af brugen af ​​æblecidereddike eller ethvert andet skælmiddel. Nogle produkter kan forværre symptomerne.

Hvad eddike angår, da det er et meget surt stof, kan det forårsage forbrændinger, når det påføres huden. I dette tilfælde er det bedst at afbryde brugen og konsultere din læge for at finde den passende behandling af dit tilfælde.

Som det sidste er det værd at nævne, at skæl mange gange kræver en tilgang fra forskellige fronter. Derfor skal det være klart, at eddike ikke er den magiske løsning på problemet, men én mulighed blandt mange.

Det kan interessere dig ...
Vegetabilske olier til at give fugt til håret
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Vegetabilske olier til at give fugt til håret

Mange kvinder lider af tørt hår. Derfor har vi besluttet at dele nogle vegetabilske olier, som kan hjælpe med at give fugt til håret. Lær mere her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Clínica Mayo. Caspas. (2019). Recuperado el 12 de agosto de 2020. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/dandruff/symptoms-causes/syc-20353850
 • Gopal J, Anthonydhason V, Muthu M, et al. Authenticating apple cider vinegar’s home remedy claims: antibacterial, antifungal, antiviral properties and cytotoxicity aspect. Nat Prod Res. 2019;33(6):906-910. doi:10.1080/14786419.2017.1413567
 • Bonifaz, Alexandro, et al. “Estudio comparativo de dos esquemas de tratamiento para dermatitis seborreica capitis con champú de ciclopiroxolamina/piritionato de zinc/keluamida (CPO/PZ/K).” Dermatología cosmética, médica y quirúrgica 13.3 (2015): 188-193.
 • Torres, E., R. Arenas, and C. Atoche-Diéguez. “Infecciones causadas por el género Malassezia.” Med Cutan Iber Lat Am 36.6 (2008): 265-284.
 • Laborda, P., P. Zaballos, and A. Garrido. “Semiologia de la dermatosis de cuero cabelludo.” Revista de Medicina integral (2011).
 • Chunata Sánchez, Lidia Mariela. Tratamiento de la Pityriasis Capitis del Cuero Cabelludo Producida por Malassezia globosa con Sampoo de Romero (Rosmarinus officinalis). BS thesis. 2012.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.

p":true,"scriptLoader":[{"id":"atomik-lib","src":"https://lib.atomik.vip/loader.min.js","strategy":"afterInteractive"}]}