BB creme: Hvad er det, og hvad bruges det til?

BB creme er et produkt, der lysner og fugter huden. Der findes en række forskellige varianter af dette produkt. Lær, hvad det er til, og hvordan du bruger det.
BB creme: Hvad er det, og hvad bruges det til?

Sidste ændring: 25 august, 2022

Er BB creme en del af din makeup-rutine? Dette kosmetikprodukt har flere formål: Det forbereder huden på at optage andre skønhedsprodukter, mens dets egenskaber griber ind som en slags hudbehandling.

Produktet er ideelt til at definere et naturligt udseende, der skjuler ufuldkommenheder, spor af akne, pletter og dermatologiske tilstande i ansigtet. Det er kendetegnet ved formler, der indeholder naturlige ingredienser, som er fremherskende i ansigtspleje.

Få mere at vide om kvaliteterne ved dette produkt med asiatiske rødder, der er i stand til at ændre ansigtshudens udseende med en lille dosis.

Hvad er BB creme?

Udtrykket BB kommer af blemish balm, oversat som “imperfektionsbalsam”. Dens udvikling går tilbage til 1960’erne, hvor nogle læger brugte den som et middel i dermatologien til at forbedre udseendet af ar efter laseroperationer i ansigtet.

Dens egenskaber gjorde det muligt for den at springe ind i skønhedsindustrien, da balsammen viste sig at være effektiv til at beskytte mod solens stråler, udjævne hudfarven, give lysstyrke og reparere uregelmæssigheder i huden.

I undersøgelsen Analyse af kosmetiksektorens konkurrenceevne og naturlige ingredienser understreges det, at BB creme får forbrugernes præference for at være multifunktionelle og for at reducere tiden og antallet af påføringer.

Anvendelighed af BB creme

Disse produkter mod urenheder kombinerer tre produkter i ét, så de fugter, virker som en specifik behandling og tjener som basis for makeup. De er dog ikke så tykke. Fra sådanne former for kosmetik får du andre fordele, der er anført nedenstående.

Kvinde påfører BB creme

Dette produkt stammer fra kosmetisk kirurgi og kom på apotekets hylder som et supplement til skønhedsrutiner og som solbeskyttelse.

Langtidseffekter

Når du bruger BB produkter dagligt, giver du også en behandling, der forbedrer hudens aktivitet og kvalitet på kort og lang sigt.

Reparation

Bumser, fine linjer, rødme og urenheder er ufuldkommenheder, der camoufleres af produktet. Komponenterne forhindrer også udbrud og forværring af tilstanden.

UV-beskyttelse

Selv om blemish balm ikke erstatter solcreme, har de en grad af dækning, der gør dem til et passende supplement.

Udjævner hudfarven

Der findes forskellige nuancer af blemish balm, fra lys til solbrun. Det er på denne måde, at dens lette konsistens udjævner hudfarver og får huden til at lyse op.

Den er opstrammende

Disse cremer har en opstrammende egenskab. Ifølge en udgivelse i tidsskriftet Farmacia Profesional giver kosmetik med denne egenskab opstrammende og regenererende aktiver af bindevævet.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: De mest almindelige ingredienser i makeup

Typer af BB creme

For at vælge produktet skal du tage højde for hudfarve, den ønskede effekt, solbeskyttelsesfaktoren (SPF) og BB cremens konsistens, hvis du har brug for, at den bidrager til en eventuel dermatologisk behandling. Derfra har du følgende muligheder.

Klassisk

Det er en creme til daglig brug, der hjælper med at perfektionere huden ved hver påføring. Den giver en fugtgivende evne, der holder i op til 12 timer.

Matte

Matte BB cremer er beregnet til kombineret og fedtet hud med en tendens til akne. De er ikke-komedogene. Dens sammensætning er baseret på naturlige pigmenter og hyaluronsyre.

Da det er en kraftig oliekontrollerende ingrediens, kan du være sikker på, at huden vil se pæn ud uden overskydende glans. Tværtimod vil ansigtet vise et mat til satinagtigt udseende på grund af silica og olieabsorberende evne.

Anti-Aging

Hvis du har moden hud, er dette den BB creme, der passer til dig. Den er rig på antioxidanter og blødgørende stoffer.

Den fugter også og udvisker rynker. Stoffet er effektivt til at dække misfarvninger. De har normalt en SPF på 30.

Depigmentering

Denne lysnende creme virker også mod tidlige tegn på hudens aldring. For det meste dem, der er forårsaget af UV-stråling.

For at nå sit mål giver den depigmenterende balsam E-vitamin og vegetabilsk glycerin. Sidstnævnte er kendt som et fugtgivende middel til huden.

Til følsom hud

Patienter med rosacea og andre hudlidelser kan efter godkendelse fra en hudlæge bruge BB creme, hvis ingredienser indeholder allantoin og enoxolon, to aktive ingredienser, der lindrer symptomer på irritation. Denne creme dækker medium og har et solbeskyttelsesspektrum på +30.

Ekstra glød

Ligesom der er dem, der søger en mat effekt, er der også dem, der foretrækker at give ansigtshuden en ekstra glød. BB glød har stabiliseret C-vitamin og antioxidanter, der modvirker celleskader.

Sådan påføres BB creme

For at få det bedste resultat af din imperfektionsbalsam skal du rense dit ansigt, lige før du bruger den. Brug micellarvand eller en rensegel.

Når huden er tør, skal du påføre cremen således:

  1. Fugt kun, hvis du har meget tør hud. Når fugtighedscremen er absorberet, skal du gå videre til næste trin.
  2. Fordel en lille dosis med dine fingre eller en makeupsvamp. Smør panden, næsen, kinderne og hagen ind.
  3. Vent på, at den sætter sig. Dette tager et par minutter. Til sidst vil du bemærke, at det har en tendens til at udjævne huden.
Kvinde anvender ansigtsrens

Hvem kan bruge BB creme?

Alle kan få gavn af blemish balm. De er ideelle for dem, der ikke har en konsekvent hudplejerutine. Med blot én påføring fugter de ansigtet og skjuler ufuldkommenheder.

Det er det perfekte kosmetiske produkt til at tage med på rejsen. Den fylder ikke så meget og opfylder hudens behov.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 6 måder at bruge citron som naturlig kosmetik på

BB creme vs. CC creme

Udover disse cremer findes der også CC cremer på markedet. På grund af nomenklaturen har brugeren en tendens til at forveksle dem.

Forskellen er, at CC cremer kun er concealere. Deres navn kommer af “color correcting“, og de er kendetegnet ved intens dækning, der fremhæver hudfarver.

Når du vælger mellem BB og CC cremer, skal du huske på, at førstnævnte er mere naturlige og lette, mens sidstnævnte giver en formel og konsistens, der minder mere om makeup.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.