Sådan kan du rengøre en beauty blender uden at beskadige den

Beauty blenderen er blevet et uundværligt redskab for dem, der ønsker at lægge en fantastisk makeup. Find ud af, hvordan du rengør den uden at beskadige den.
Sådan kan du rengøre en beauty blender uden at beskadige den

Sidste ændring: 26 august, 2022

Nogle kosmetikpensler og -svampe er engangsartikler, men beauty blenderen er et sløringsværktøj, der kan rengøres og genbruges. Dens moderne design gør det muligt at vaske den efter et par gange for at fjerne pletter eller bakterier, der kan have sat sig på overfladen. Du skal blot vide, hvordan du kan rengøre en beauty blender uden at beskadige den.

Denne genstand er blevet et meget populært redskab på grund af det smukke resultat, den giver. På trods af dens lave pris kan du genbruge den flere gange efter korrekt rengøring. På denne måde reducerer du affaldet. Vil du vide mere om det?

Sådan kan du hurtigt rengøre en beauty blender uden at beskadige den

Din beauty blender må ikke være for ru, så denne lynrengøring vil være nok til at få den tilbage i form.

1. Lav sæbevand i en beholder

Tag en lille, ren beholder, der kun er beregnet til rengøring af dine kosmetikredskaber. Hæld lidt varmt vand og flydende sæbe i den (du kan bruge shampoo, babysæbe eller håndsæbe). Smid selvfølgelig opvaskevandet ud efterfølgende, da det kan irritere huden, hvis du ikke skyller svampen godt.

Vi tror også, at du vil have glæde af at læse denne artikel: Tips til at holde makeuptasken ren

2. Læg svampen i blød

Læg svampen i beholderen, og lad den ligge i blød i en halv time. I løbet af denne tid skal du klemme svampen flere gange. Husk, at beholderen skal have nok væske til at dække beauty blenderen helt.

Du vil se vandet blive grumset, beige eller lysebrunt. Det er normalt, da makeuppen i svampen vil begynde at komme ud.

3. Massér svampen

Beauty blenderen vil udvide sig maksimalt, når den er i kontakt med sæbevandet. På det tidspunkt skal du klemme den med hånden flere gange. Tag derefter et særligt rensemiddel eller babyshampoo, og hæld en smule direkte på svampen, især på de plettede områder.

Gnid den med fingrene i mindst tre minutter. Brug kun fingrene til det, ellers kan du ødelægge den.

Kvinde har været ved at rengøre en beauty blender

Korrekt rengøring af en beauty blender er med til at forlænge dens levetid.

4. Skyl svampen med rigeligt vand

Skyl svampen under rindende vand, helst lunken. Denne proces er ideel til at skylle værktøjet og fjerne sæbe og andre rester fuldstændigt. Glem ikke at klemme svampen forsigtigt under strålen flere gange.

5. Tjek, om den er ren eller ej

En rettesnor for dette er at tjekke, om vandet, der kommer ud af svampen, er gennemsigtigt. Sørg for, at vandet kommer klart ud, så du kan tørre svampen. Hvis dette ikke er tilfældet, anbefaler vi, at duudfører den dybderensning, der er beskrevet nedenstående.

6. Fjern overskydende vand som sidste trin i at rengøre en beauty blender

Køkkenrulle er det bedste i disse tilfælde eller, hvis det ikke er muligt, et rent håndklæde. Du bør dække svampen helt med håndklædet og klemme den forsigtigt sammen, så vandet inde i svampen kommer ud.

Lad den til sidst ligge et sted, hvor den kan tørre færdigt i det fri. Sørg for, at den er helt tør, før du begynder at bruge den.

Sådan kan du rengøre en beauty blender i dybden

Synes du, at din beauty blender har brug for en dybderensning? Her får du at vide, hvordan du gør det på den rigtige måde. Gør det kun, hvis den stadig ser beskidt ud efter den ovenstående rengøring.

1. Gør beauty blenderen våd

Gør beauty blenderen våd i et minut. For at gøre dette skal du placere den under vandhanen, og sørge for, at vandet er lunkent. På denne måde sikrer du, at den har absorberet nok vand til at udvide sig fuldt ud.

En anden måde er at lægge den i en skål med varmt vand i ca. 5 minutter. Det er ikke nødvendigt at blande det med sæbe eller vente på, at vandet bliver grumset, før du går videre til næste trin.

2. Påfør flydende sæbe

Brug en af de sæber, der er foreslået under ovenstående rengøring, og påfør den direkte på de mest beskidte områder af svampen. Husk, at der findes produkter, der er beregnet til rengøring af denne type redskab.

3. Gnid svampen

Derefter skal du gnide svampen med hænderne. Placér den lige midt i hånden mod håndfladen, og rul den rundt med den anden hånd, som om du ruller den til kugler. Gør dette i flere minutter, fast og kraftigere end ved den hurtige rengøring, men pas på ikke at beskadige den.

Denne kraftige massage vil få makeuppen i svampen til at blive opløst og komme op til overfladen. Et tegn på, at dette sker, er, at der opstår skum i samme nuance som den foundation, du bruger.

4. Skyl, mens du gnider

For at skylle beauty blenderen skal du placere den under vandhanen, sørge for at vandet er lunkent og fortsætte med at massere den mod håndfladen. Gentag processen, indtil der ikke er nogen sæbe tilbage på svampen. Det kan tage et par minutter, men det er vigtigt, at der ikke er nogen sæberester tilbage.

5. Tjek svampen

For at gøre dette skal du placere den under vandstrålen, lade vandet løbe, klemme svampen og observere, om der kommer skum ud af den. Hvis vandet kommer klart ud, er svampen ren. Men hvis vandet er gråt eller beige, skal du gentage proceduren.

6. Tør svampen

Klem beauty blenderen med hånden for at fjerne overskydende vand. Pak den derefter ind i et rent håndklæde eller en papirserviet, og klem den flere gange. Lad den til sidst lufttørre og vent, indtil den er helt tør.

En kvinde lægger makeup

Sterilisering som en del af at rengøre en beauty blender

Sterilisering af dette redskab med varme er noget, du bør gøre en gang om måneden, selv om du foretager rengøringsprocessen hver uge. Formålet er at hjælpe med at reducere spredning af bakterier på dens overflade. Dette er et trin, du ikke bør springe over, især hvis du er en af dem, der bruger den hver dag.

  1. Hæld nok vand i en skål. Fyld ca. 2,5 cm af en skål, der kan gå i mikroovnen.
  2. Placér svampen i midten af skålen, og sørg for, at den er våd med vandhanevand. Hvis den er tør, kan du ødelægge materialet.
  3. Start mikrobølgeovnen på høj effekt i 30 sekunder uden at dække skålen. Hvis du bemærker, at der kommer lidt røg ud af svampen, eller at svampen udvider sig lidt, skal du ikke blive forskrækket, det er normalt. Hold øje med beauty blenderen, mens den opvarmes i mikrobølgeovnen, uanset hvad.
  4. Når tiden er gået, skal du lade svampen hvile i mindst to minutter. Tag den nu ud og læg den på et papirhåndklæde eller en ren klud.
  5. Når den har nået en temperatur, så du kan håndtere den, skal du klemme den mod papirhåndklædet. Når det overskydende vand er fjernet, lader du den lufttørre. Når den er helt tør, kan du bruge den.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Fire makeup tips, som du ikke må overse

Lær, hvordan du kan rengøre en beauty blender uden at beskadige den

Du har måske ikke vasket din beauty blender endnu, fordi du er bange for at beskadige den. Der er dog nogle punkter, der er afgørende for at få den til at holde i lang tid. Et af dem er at bruge varmt vand under rengøringen.

Der er også den kraft, hvormed du klemmer den, mens du skummer den, for hvis du er for voldsom, kan den blive misformet. Så følg disse anvisninger til punkt og prikke, og den vil kunne holde i lang tid.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bashir, A., & Lambert, P. (2020). Microbiological study of used cosmetic products: highlighting possible impact on consumer health. Journal of Applied Microbiology, 128(2), 598–605. https://doi.org/10.1111/jam.14479

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.