Det er bedre at være alene end med den forkerte person

Hvis de mennesker, du er omkring, giver dig mere smerte og bekymring end nydelse, kan det være på tide at tænke på at skabe afstand imellem dig og dem. Det er bedre at være alene end med de forkerte mennesker.
Det er bedre at være alene end med den forkerte person

Sidste ændring: 26 august, 2022

Alle har hørt udtrykket “bedre at være alene end med den forkerte person.” Der er ingen bedre beslutning, du kan gøre for dig selv end at vælge at være alene i stedet for at være sammen med giftige mennesker.

Nogle gange kan det dog være meget svært at udtrække dig selv fra situationer, relationer eller personer, der virkelig gør dit liv elendigt.

Hvorfor forbliver du hos dem? Svaret er simpelt: Grundet frygt.

Bedre alene end fyldt med bitterhed

Det er altid bedre at være alene end at lade dit liv blive fyldt med sorg eller bitterhed. Vi hjælper dig med at forstå dette lidt bedre med et par eksempler.

Forestil dig at Christina, som er 32, har været sammen med sin nuværende partner i fem år. I noget tid har deres forhold dog ikke været det samme.

Nu skal hun beskæftige sig med kampe, der opstår næsten hver dag.

Hun er ikke glad, hun føler ikke længere den samme kærlighed for sin partner, men hun er bange for at smide et forhold, der har varet så længe. Hvad ville hendes forældre sige til hende?

Ligesom mange andre relationer har Christina lagt så meget fokus på sin partner, at hun har få venner tilbage til at læne sig op ad, hvilket gør situationen endnu mere kompliceret. Der er dog to valg, hun kan lave.

Den ene er at holde fast i den normale dynamik, lide og være utilfreds.

Den anden er at afslutte ens forhold på trods af frygten, for det vil sikre hende en ny og helt sikkert bedre vej.

Anbefalet læsning efter “Det er bedre at være alene end med den forkerte person”:

7 fordele ved at være single og glad

Selvom du er ensom og føler dig hjælpeløs til tider, vil du også være mere rolig og meget lykkeligere.

Nogle gange opretholder vi giftige relationer med mennesker, der ikke nødvendigvis er “dårlige”

De forhold, vi etablerer med dem, er dog ikke sunde. De kan involvere manipulation, løgne eller endog misbrug.

Den vigtige ting at gøre er at spørge dig selv: Hvad får du ved at blive sammen med dem og lade denne situation fortsætte?

Det er klart, at du ikke har det godt, at du er med den forkerte person. Problemet er, at du også er bange, og det forhindrer dig i at træffe beslutningen om at komme væk.

Som du kan se, ledsager frygt altid dig i disse situationer og kan styrkes af de mennesker, du er omgivet af.

Et giftigt forhold kan etableres med en ven, et familiemedlem eller en partner. Betydningen du giver dette forhold vil også bestemme, hvor svært det er at komme ud af en dårlig situation som denne.

Betydningen af at miste din frygt for ensomhed

Kvinde der tager sig til hovedet - den forkerte person

Mange mennesker anser ikke det at være alene for at være en mulighed, fordi troen på, at hvis de ikke har venner eller en partner er blevet indplantet i dem siden de var unge.

Ensomhed har ikke et godt ry. Derfor er det svært for folk at afslutte visse forhold, selvom de er meget giftige.

Der er noget, som du ikke klare over, og det er, at du spilder din dyrebar tid. Den tid, du kan bruge med dig selv, lære dig selv bedre at kende og have det godt.

Hvorfor tillader du en anden at manipulere dig? Hvorfor gør du det hårdt, indtil du er udmattet af ydmyghed og misbrug, som nogen har tvunget på dig?

Tænk på, om du virkelig vil bruge resten af ​​dine dage sådan, ubevægelig uden at træffe en beslutning, der frigør dig fra frygten for at være alene.

Ja, det er sandt. Frygt for at være alene er en lært frygt. Tænk over det: Hvis en elsket oplevede din situation, så ville du helt sikkert fortælle dem, at de skulle komme videre.

Du ville være klar over, hvad de skulle gøre.

Se også denne artikel efter “Det er bedre at være alene end med den forkerte person”:

5 tegn på, at du er en giftig person

Når det er din situation, begynder svaret dog at ændre sig.

Det er bedre at være alene end med den forkerte person, fordi det er bedre at vælge lykke over smerte og omringe dig selv med folk, der beriger dig med energi i stedet for at frarøve dig den.

Du får lov til at vælge, så sørg for at vælge rigtigt. Din lykke betyder noget, og du har ikke tid til at miste dig selv i sorg, smertefulde oplevelser og folk, der får dig til at føle dig dårligt tilpas. Forsænk det ikke. Det er bedre at være alene end med den forkerte person.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.