5 ting, der får et forhold til at kuldsejle

Der findes mange falske overbevisninger omkring kærlighed, og disse bliver ting, der får et forhold til at kuldsejle. At tage dem i betragtning og forsøger at løse det, der kan være skadeligt for forholdet, vil være afgørende for at holde det sundt.
5 ting, der får et forhold til at kuldsejle

Sidste ændring: 09 august, 2022

Der er mange ting, der kan få et forhold til at kuldsejle, og kan afslutte det. Men at være opmærksom på dem vil hjælpe dig med at løse situationen intelligent og forhindre ting i at udvikle sig og skade jer som par.

I dag vil du opdage op til 5 grunde til, at et romantisk forhold kan kuldsejle, og vi vil give dig nogle råd om, hvordan du løser situationen. I nogle tilfælde kan det være værre at fortsætte forholdet, fordi det kan få ting til at ende meget ubehageligt.

5 ting, der får et forhold til at kuldsejle

1. Løgne

Løgne kan være ødelæggende for et parforhold

Løgne i et forhold er en af ​​hovedårsagerne til, at ting falder fra hinanden.

Intet forhold, uanset om det er et par, venskab eller familie, kan opretholdes, hvis det er baseret på bedrag. Dette forårsager mere mistillid og kan føre til jalousi og usikkerhed hos den anden person.

Vi taler ikke kun om utroskab, men om ting, der er så vigtige som ikke at sige, hvad du virkelig mener.

Du skal være gennemsigtig. Denne person er jo din partner, som du er intim med.

Mange gange lyver vi, fordi det er sådan, vi har lært at forholde os til andre. Andre gange har vi usikkerheder, som vi ikke ønsker at vise.

I begge tilfælde vil det være afgørende at være selvkritisk og løse problemet, så dit forhold ikke kuldsejler.

2. Seksuel utilfredshed

Sex og intimitet er en meget vigtig del af et parforhold

Pas på dem, der siger “sex er ikke alt i et forhold.”

Det er rigtigt: det er ikke alt, men det er en vigtig del af det. Hvis det ikke løses, kan det forårsage skænderier, spændinger, utilfredshed og endda vred.

Ingen kan lide ikke at blive tilfredsstillet seksuelt. Det gør dig i et meget dårligt humør.

Den bedste måde at løse det på?

Tal med din partner, prøv nye ting, men først og fremmest forsøg at løse problemet.

Ikke at foretage sig noget, blive vred og ikke kommunikere roligt er ikke en løsning. Dette vil kun gøre tingene værre.

At gå til en terapeut eller en sexterapeut kan hjælpe. Men du er nødt til at droppe følelser af skam.

Læs også:

3. Familie

Familie kan generere mange konflikter.

Forældre, der altid ringer eller som kommer hjem til jer uden varsel eller som forsøger at organisere parrets liv og derved fjerner deres autonomi – alt dette kan påvirke et parforhold.

Vejen til at løse dette er ved at kommunikere med din partner og nå frem til en aftale om grænser. Disse er nødvendige, især med familier, der fungerer på denne måde. Det er ikke en dårlig ting; helt modsat.

Mange gange er årsagerne til, at et forhold kuldsejler, manglende evne til at sætte grænser for familiemedlemmer.

4. Usikkerheder

Hvis vi har haft tidligere erfaring med utroskab eller har visse usikkerheder kan det gøre os alt for jaloux og få os til at forsøge at kontrollere vores partner. Dette er ikke en god ting. Du kan overvælde den anden person, holde dem fra at føle sig fri og over tid vil det undergrave dit forhold.

Du skal indse, at du er for bekymret over, hvem din partner taler med, og hvem de går ud med. Husk, at nogle gange bliver du sur, hvis de går ud med deres venner og ikke med dig.

Lad os ikke glemme, at hver person skal have deres plads.

Usikkerheder kan bearbejdes, ikke kun gennem parterapi, men også individuelt, da dette er et personligt problem. Over tid vil en person, der er meget usikker, jaloux og besiddende, få forholdet til at kuldsejle, og det vil ikke ende på den bedste måde.

5. Forskellige mål kan få et forhold til at kuldsejle

Kærlighed kan ikke overvinde alt.

Hvis du ønsker at følge en vej, der ikke er forenelig med din partners ønsker, vil det være bedre ikke at fortsætte sammen, da I ikke kan dele en fælles livsplan. For eksempel at få børn eller ej, bo i et andet land, arbejde i udlandet …

Hvis du vil have børn, men din partner ikke vil, kan du ikke forvente, at dette ændrer sig. Det samme gælder, hvis du vil bo i Australien, men din partner ønsker ikke at forlade dette land.

Du kan ikke feje dine mål til side, og heller ikke lade den anden person opgive deres for dig.

I disse tilfælde skal jeres veje skilles. Når alt kommer til alt, så er det at vente på at den anden person ændrer sig endnu en ting, der kuldsejler et forhold.

Der findes mange falske overbevisninger omkring kærlighed, og disse bliver ting, der får et forhold til at kuldsejle. At tage dem i betragtning og forsøger at løse det, der kan være skadeligt for forholdet, vil være afgørende for at holde det sundt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Bolaños, I. (1998). Conflicto familiar y ruptura matrimonial: aspectos psicosociales. Psicología Jurídica de La Familia, 43–76.
  • García, F & Ilabaca, D. (2013). Ruptura de pareja, afrontamiento y bienestar psicológico en adultos jóvenes. Ajayu11(2), 157–172. Retrieved from http://www.ucb.edu.bo/publicaciones/ajayu/v11n2/v11n2a03.pdf
  • (2007). La vida en pareja: un asunto a negociar. Enseñanza e Investigación En Psicología12(2), 385–396.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.