De 7 bedste frugter til at bekæmpe forkølelse og influenza

De ernæringsmæssige egenskaber af visse frugter er nyttige til at forebygge og bekæmpe symptomerne på forkølelse og influenza. Udforsk dem her!
De 7 bedste frugter til at bekæmpe forkølelse og influenza
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Friske fødevarer er ideelle til at styrke immunforsvaret og bevare et godt helbred generelt. Netop derfor anbefales det stærkt at indtage dem regelmæssigt som en del af en afbalanceret kost. Hvad er de syv bedste frugter til at bekæmpe forkølelse og influenza? Find ud af det i dagens artikel!

Sæsonmæssige ændringer, især når det kolde vejr kommer, øger risikoen for at få influenza eller blive forkølet. De kan også forårsage en svækkelse af immunsystemet, hvis vi ikke passer ordentligt på os selv – dvs. spiser godt, dyrker motion og opretholder andre gode livsstilsvaner.

Faktisk har vores livsstilsvaner meget at gøre med kroppens evne til at forsvare sig selv. Derfor er det så vigtigt at være konstant og konsekvent dag for dag og ikke kun spise sundt og motionere på bestemte tidspunkter, når vi ønsker at komme os over en bestemt utilpashed.

Lad os se nærmere på det.

Frugt, der skal spises hver dag for at bekæmpe forkølelse og influenza

Forskellige friske frugter

1. Appelsiner og citroner

Appelsiner og citroner er blandt de bedste frugter til at bekæmpe influenza og forkølelse, fordi de har et højt indhold af C-vitamin samt andre vitaminer, mineraler, antioxidanter og essentielle aminosyrer. Disse er alle med til at fremme immunsystemets korrekte funktion.

Som en nylig undersøgelse påpeger, er indtagelse af frugter og grøntsager en meget sund vane for at styrke immunsystemet, og vores nuværende forståelse af de forskellige biologiske virkninger af C-vitamin peger på vigtigheden af indtagelse af det.

2. Jordbær mod forkølelse og influenza

Jordbær er kendt for deres særlige farve samt lækre smag og aroma og er en anden af de bedste frugter til at håndtere influenza og forkølelse, fordi de også giver en god mængde antioxidanter, herunder C-vitamin. Derudover er de en god kilde til kostfibre, som er afgørende for tarmmikrobiotaens sundhed og kroppens gode generelle immunforsvar.

3. Ananas

Ananas er en meget fuldkommen fødevare set ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt. Det skyldes ikke kun dens vitamin- og mineralindhold, men også dens enzymer og letfordøjelige proteiner.

Dens aktive stof, bromelain, giver den antibakterielle og antiinflammatoriske virkninger, som er nyttige til forebyggelse af forkølelse og influenza. Den indeholder også store mængder C-vitamin samt calcium og fosfor, som beskytter mod frie radikaler.

4. Papaya, en anden af de bedste frugter til at bekæmpe forkølelse og influenza

Papaya er godt til at bekæmpe forkølelse og influenza

Papaya er rig på A- og C-vitamin. Det er endnu en frugt, der kan hjælpe med at forebygge udviklingen af influenza og forkølelse.

Faktisk giver hver 100 gram op til 80 milligram C-vitamin. Det er et næringsstof, der er ansvarlig for at styrke immunsystemet for at opnå en positiv reaktion på angrebet fra bakterier. Derudover indeholder denne frugt fibre og naturlige enzymer (såsom papain), der hjælper med at nære tarmmikrobiotaen for at forhindre fald i immunforsvaret.

Vi tror, du måske kan lide at læse: Hvorledes immunsystemet kan bekæmpe kræft

5. Mango

Regelmæssig indtagelse af et stykke mango som en del af en afbalanceret kost giver kroppen en mængde essentielle næringsstoffer til at være sund og stærk. Mango hjælper os også med at vinde kampen mod influenza og forkølelse samt andre sygdomme i luftvejene.

Denne frugt indeholder A- og C-vitaminerne, hvis antioxidante virkninger er afgørende for at beskytte kroppen. Desuden tilskrives den antiinflammatoriske og slimløsende egenskaber, der kan være nyttige i behandlingen af hoste, tilstoppet næse og andre symptomer på disse sygdomme.

Husk dog på, at citrusfrugter og frugter som mango også er kilder til glukose, så indtagelse af dem i store mængder anbefales ikke til personer med stofskifteproblemer.

6. Æbler mod forkølelse og influenza

Æbler, der er kendetegnet ved deres lækre smag og aroma, er en anden af de bedste frugter til at tabe sig og passe på hele kroppens sundhed, herunder immunsystemet. Det skyldes, at denne frugt ud over at være en god kilde til fibre, giver flere vigtige næringsstoffer i små mængder, herunder det førnævnte C-vitamin.

Æbler giver betydelige mængder af forskellige flavonoider såsom flavonoler og katekiner, forklarer eksperterne fra den spanske ernæringsstiftelse.

Du vil måske gerne læse: 8 æblesorter og deres karakteristika

7. Granatæble

Ifølge populær viden har denne frugts store mængde antioxidanter fået den til at blive betragtet som en “superfood” til at fremme fysisk og mentalt velvære.

Den indeholder B-vitaminer og mange andre vitaminer, der er nødvendige for at forbedre immunsystemets ydeevne. Den indeholder også essentielle aminosyrer og fibre, som fremmer den optimale iltning af cellerne.

Så hvad venter du på? Er du klar til at indtage disse frugter mere regelmæssigt for at forbedre dit immunsystems sundhed?

Som du kan se, er de lækre og nemme at inkludere i din daglige kost på forskellige måder, f.eks. blandet i salater og smoothies. Husk dog, at den bedste løsning er, at du indtager dem i deres naturlige form. Så kan du få mest muligt ud af deres næringsstoffer.

Det kan interessere dig ...
Honning mod forkølelse
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Honning mod forkølelse

Honning mod forkølelse er en unik og effektiv behandling. Det har antiinflammatoriske og antibakterielle virkninger på kroppen.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.