De bedste metoder til at komme igennem en hedebølge

Hvis du ønsker at komme igennem en hedebølge, kan alle små foranstaltninger hjælpe. Ved at tage nogle få simple forbehold, vil du formå at undgå de negative effekter af høje temperaturer, og du vil føle dig bedre tilpas.
De bedste metoder til at komme igennem en hedebølge
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Skrevet af Edith Sánchez

Sidste ændring: 11 december, 2022

Det er meget vigtigt at vide, hvordan man kan komme igennem en hedebølge, især når man overvejer det faktum, at pludselige temperaturændringer er blevet meget gængse de seneste somre. Pludselige temperaturændringer kan sætte ens helbred i fare.

Det er dog, heldigvis, ikke så svært at komme igennem en hedebølge. Man skal blot følge nogle grundlæggende skridt for at sikre, at pludselige temperaturstigninger ikke påvirker en for meget. Disse vejledninger bør implementeres nøje i tilfælde af børn og ældre, som er de mest sårbare overfor varmen.

Nogle steder når temperaturen 40°C eller mere. Hvis man ikke handler på tilstrækkelig vis for at komme igennem en hedebølge, kan man lide af mange problemer, lige fra dehydrering og varmesygdomme til muskelkramper og endda organsvigt.

Den bedste måde at komme igennem en hedebølge på er ved at følge disse tips:

Vedvarende hydrering og passende påklædning

Vand hældes op i et glas

Når temperaturen er høj, er vedvarende hydrering et obligatorisk forbehold. Det bedste er at drikke en masse vandDet er endnu bedre, hvis det kommer direkte fra køleskabet.

Andre drikkevarer, især hvis de indeholder meget sukker, forårsager kun mere tørst. Naturlig frugtjuice anbefales også, især hvis det ikke indeholder tilsat sukker. Alkohol anbefales ikke på nogen måde. Man skal også blive ved med at drikke, selv hvis man ikke føler sig tørstig.

Ligeledes, er det grundlæggende at bære passende tøj for at kunne modstå de høje temperaturer. Man bør anvende stof lavet af naturlige fibre, såsom bomuld, eftersom de faciliterer svedenVi anbefaler også lyse farver, eftersom de reflekterer varmen i stedet for at absorbere det.

Vi anbefaler, at du læser: Hypertermi: Sådan skal det behandles

Sådan kan man komme igennem en hedebølge derhjemme

Det er bedst ikke at forlade hjemmet, når temperaturen er meget højHvis man skal gå ud, så rådes der til at finde noget skygge. Der foretrækkes at blive inde i bygninger eller lukkede områder, som har aircondition.

Med hensyn til aircondition, er dette et glimrende middel til at komme igennem en hedebølge. Man bør dog håndtere den ordentligt. Hvis man har en aircondition, skal man holde den på en temperatur mellem 22 og 25°C. Hvis den er koldere, kan det forårsage forkølelser eller andre lidelser.

Hvis du er derhjemme, kan du trække gardinerne for i løbet af de varmeste timer og lukke vinduerne. Dette hjælper med at sikre, at varmen ikke trænger ind i dit hjem. Fra klokken ni eller ti om aftenen, er det en god idé at åbne vinduerne i et par timer for at drage nytte af den kølige luft.

Hårde hvidevarer og strøm

En af fordelene ved sommeren er, at den giver flere timer med naturligt lys end nogen anden sæson. Derfor, bør man ikke tænde for lyset, med mindre det er nødvendigt. Lys producerer varme, hvilket er præcis det, man skal undgå.

Det samme gælder hårde hvidevarer. Selvom de er slukkede, skaber de stadig varme, hvis de er sluttet til strømmen. Selvom de ikke skaber høje temperaturer, kan mange af dem forværre følelsen af varme. Derfor, er det bedst at slukke for dem og kun bruge dem, hvis det er nødvendigt.

Denne artikel vil måske også interessere dig: Alt, du behøver vide om normal kropstemperatur

Hjemmemidler til at komme igennem en hedebølge

Kvinde smører aloe vera i ansigtet for at komme igennem en hedebølge

Der er flere meget simple skridt, man kan følge, for succesfuldt at komme igennem en hedebølge. Nogle simple tricks kan hjælpe. Her er nogle af dem:

  • Brug ikke makeup. Cremer og body lotion indeholder elementer, som holder på varme. Det er, derfor, bedst ikke at bruge makeup eller bruge den mindst mulige mængde.
  • Spis ikke for meget. Store måltider skabe metabolisk varme og dette øger ens kropstemperatur. Prøv kun at spise lette måltider flere gange om dagen.
  • Fugt dig selv, hvis det er nødvendigt. Hvis du har det meget varmt, kan du sprøjte lidt koldt vand på din nakke, håndled og pande. Det er nemmere at regulere din kropstemperatur på disse steder.
  • Beskyt dig selv, når du går ud. Hvis du går ud, er det bedst at bære solbriller og noget til at beskytte dit hoved. Når solen er meget intens, bør du bære en paraply. Bær også kølige sko, som ikke forhindrer sveden.
  • Anvend aloe vera. Du kan fryse nogle få isterninger med aloe vera. Hvis du føler, at din hud brænder eller er meget tør, kan du gnubbe den med dem. De er forfriskende!
Det kan interessere dig ...
Årsager til varmeudmattelse samt behandling
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Årsager til varmeudmattelse samt behandling

Hvad er de forskellige årsager til varmeudmattelse? Hvordan kan man genkende det? Det er nyttigt at vide, når sommeren står for døren.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • García, F. F., & Álvarez, D. R. (2008). Olas de calor e influencia urbana en Madrid y su área metropolitana. Estudios Geográficos, 69(265), 495-518.
  • Indoor, C. (2007). La Importancia de la Hidratación en. Simposio Virtual.
  • Trejo, O., Miró, Ò., De La Red, G., Collvinent, B., Bragulat, E., Asenjo, M. A., … Sánchez, M. (2005). Impacto de la ola de calor del verano de 2003 en la actividad de un servicio de urgencias hospitalario. Medicina Clinica. https://doi.org/10.1157/13077379

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.