Hvad er den bedste temperatur til dit klimaanlæg?

29 januar, 2019
Prøv at bruge dit klimaanlæg ansvarligt. Det vil være fordelagtigt for dit helbred, din tegnebog og for miljøet.

Ved du hvad den ideelle temperatur til dit klimaanlæg er?

Når det drejer sig om at betale elektricitetsregningen til dit klimaanlæg, er vedligeholdelsesopgaver, såsom at skifte filtre eller betale nogen til at justere enheden, noget, der virkelig gør en forskel. Selv noget så simpelt som den temperatur, du har sat det på, kan være afgørende for, hvor meget det kommer til at koste dig.

Hvilken temperatur skal jeg stille mit klimaanlæg på?

For det første er den ideelle temperatur for et soveværelse mellem 25 og 26 ° C. På denne måde forhindrer du at få et kuldechok, når du bevæger dig fra et værelse med aircondition til et værelse uden.

Desuden bør forskellen mellem indendørs og udendørs temperaturer aldrig overstige 5 ° C (40 ° F). For at sikre dette kan du lokalisere termostaterne både inde i soveværelset, og udenfor i direkte sollys. Vi anbefaler også, at du forsøger at spare på energien. Det vil gøre dit klimaanlæg mindre kraftfuldt, men det vil også gøre dine regninger mindre.

Du vil måske også kunne lide: Sådan kan du desinficere dit soveværelse naturligt

Fjernbetjening peger på klimaanlæg

I nogle lande, der er kvælende varme om sommeren, er det virkelig fristende at have klimaanlægget på højeste niveau, 24 timer om dagen, hver dag. Men det er ikke ligefrem godt for dit helbred, og heller ikke for din tegnebog eller for miljøet.

Hvis du stadig er indstillet på at bruge dit klimaanlæg, bør du forsøge at gøre det på en ansvarlig måde. Vi anbefaler, at du ikke indstiller klimaanlægget under 25,5 ° C (78 F) for at maksimere energieffektiviteten af dit hjem. Før du tænder det, anbefaler vi også, at du kontrollerer, at alle døre og vinduer er tæt lukket.

De fleste mennesker reducerer temperaturen på deres klimaanlæg  helt instinktivt, for at afkøle hjemmet så hurtigt som muligt. Dette er imidlertid ikke en klog ide. Dette resulterer bare i meget større energiforbrug.

Vær tålmodig, og prøv at undlade at sætte det på så lav en temperatur. Din krop har bare brug for tid til at tilpasse sig temperaturen. Din krop vil være i stand til at klare det fint, hvis klimaanlægget er sat lidt højere. Du kan stadig mærke en øjeblikkelig temperaturændring, når du kommer ind i rummet eller ind i huset.

Sådan sikrer du, at dine elregninger er lave

mand ser på regninger

Læs: 7 overraskende fordele ved at tage kolde brusebade om morgenen

At bruge et klimaanlæg kan gøre dig meget mere komfortabelt tilpas. Men det kan også være en enorm ekstraomkostning, hvis du ikke er fornuftig.

Så hvis du vil reducere dine elregninger, anbefaler vi blandt andet, at du har et programmerbart klimaanlæg, der går ned i intensitet i løbet af dagen, når du ikke er i huset.

Om sommeren, hvis du er et af ​​de slags mennesker, der har brug for aircondition for at sove, kan du programmere dit klimaanlæg til at køle luften mere om natten end i løbet af dagen.

Men husk på, at det, at sove med aircondition er ikke godt for dit helbred. Så, hvis du kan undgå det, så prøv at undgå at have det for koldt, når du går i seng.

Hvis du bor i et mildt klima, behøver klimaanlægget ikke være tændt hele dagen. Hvis det er køligere om aftenen, skal du bare åbne et vindue. Du kan sætte klimaanlægget på igen om dagen, hvis du har brug for det.

Hvis du har vindfaner i loftet, kan du slippe afsted med at have termostaten sat op til 5 ° C (40 F) højere.

Vi anbefaler også at forsøge at holde varmen ude af huset i første omgang, hvad enten det kommer ind udefra, eller er produceret af enheder i dit hjem, som opvaskemaskiner, tørretumblere eller vaskemaskiner. Sørg for at bruge dem i løbet af den køligste tid på dagen.

Prøv at bruge dit klimaanlæg ansvarligt. Dit helbred, din tegnebog og miljøet vil takke dig.

Farrell, M. H. (2018). Best Setting for Your Central Air Conditioning. Retrieved from https://www.consumerreports.org/central-air-conditioners/best-setting-for-central-air-conditioning/