Hvad er den bedste temperatur til dit klimaanlæg?

Prøv at bruge dit klimaanlæg ansvarligt. Det vil være fordelagtigt for dit helbred, din tegnebog og for miljøet.
Hvad er den bedste temperatur til dit klimaanlæg?

Skrevet af Óscar Dorado

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ved du hvad den ideelle temperatur til dit klimaanlæg er?

Når det drejer sig om at betale elektricitetsregningen til dit klimaanlæg, er vedligeholdelsesopgaver, såsom at skifte filtre eller betale nogen til at justere enheden, noget, der virkelig gør en forskel. Selv noget så simpelt som den temperatur, du har sat det på, kan være afgørende for, hvor meget det kommer til at koste dig.

Hvilken temperatur skal jeg stille mit klimaanlæg på?

For det første er den ideelle temperatur for et soveværelse mellem 25 og 26 ° C. På denne måde forhindrer du at få et kuldechok, når du bevæger dig fra et værelse med aircondition til et værelse uden.

Desuden bør forskellen mellem indendørs og udendørs temperaturer aldrig overstige 5 ° C (40 ° F). For at sikre dette kan du lokalisere termostaterne både inde i soveværelset, og udenfor i direkte sollys. Vi anbefaler også, at du forsøger at spare på energien. Det vil gøre dit klimaanlæg mindre kraftfuldt, men det vil også gøre dine regninger mindre.

Fjernbetjening peger på klimaanlæg

I nogle lande, der er kvælende varme om sommeren, er det virkelig fristende at have klimaanlægget på højeste niveau, 24 timer om dagen, hver dag. Men det er ikke ligefrem godt for dit helbred, og heller ikke for din tegnebog eller for miljøet.

Hvis du stadig er indstillet på at bruge dit klimaanlæg, bør du forsøge at gøre det på en ansvarlig måde. Vi anbefaler, at du ikke indstiller klimaanlægget under 25,5 ° C (78 F) for at maksimere energieffektiviteten af dit hjem. Før du tænder det, anbefaler vi også, at du kontrollerer, at alle døre og vinduer er tæt lukket.

De fleste mennesker reducerer temperaturen på deres klimaanlæg  helt instinktivt, for at afkøle hjemmet så hurtigt som muligt. Dette er imidlertid ikke en klog ide. Dette resulterer bare i meget større energiforbrug.

Vær tålmodig, og prøv at undlade at sætte det på så lav en temperatur. Din krop har bare brug for tid til at tilpasse sig temperaturen. Din krop vil være i stand til at klare det fint, hvis klimaanlægget er sat lidt højere. Du kan stadig mærke en øjeblikkelig temperaturændring, når du kommer ind i rummet eller ind i huset.

Sådan sikrer du, at dine elregninger er lave

mand ser på regninger

At bruge et klimaanlæg kan gøre dig meget mere komfortabelt tilpas. Men det kan også være en enorm ekstraomkostning, hvis du ikke er fornuftig.

Så hvis du vil reducere dine elregninger, anbefaler vi blandt andet, at du har et programmerbart klimaanlæg, der går ned i intensitet i løbet af dagen, når du ikke er i huset.

Om sommeren, hvis du er et af ​​de slags mennesker, der har brug for aircondition for at sove, kan du programmere dit klimaanlæg til at køle luften mere om natten end i løbet af dagen.

Men husk på, at det, at sove med aircondition er ikke godt for dit helbred. Så, hvis du kan undgå det, så prøv at undgå at have det for koldt, når du går i seng.

Hvis du bor i et mildt klima, behøver klimaanlægget ikke være tændt hele dagen. Hvis det er køligere om aftenen, skal du bare åbne et vindue. Du kan sætte klimaanlægget på igen om dagen, hvis du har brug for det.

Hvis du har vindfaner i loftet, kan du slippe afsted med at have termostaten sat op til 5 ° C (40 F) højere.

Vi anbefaler også at forsøge at holde varmen ude af huset i første omgang, hvad enten det kommer ind udefra, eller er produceret af enheder i dit hjem, som opvaskemaskiner, tørretumblere eller vaskemaskiner. Sørg for at bruge dem i løbet af den køligste tid på dagen.

Prøv at bruge dit klimaanlæg ansvarligt. Dit helbred, din tegnebog og miljøet vil takke dig.

Det kan interessere dig ...
Fem måder at lave naturlig kompost til dine planter på
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fem måder at lave naturlig kompost til dine planter på

Ønsker du at genoplive dine haveplanter? Brug ikke dine hårdt tjente penge på industriel gødning. Lav naturlig kompost selv!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.