4 fordele ved kokosvand som en del af din kost

I denne artikel finder du ud af, hvorfor kokosvand i din kost kan gavne dig på mange måder. 
4 fordele ved kokosvand som en del af din kost

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kender du til de mange fordele ved kokosvand i din almindelige kost? Når du er færdig med at læse denne artikel, vil du kende til alle de positive effekter, det kan have på din krop, når du regelmæssigt drikker denne forfriskende drik.

Kokosnødder

Kokosnødder er en tropisk frugt, der har fantastiske antioxidante, baktericide, antiparasitære, leverbeskyttende, glukosereducerende og immunstimulerende egenskaber. Derudover indeholder de vitaminer, sporstoffer og forskellige mineraler som:

  • Kalium
  • Fosfor
  • Kalcium
  • Jern
  • Folsyre

Men det er vigtigt, at man ikke forveksler denne drik med kokosmælk eller kokosolie. Kokosvand er en klar væske, der findes i midten af frugten, som er udvundet fra grønne kokosnødder. Det smager sødt og nøddeagtigt.

4 fordele ved kokosvand i din kost

Kokosvand indeholder mange mineraler

Kokosvand dannes naturligt indeni frugten, og det består af 94% vand og meget lidt fedt.

Her er fire store fordele, som du kan nyde godt af ved at inkludere denne drik i din kost i de rette mængder.

1. Fordele ved kokosvand: Det giver dig den nødvendige væske

Når du jævnligt drikker kokosvand, er det med til at give dig den nødvendige væske. Dette gælder især for atleter. Det høje vand- og mineralindhold hjælper med at slukke tørsten. 

Derudover indeholder det elektrolytter, som for eksempel kan hjælpe dig med at restituere efter træning eller en konkurrence.

Det skal understreges, at et glas kokosvand giver dig 17% af den anbefalede daglige mængde kalium. Dette er en betydelig mængde sammenlignet med andre sports- og energidrikke.

En undersøgelse viser faktisk, at det har lignende effekter som en sportsdrik efter fysisk aktivitet.

2. Kokosvand hjælper dig med at regulere din vægt

Denne drik kan hjælpe med at reducere din lyst til søde sager. Derfor er det den perfekte allierede for dem, som gerne vil tabe sig.

Du kan derfor drikke det med jævne mellemrum uden at bekymre dig om kalorierne, hvilket ikke er tilfældet med andre drikke, der er fyldt med kunstige sukkerarter og mættet fedt, som sætter sig direkte på maven.

3. Det er en naturlig antioxidant

I de seneste år er det blevet bevist, at de antioxidante egenskaber i denne drik reducerer iltning af leverceller. Disse antioxidanter beskytter dig også mod skader på reaktive molekyler, der kaldes frie radikaler.

Derudover reducerer det også iltningen, der genereres af en kost med et højt indhold af fruktose, og det reducerer insulinniveauet, triglyceridniveauet og blodtrykket.

4. Det forbedrer din hjertesundhed og sænker blodtrykket

Når du inkluderer kokosvand i din kost, kan du reducere din risiko for hjertesygdomme betydeligt. Ifølge en undersøgelse kan det muligvis også reducere blodkolesterol- og triglyceridniveauer samt leverfedt.

Desuden hjælper det også med at sænke blodtrykket takket være dets indhold af kalium. Den Amerikanske Hjerteforening forklarer, at dette mineral hjælper med at reducere effekterne af natrium ved at hjælpe kroppen med at udskille det gennem urinen.

Andre positive fordele ved kokosvand

Glas med kokosvand

Denne drik har en dejlig smag, og den er naturligt vanddrivende, hvilket muligvis kan hjælpe op væskeophobning. Således kan den hjælpe med at reducere risikoen for dannelsen af nyresten

Ydermere har den et højt indhold af mangan, som er et mineral, der hjælper med at reducere risikoen for sygdomme såsom osteoporose, epilepsi, diabetes, gigt mv.

De ernæringsmæssige fordele ved kokosvand hjælper også på følgende måder:

  • Det hjælper med fordøjelsen.
  • Det booster dit immunforsvar, således bliver risikoen for bakterielle og mikrobielle infektioner reduceret.
  • Det styrker dine knogler.
  • Det reducerer hårtab.

Vi anbefaler, at du taler med din læge, før du begynder at inkludere kokosvand i din kost permanent. Husk, at alt i for store mængder kan være skadeligt.

Det kan interessere dig ...
Opskrift på sund kokosvand kefir
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Opskrift på sund kokosvand kefir

Det er meget fordelagtigt og enkelt at lave sin egen kefir ud af kokosvand. Nyd fordelene ved kokosvand kefir hver eneste dag.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.