Forebyg og behandl indgroede tå negle - Lær hvordan her

Selvom indgroede tånegle er almindelige, betyder det ikke, at de ikke er smertefulde. Det er vigtigt at klippe dem lige for at undgå problemer.
Forebyg og behandl indgroede tå negle - Lær hvordan her
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Hvis du holder neglene på tæerne sunde, vil de ikke gøre dine dage til et mareridt, når du skal gå eller iføre dig sko. I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du forhindrer og behandler indgroede tå negle.

Indgroede tå negle: Hvorfor sker det

Det er vigtigt at vide, hvordan vi kan forebygge og behandle indgroede tånegle. Grunden til det er nødvendigt er, at neglene på vores tæer spiller en vigtig rolle som en barriere for at forhindre bakterier i at komme ind i kroppen.

Udover at klippe dem af æstetiske grunde er det vigtigt for vores sundhed og hygiejne at holde dem i god stand. Det er derfor meget vigtigt at vide, at en dårligt klippet tå negl kan forårsage mange problemer.

Hvis vi har et tånegl, der er vokset ind i vores hud og tilføjer stramme sko, bliver problemet værre og kan blive så smertefuldt, at vi ikke kan tænke på noget andet.

Indgroede tånegle er smertefulde og forårsager også rødme og betændelse i tåområdet på grund af trykket. I mere ekstreme tilfælde kan pus også forekomme.

Læs videre for at lære, hvordan du kan forebygge og behandle indgroede tånegle!

Se også: Brug knust hvidløg til at helbrede indgroede tånegle

Sådan forhindres indgroede tå negle

Vedligeholdelse af neglene på dine tæer er altid afgørende, ikke kun hvis vi er tilbøjelige til at få indgroede tå negle.

Holde dem i god stand er ikke en kompliceret opgave og koster ikke mange penge. Hvis vi er konsekvente, kan vi selv gøre det derhjemme.

Det er meget vigtigt at have de rigtige værktøjer og være meget forsigtig.

Vi anbefaler også, at du altid holder dine tå negle korte og lige for at forhindre dem i at blive indgroede. Du skal klippe dem cirka hver tredje uge eller en gang om måneden.

Klip dine tånegler korrekt, så de ikke bliver indgroede

Klip dine tånegler korrekt

Hvis vi er tilbøjelige til at få indgroede tå negle, så skal vi være meget opmærksomme, når vi klipper dem. På den måde forhindrer vi dem.

Vi kan vende os til en professionel eller være meget forsigtig, når vi klipper neglene på vores tæer for at undgå yderligere smerter.

Udnyt en eftermiddag derhjemme til at give dine tå negle en komplet behandling.

Hvad du har brug for

 • Peelende sæbe
 • Neglebånd remover
 • Lige negleklippere
 • Karton neglefil
 • Tandstikker

Hvad du skal gøre

 • Før du begynder, anbefaler vi, at du sænker fødderne i lunkent vand. Du kan f.eks. Tilføje lavendelblomster, eucalyptus eller Epsom-salte.
 • Blødgør dine fødder i omkring 15 minutter, så neglene på dine tæer blødgøres, og det bliver lettere at klippe dem.
 • Derefter peel dine fødder godt (særligt hælen) og giv dem en massage. Glem ikke at skylle dem og tørre dem godt med et blødt håndklæde.
 • Dernæst skal du bruge neglebånd fjerneren til at blødgøre området og fjerne overskydende hud med tandstikken.

Klip dine tånegle lige, så de er firkantede. Du kan bruge neglefilen til at hjælpe.
Klip ikke dine tånegle for korte i hjørnerne, fordi det øger deres chancer for at blive indgroet.

Denne artikel handler om, hvordan man forebygger og behandler indgroede tå negle, ikke? Selvfølgelig har vi af denne grund givet dig råd om korrekt tå negle pleje. På den anden side har du måske allerede en smertefuld indgroet tå negl. Hvis dette er tilfældet, så fortsæt med at læse for at finde ud af, hvordan du kan helbrede det.

Vatrundel teknikken til indgroede tånegle

teknikken til indgroede tånegle

Når vi lider af indgroede tå negle og ikke kan gå til en fodterapeut, er der nogle hjemmemidler, der kan hjælpe. For eksempel, vatrundel metoden.

Som det første skal du blødgøre dine fødder godt i vand, der skal være så varmt som du kan holde ud, med en håndfuld Epsomsalte i mindst 15 minutter.

Foruden blødgøring af neglene hjælper dette også med at forhindre infektioner.

Hvad du har brug for

Hvad du skal gøre

 • Klip tå neglerne i en lige linje uden skarpe spidser tæt på neglens kanter.
 • Med pincetten løfter du forsigtigt den indgroet tå negl og placerer den lille vatrundel nedenunder.
 • Tryk let på den, så den ikke falder af og afskær det overskydende vat, der strækker sig ud over tåen.
 • Påfør salven eller cremen for at forhindre infektioner og påfør bandagen så stramt som muligt.
 • Prøv ikke at iføre dig meget stramme sko eller sokker i de næste par dage.
 • Skift vatrundelen hver dag eller hver anden dag.

Hjemmemidler mod indgroede tå negle

Udover at klippe dine tå negle korrekt eller bruge vatrundel metoden, er der andre meget effektive hjemmemekanismer, der kan hjælpe dig med dette problem:

Vand med jodopløsning

Hver dag, når du kommer hjem fra arbejde, så tag dine sko af og blødgør dine fødder i en skål lunkent vand med en vis mængde povidon-jod.

Denne medicin er et kraftigt antimikrobielt middel, der bekæmper svampe og andre infektioner og forhindrer pus i at fremkommer i indgroet tå negle.

Citron skive

Syren i denne citrusfrugt bekæmper infektioner og kan bidrage til at forberede indgroede tå negle.

 • Skær et stykke citron og læg det på den berørte tånegl.
 • Pak det ind i en bandage og lad det sidde natten over.

Æteriske olier

Æteriske olier

Olier er gode til at hydrere og blødgøre huden, samt at reducere trykket fra tå neglen på huden, når det bærer visse typer sko.

 • Vi anbefaler te træ olie (antibakterielt og anti-svamp) og baby olie (som også har en dejlig duft).

Plastre

Du kan reducere det tryk, som din tå negl udøver på huden ved at trække den tilbage ved hjælp af en klæbende strimmel eller et plaster. Når området er mindre rødt, og betændelsen går ned, kan du fortsætte med at klippe din tå negl.

Vi anbefaler dig at læse: Semipermanente negle: En ny trend

Husk ikke at give dig selv en pedicure, når du har en tå negl, der er vokset ind i din hud, fordi du kan gøre det værre. Som det første skal du reducere hævelsen og infektionen.

Fodtøj

Et tip til at forhindre og behandle indgroede tå negle er at kun iføre dig sko, når du har brug for det. I hjemmet skal du gå barfodet eller bruge fodtøj, der efterlader dine tæer ikke afdækket.

Hvis du skal bruge lukket fodtøj i løbet af den tid det tager at helbrede en indgroet tå negl, skal du bruge brede sko for at undgå smerter og forhindre, at den bliver endnu mere indgroet.

Endelig skal du huske at desinficere de pedicure værktøjer, du vil bruge til at forhindre og behandle indgroede tånegle.

Primære billederettigheder tilhører © wikiHow.com


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Informed Health Online [Internet]. Cologne, Germany: Institute for Quality and Efficiency in Health Care (IQWiG); 2006-. Ingrown toenail: Overview. 2018 Jun 28. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513138/
 • Eidelbaugh, J. J., & Lee, H. (2009, February). Management of the ingrown toenail. American Family Physician, 79(4), 303-308
  aafp.org/afp/2009/0215/p303.html
 • Mayo Clinic Staff. (2014, April 3). Ingrown toenails: Treatments and drugs
  mayoclinic.org/diseases-conditions/ingrown-toenails/basics/treatment/con-20019655

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.