Sådan kan du forebygge og behandle vorter med din kost

Lad ikke vorter blive et problem! Bekæmp dem med en god kost!
Sådan kan du forebygge og behandle vorter med din kost
Eliana Delgado Villanueva

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Har du problemer med vorter og vil gerne give din medicin lidt hjælp på vejen? Vi ved, at det kan være kompliceret at behandle vorter, men der er mange forskellige muligheder til rådighed.

Læs denne artikel, hvis du er træt af at bekæmpe dette problem uden succes. Din kost er noget som du kan kontrollere, og det viser sig at være en enkel og billig måde at behandle vorter på.

Hvad er vorter?

Vorter produceres, når kroppen er angrebet af en virus. Den mest almindelige virus, der forårsager dette, er Human Papillomavirus (HPV).

En velkendt type vorter er kønsvorter. Selv om det altid anbefales at have sikker sex, er der altid risiko for at blive smittet.

Hvis dette sker, foreslår vi at du følger din læges anbefaling, og at du hjælper din behandling på vej med følgende tips. Det er meget vigtigt at være opmærksom på eventuelle vorter, der opstår på dine fodsåler, kønsorganer, ben eller ansigt.

En hals med mange modermærker

Nogle gange ignorerer folk dette problem i meget lang tid.

Spis grøntsager

Det første skridt til behandling af vorter er at få nok vitaminer og mineraler. En af de bedste måder at gøre dette på, er at spise grønne bladgrøntsager og tang. Begge er rige på vitamin B og calcium.

Denne form for mad styrker dit immunforsvar og gør det bedre forberedt på at tackle symptomerne på HPV.

Vi anbefaler især at du inkluderer kål, kombu, niro, spinat, broccoli, aram, salat, spirulina og rucola.

Grønne bladgrøntsager, som er en måde at behandle vorter på

Det er rigtigt, at tang eller havplanter ikke er særlig almindelige fødevarer, men du bør give dem en chance. De er meget nærende og de gør dig hurtigt mæt.

De bedste frugter til at behandle vorter

Frugt er en anden mad, der kan hjælpe med at bekæmpe vorter og styrke dit immunsystem. Afhængigt af hvilken slags frugt du spiser, kan du få glæde af en række fordele.

Et par eksempler er:

 • Tomater, bær og peberfrugter er rige på antioxidanter. Det bedste er, at de har så lavt kalorieindhold, at du ikke behøver at bekymre dig om at føje dem til alle dine måltider.
 • Rød paprika, citroner og andre citrusfrugter. De indeholder alle en stor mængde C-vitamin. De er faktisk de mest vitaminrige frugter du kan finde.
 • Græskar og græskarfrø indeholder vitamin A. Dette vitamin er nøglen til at håndtere vorter, da det forbedrer cellernes evne til at interagere med hinanden.

Aromatiske urter

Aromatiske urter giver ikke blot et strejf af smag til dine retter. De kan også forberede din krop til at bekæmpe virus-, bakterielle eller parasit infektioner.

Dette skyldes, at aromatiske urter indeholder antioxidanter i form af flavonoider og phenolsyre. Flavonoider har en anti-mikrobiel virkning og er gode til bekæmpelse af hjerteproblemer.

Fenolsyre reducerer celleskader forårsaget af oxidation. Selvom du kan få phenolsyre i kapselform, anbefaler vi at du bruger aromatiske urter.

Nogle aromatiske urter, som er en anden god måde at behandle vorter på

Et par ting, du bør forsøge at indtage regelmæssigt, er hvidløg, timian, oregano, rosmarin, grøn te, nelliker og sort te.

Vi anbefaler, at du prøver at drikke en infusion eller te med disse urter hver dag. Lad dig ikke friste til at tilføje sukker eller sødestoffer. Du kan dog bruge naturlig økologisk honning.

Læs også: Opdag de 5 fantastiske fordele ved honning

Protein

Et udvalg af proteinrige fødevarer

En anden slags mad, som du har brug for til at behandle vorter, er let protein. Det er vigtigt at inkludere både animalsk og vegetabilsk protein:

 • Hvidt kød
 • Tofu
 • Nødder
 • Fisk
 • Kalkun
 • Kylling
 • Kanin
 • Bønner

Ligesom bønner er nødder meget rige på calcium og vitamin B. Hvis du blander dem med de grøntsager, som vi nævnte tidligere, har du nogle gode midler mod vorter.

Ferskvands-fisk er også enestående til behandling af vorter. Vi anbefaler dog, at du undgår rødt kød, især hvis det indeholder meget fedt.

Et andet protein, der ikke er særlig almindeligt i de flestes daglige kost, er østers. De er fantastiske til behandling af vorter, fordi de indeholder en masse zink. Dette mineral styrker dit immunsystem.

Læs også: Ti råd til at styrke dit immunforsvar gennem kosten

Mad, du bør undgå når du forsøger at behandle vorter

Nu ved du hvad du skal spise, her er et par ting, du bør forsøge at undgå:

 • Forarbejdede fødevarer
 • Usunde eller unaturlige fedtstoffer
 • Koffein og andre stimulanser
 • Alkohol
 • Margarine og smør

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.