Du kan bekæmpe varmen med disse 10 tricks

Selvom du ikke tror det, kan et brusebad med koldt vand gøre dig endnu varmere. Dette skyldes, at din krop hæver temperaturen for at holde den stabil. Det bedste er at tage et brusebad med lunkent vand.
Du kan bekæmpe varmen med disse 10 tricks
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Sommeren er lig med ferie, og vi bruger meget tid udendørs og nyder varmen og de lyse nætter. Men hvis du bor i et område, hvor det varme klima nogle gange bliver uudholdeligt, skal du høre godt efter. Her er en liste over anbefalinger og tricks til at bekæmpe varmen.

Tricks til at bekæmpe varmen om sommeren

1. Sved det ud og drik masser af vand i varmen

Sved er en naturlig forsvarsmekanisme, som har til opgave at regulere din temperatur og holde din krop afkølet.

Afkølingsprocessen sker ved hjælp af millioner af svedkirtler. Disse kirtler er placeret i visse dele af din krop (apokrine kirtler) og i din hud (eccrine kirtler).

Men hvis du sveder i timevis, kan det resultere i dehydrering. På grund af dette er det nødvendigt at drikke vand regelmæssigt.

I modsætning til almindelig tro har sved ikke en lugt. Duften afgives af arbejdet med bakterier, der lever i din hud eller dit kropshår. Så vi foreslår at opretholde god kropshygiejne og en god diæt.

2. Undgå brusebad med koldt vand i varmen

bad i varmen

Enhver kunne tro, at et koldt brusebad ville kunne sænke din kropstemperatur.

Men i virkeligheden stimulerer dette kroppen til at hæve temperaturen, så du ikke mister varme.

Lunkent vand er koldt nok til at sænke temperaturen og bekæmpe varmen. Det er også varmt nok til, at din krop ikke vil varme sig selv op igen.

3. Spis krydret mad for at bekæmpe varmen

Stækt krydret mad stimulerer svedenSom vi nævnte før, hjælper sved med at styre din kropstemperatur.

Prøv så meget som muligt at tilføje krydret mad til din kost.

4. Klæd dig i lyst, løst og åndbart tøj for at bekæmpe varmen

Kvinde anvender løst tøj for at bekæmpe varmen

Takket være tørre luftstrømme rundt om din krop hjælper løst tøj din krop med at frigive varme på grund af svedfordampning.

Prøv at bære let tøj og materialer, hvis du ikke er udsat for direkte sol.

5. Klæd dig i sort tøj

Det anbefales normalt, at du har lyse farver. Dette skyldes, at mørkere farvede tøj koncentrerer varmen.

Men du skal også huske på, at menneskekroppen i sig selv er en varmekilde.  Hvidt tøj afspejler din kropsvarme uden at lukke det ud. I stedet går det tilbage til din krop. Sort tøj, på den anden side, har det bare med at absorbere kropsvarmen.

Derfor om du skal bruge lyse eller mørke farver afhænger af dine klimaforhold.

Hvis det er blæsende med tør varme, er det bedst at bære sort tøj.

Hemmeligheden er baseret på vinden. Det transporterer den varme, som sort tøj absorberer væk fra kroppen. Dette er grunden til, at beduiner i ørken ofte ses i sort tøj.

Men hvis det er varmt og fugtigt uden vind, vil den bedste mulighed være tætsiddende hvidt tøj.

6. Bær en hat eller en hætte

hat i for at bekæmpe varmen

Disse tilbehør er vigtige for at beskytte dig mod solens stråler. Sørg for, at de er syntetiske fibre, der ikke absorberer sved.

Desuden skal de have ventilation for at lukke sved og varme ud.

7. Spis lette måltider

Spise fødevarer, der har rigeligt med vitaminer og mineraler, da de hjælper med at holde væsken i din krop og holder dig frisk.

De bedste fødevarer, på grund af deres høje vandindhold, er:

  • Broccoli
  • Gulerødder
  • Spinat
  • Salathoved
  • Tomater
  • Agurker
  • Melon
  • Vandmelon
  • Æbler
  • Pærer

8. Undgå for meget koffein, alkohol og sukkerholdige drikkevarer

Kaffe med is

Pas på med is, læskedrikke, juice fra koncentrat og øl. I stedet for at gøre dig køligere, øger disse læskedrikke din krops væsketab.

I nogle tilfælde gør de dig varmere.

9. Prøv at tabe vægt

En persons produktion af varme er typisk forbundet til deres kropsvægt

Med andre ord, så er større mennesker i en ulempe i varmere klimaer, i modsætning til tynde mennesker, som ikke sveder så meget. På grund af dette, så kan du passe på vægten og tabe dig med henblik på ikke at svede så meget, når de varme stunder er rundt om hjørnet.

Hvis du vil miste et par ekstra kilo, opfordrer vi dig til at udforske nogle af de andre artikler her på vore hjemmesde, Bedre Livsstil.

10. Nedkøl nøgleområder for at bekæmpe varmen

Anvendelse af noget koldt materiale på bestemte områder af kroppen er den nemmeste og en meget nyttig løsning. Disse områder omfatter steder som dine håndled, bag knæ, nakke og nakke.

Årsagen er, at dine blodårer og arterier ligger meget tættere på din hud her.

Således kan du ved hjælp af bare at være i kontakt med en pose koldt vand, reducere temperaturen i dit kredsløb og din blodgennemstrømning går også langsommere. Din krop vil føle sig køligere.

Som du kan se, så er disse tricks nyttige, hvis du vil bekæmpe varmen, og de er ikke vanskelige at følge. Vi håber, at de hjælper dig hen ad sommeren, så den bliver utrolig cool. Og frem for alt, nyd den varme årstid!

Hovedbillede takket være © wikiHow.com


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.