Bekæmpelse af tarmparasitter med mælk og mynte

For at bekæmpe tarmparasitter er det vigtigt at have en sund og afbalanceret diæt. Behandling af parasitter to gange om året hjælper også med at holde din krop sund.
Bekæmpelse af tarmparasitter med mælk og mynte
María Belén del Río

Bedømt og godkendt af biolog, læge María Belén del Río.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

I denne artikel deler vi et overraskende og effektivt middel til bekæmpelse af tarmparasitter. Med mælk og mynte kan du udføre en naturlig behandling for at gøre dine tarme sunde igen.

Tarmparasitter er et stille sundhedsmæssigt problem, da mange mennesker forveksler deres symptomer med dem fra andre tilstande. De kan dog påvirke din krop markant, især hvis du ikke behandler dem ordentligt.

Parasitter i tarmen

Kvinde med tarmparasitter tager sig til mave

Ligegyldigt hvor du bor, er tarmparasitter et sundhedsmæssigt problem, som du skal være opmærksom på. For eksempel, hvis du bor med et kæledyr, skal du behandles for orm mindst en eller to gange årligt. Dette er især vigtigt for børn. Faktisk er det børn, der lider mest af problemet.

Nøglen til at finde ud af, om du har dem, er at kende nogle af de mest almindelige symptomer. Generelt går de ubemærket hen eller forveksles med andre lidelser.

Her er et par af de mest almindelige symptomer:

 • Ubehag i mave-tarmkanalen såsom smerter, tyngde, oppustethed, forstoppelse eller diarré, osv.
 • Hovedpine
 • Appetitlidelser
 • Træthed
 • Ændringer i sindstilstand: Nervøsitet, irritabilitet, m.m.
 • Kløe i anus
 • Ændringer i afføring
 • Pludseligt vægttab

Sådan gør du: Bekæmpelse af tarmparasitter

Det er ikke en simpel opgave at eliminere parasitter. Faktisk overlever de, fordi de lever af dig. Mange fødevarer, som du spiser hver dag, holder dem stærke og hjælper dem endda med at vokse og sprede sig.

Det første, du skal huske på, er, at når du slipper af med tarmparasitter, skal du være meget striks med din diæt. Ingen behandling vil være effektivt, hvis du ikke fjerner de fødevarer, der foder parasitterne. Derfor skal du i løbet af denne tid undgå:

 • Mejeriprodukter
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Sukker og meget søde frugter

Derfor er grundlaget for behandlingen en meget streng diæt og et anti-parasitisk middel. I dette tilfælde foreslår vi en mælk- og myntebehandling, som du kan supplere ved at spise rå hvidløg og græskarfrø i løbet af dagen.

Et mælke- og myntemiddel mod parasitter

Kombinationen af disse to ingredienser er et gammelt, effektivt og naturligt middel til behandling af tarmparasitter. Du skal dog også følge diætretningslinjerne, som vi nævnte tidligere. På den måde forhindrer du, at der forårsages andre tarmproblemer.

Mynte er ikke blot en aromatisk og fordøjelsesplante, men derudover har den anti-parasitære egenskaber.

Ingredienser til bekæmpelse af tarmparasitter

Bekæmpelse af tarmparasitter med mælk og mynte

For at forberede dette middel til bekæmpelse af tarmparasitter, har du brug for følgende ingredienser:

Fremgangsmåde

 • Kom begge ingredienser i en gryde og opvarm, indtil det koger.
 • Når det koger, skal du slukke for varmen og lade det køle af, indtil det kan drikkes.
 • Vi anbefaler, at blandingen drikkes kort efter forberedelse.

Sådan indtages det

For at få en effektiv behandling anbefaler vi, at du indtager mælke- og mynteblandingen som følgende:

 • Indtag drikken på tom mave lige efter, at den er forberedt og kølet lidt af.
 • Vent mindst en halv time, før du spiser fast føde.
 • Gentag denne proces i 9 dage.

Benyt denne behandling mod tarmparasitter mindst to gange om året. Du kan også indtage dette som en forebyggende foranstaltning, især hvis du bor med dyr.

Anden medicin til bekæmpelse af tarmparasitter

Det kan være svært for mange mennesker at eliminere tarmparasitter. Derfor vælger nogle at benytte sig af farmaceutiske lægemidler. Dog påvirker nogle af disse lægemidler også din tarmbakterieflora, som kan forårsage forstoppelse. Desværre kan det udsætte dig for parasitter igen.

Uanset om du vælger at benytte farmaceutisk medicin eller drikker mælk med mynte eller andre midler, anbefaler vi, at du tager probiotika. Disse kosttilskud forbedrer tarmfunktionen. Derudover styrker de dit immunforsvar til at hjælpe med at forhindre parasitter.

Hygiejne og kost

Derudover bør du også være opmærksom på hygiejnen. Børn udsættes lettere for parasitter, fordi de har en tendens til at komme hænderne i munden hele tiden. Sørg for at vaske hænder ofte i løbet af dagen.

Der er dog også interne problemer, der øger chancerne for at få tarmparasitter, såsom madallergi eller intolerance. Vær ekstra opmærksom på dem, hvis du har dette.

Til sidst må du ikke glemme at spise en sund diæt med både rå og kogte grøntsager og fuldkorn hver dag. Fiber er vigtigt for at holde dine tarme rene. Sørg også for at drikke masser af vand uden for måltiderne for at gøre det lettere for din krop at fordøje fiber og forhindre parasitter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.