10 grunde til at dyrke yoga til vægttab

11. oktober 2019
Selvom det kan være sværere for overvægtige mennesker at lave visse stillinger, så er sandheden at yoga kan være meget gavnligt både fysisk og psykologisk uanset din vægt.

Hvis du læser denne artikel, kan det skyldes, at du er interesseret i yoga, men du tror måske, at yoga ikke er noget for dig, fordi du er overvægtig. Nå, gæt lige igen? Du tager nemlig fejl! Yoga er fantastisk for overvægtige, fordi det ikke kun hjælper med at forbrænde fedt, men det hjælper også med at kontrollere angst. Yoga til vægttab er meget effektivt.

Yoga er generelt godt for alles velvære, og mange mennesker kan bekræfte det. For eksempel fremmer den indiske premierminister, Narendra Modi, yoga for alle, så enhver borger i Indien kan nyde fordelene af yoga i deres hverdag.

Statsministeren har endda offentliggjort en hel række videoer af sig selv i tegneserier, som udøver yoga og demonstrerer de forskellige stillinger. I disse videoer understreger han, at yoga er en sund form for motion for alle.

Nedenfor vil vi fremhæve endnu flere grunde til at motivere dig til at gå til en yoga – især, hvis du er overvægtig!

De fantastiske fordele ved yoga til vægttab

1. Yoga til vægttab forbedrer din vejrtrækning

Yoga kan forbedre din vejrtrækning og hjælpe dig med at blive mere bevidst om din vejrtrækning.

At være mere opmærksom på din vejrtrækning kan føre til en sundere livsstil og vil også hjælpe næringsstoffer med at nå til dine organer mere effektivt. Således fungerer dine organer bedre, og du hjælper din krop til at forhindre sygdomme, der skyldes næringsstofmangler.

2. Det forbedrer dit selvværd og livskvalitet

Yoga er en fantastisk måde at starte en mere aktiv livsstil på. Yoga kan ydermere hjælpe dig med at forbedre dit selvværd og den generelle livskvalitet.

Yoga hjælper dig med at leve fysisk og spirituelt, og dette vil være vigtigt for at forbedre, hvordan du ser dig selv, og ændrer måden, du begår dig på i dit daglige liv. Således vil du have mere kontrol over din krop og vil være i stand til at forbedre din generelle livskvalitet gennem fysisk aktivitet.

3. Det hjælper med at bekæmpe depression

Overvægtig kvinde med vægt er klar til yoga til vægttab

Masser af mennesker lever med lavt selvværd, hvilket øger deres risiko for at blive deprimeret. Lavt selvværd kan henføres til usikkerhed om ens fysiske udseende, personlighedstræk eller personlig baggrund.

Men yoga til vægttab kan hjælpe med at behandle en mild depression og forbedre dit selvværd. Dette er en måde at meditere, reflektere, opnå selvtillid og opretholde en aktiv og sund livsstil.

4. Yoga til vægttab lindrer stress

Åndedrætsøvelserne, meditation og forbedring af din kropsholdning, hvilket alle er en del af yoga til vægttab, hjælper dig også med at slappe af og lindre stress. Det vil også hjælpe dig med at være mere fokuseret både mentalt og fysisk.

Hvis du regelmæssigt sætter en del af din dag af til at fokusere på at meditere og dyb vejrtrækninger, vil det nedsætte dine niveauer af cortisolstresshormonet, betydeligt. Når du fylder lungerne med frisk luft, vil det også hjælpe dig med at blive rolig og det vil gøre dig bedre i stand til at træffe beslutninger og møde daglige udfordringer.

Vi foreslår: Opdag 4 vejrtrækningsteknikker til bekæmpelse af stress

5. Det reducerer fysisk ubehag

Hvis du regelmæssigt udøver en yogarutine, kan du reducere hovedpine og blodtryk og hjælpe kroppen med at bekæmpe træthed og søvnløshed . Dette sker på grund af forøget ilt til hjernen og frigivelse af giftstoffer, der opstår, når man trækker vejret dybt og forsigtigt.

Dette vil også hjælpe dig med at have mere energi i løbet dagen og give dig mere motivation til at spise sundere og opretholde en aktiv og sund livsstil.

6. Du vil bemærke ændringerne

Vægt påvirker ikke din evne til at udøve yoga. Når det er sagt, er det vigtigt, hvis du begynder på yoga, at du ikke kræver mere af din krop, end den kan give fra sig. Du bliver dog mere fleksibel og selvsikker efter at have dyrket yoga i et stykke tid, og du vil bemærke, at du med tiden kan udføre vanskeligere stillinger, end da du begyndte.

Derfor er yoga ideel for overvægtige mennesker. For det giver en mulighed for at gå i dit eget tempo, mens du ikke skubber din krop alt for langt. Du vil også begynde at bemærke ændringer i din krops fleksibilitet, styrke, balance og din kropsholdning lidt efter lidt. Husk derfor ikke at blive overvældet i starten og tag det langsomt.

7. Det er en aktivitet af lav intensitet

Yoga er et godt supplement til enhver sund livsstil. Det kræver heller ingen drastiske ændringer i din livsstil.

Der er stillinger til begyndere, og de fleste yogainstruktører vil ændre deres undervisning til en rutine, der tager højde for deres elevers evner. Dette giver dig også en mulighed for ikke at blive for frustreret over, at du ikke er i stand til at udføre de mere vanskeligere stillinger. De lader dig starte på det bedste niveau for dig.

Yoga giver dig også fleksibilitet i din tidsplan, fordi du kan bestemme, hvor lidt eller hvor meget tid der skal bruges til det.

Oplev: Yoga for begyndere: 5 grundlæggende yogastillinger

8. Det gavner dit endokrine system

Hver yogastilling påvirker en bestemt del af kroppen på et muskulært, nerve- eller hormonelt niveau. For eksempel er nogle stillinger rettet mod personer, der lider af problemer med skjoldbruskkirtlen.

Hvis du er overvægtig på grund af hormonelle problemer, bør du derfor udøve yoga med henblik på at hjælpe disse problemer. I dette tilfælde anbefaler vi at undersøge eller spørge en instruktør, hvilke stillinger der er bedst rettet mod skjoldbruskkirtlen og andre hormonelle problemer.

9. Yoga hjælper dig med at bekæmpe angst

Vi har allerede nævnt de åndelige og afslappende fordele ved yoga. Dette skyldes, at det almindeligvis betragtes som en aktivitet, der hjælper med at reducere angst.

Ikke alene hjælper meditations- og vejrtrækningskomponenterne dig med at reducere angstniveauer, men effekten af ​​yoga på dit nervesystem kan også hjælpe på din koncentrationsevne.  Dette kan også påvirke dine spisevaner og trang.

10. Det hjælper dig med at opfylde dine mål

Hvis du er interesseret i fysisk aktivitet for at hjælpe dig med at leve en sundere livsstil eller tabe dig, er yoga perfekt! Udover at være en form for motion, er det også en åndelig aktivitet. Den styrker din forbindelse med dig selv og din viljestyrke.

Der vil være øjeblikke med koncentration og meditation, hvor du opmuntrer dig til at bevæge dig frem og forbedre dig. Det vil også give dig mere tålmodighed til at vente på resultaterne af din indsats.

Hvilke stillinger kan hjælpe dig med at tabe dig?

Kvinde på bjergtop dyrker yoga til vægttab

Yoga kan hjælpe dig med at styrke dine muskler, forbedre din fleksibilitet, forbedre din vejrtrækning og hjælpe dig generelt med at føle dig bedre tilpas. Yoga er især gavnlig for overvægtige mennesker, fordi gode resultater kan opnås uden voldsom træning.

Hjælp din krop med at fremme vægttab ved at udføre de følgende stillinger:

  • Dødsstille (Savasana): Dette er ideelt til afslapning og beroligende for dit sind og krop
  • Lysestagen ( Sarvangasana ): Dette hjælper dig med at regulere dit stofskifte og stimulere skjoldbruskkirtlen.
  • Ben på væggen ( Viparita Karani Mudra ): Denne stilling hjælper skjoldbruskkirtlen til at virke bedre og forbedrer kredsløbsproblemer. Derudover hjælper dette til at udøve bedre selvkontrol.
  • Fisken ( Matsyasana ): Denne stilling hjælper dig med at regulere funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen. Den er også gavnlig for hypofysen, binyrerne og pinealkirtlerne.
  • Ploven ( Halasana ): Denne stillinger hjælper med at reducere mavefedtet. Det hjælper også med at regulere skjoldbruskkirtlen, milten og din lever.
  • Cobraen ( Bhujanghasana ): Denne stilling hjælper dig med at regulere binyrerne og skjoldbruskkirtlen. Desuden stimulerer denne stilling også til at gøre musklerne i underlivet stærkere. Den styrker også rygsøjlen.

Hvilke stillinger skal du undgå i yoga til vægttab?

Generelt bør du ikke udføre nogle stillinger, som du ikke er forberedt fysisk på at udføre. Disse er øvelser, hvor en del af kroppen understøtter al din kropsvægt. Andre stillinger, såsom padahastasana og balasana, hvor du læner dig hele vejen frem, kan også forhindre din vejrtrækning.

Regelmæssig fysisk aktivitet hjælper dig med at opretholde en sund livsstil. Yoga er især nyttigt for overvægtige mennesker, der vil starte en sundere eller mere aktiv livsstil. Det er især effektivt, fordi det ikke kun kan forbedre din fysiske sundhed, men også dit mentale og åndelige helbred.

  • Cohen, B. E., Chang, A. A., Grady, D., & Kanaya, A. M. (2008). Restorative Yoga in Adults with Metabolic Syndrome: A Randomized, Controlled Pilot Trial. Metabolic Syndrome and Related Disorders. https://doi.org/10.1089/met.2008.0016
  • Shaw, K., Gennat, H., O’Rourke, P., & Del Mar, C. (2006). Exercise for overweight or obesity. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD003817.pub3
  • Donesky-Cuenco, D., Nguyen, H. Q., Paul, S., & Carrieri-Kohlman, V. (2009). Yoga Therapy Decreases Dyspnea-Related Distress and Improves Functional Performance in People with Chronic Obstructive Pulmonary Disease: A Pilot Study. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/acm.2008.0389