Betydningen bag din tunges udseende

Din tunges udseende kan fortælle dig alle mulige ting om dit helbred. Dens farve, tekstur og mærker kan tjene til at lære dit helbred at kende.
Betydningen bag din tunges udseende

Sidste ændring: 11 april, 2022

Din tunges udseende giver et kort over dit helbred. Når du er sund og rask, er din tunge rødlig, har en jævn farve og en hydreret konsistens. Hvis et af dine organer derimod er ude af balance, kan din tunges farve eller konsistens ændre sig. Desuden kan der forekomme nogle mærker i visse områder af din tunge.

Traditionel kinesisk medicin gør det muligt for os at fortolke disse ændringer. Desuden giver de os mulighed for at forebygge og helbrede nogle sygdomme.

Generelt viser kortet, hvis du ser på din tunge forfra:

Vores tunges udseende: Farve

Farven på din tunge kan pege på, hvilket organ der kan være svagere. Gullige farver indikerer leveren, galdeblæren og maven. Jo grønnere farven er, jo mere peger den på leveren.

På den anden side er grå relateret til leveren og tarmen. Hvid kan betyde parasitter, blodmangel, nyre- eller hormonproblemer, dårligt blodomløb eller dårlig ernæring.

Person viser sin tunges udseende

Lad os gennemgå specifikke træk ved tungens udseende, som vil hjælpe dig med bedre at lokalisere ubalancerne.

Din tunges udseende: Et gulligt hvidt lag

Nogle gange kan en tunge have et hvidt og/eller gulligt lag, der dækker hele tungen, især på den inderste del. Dette indikerer en ubalance i galdeblærens galdeudskillelse, som har en tendens til at være hovedårsagen til fordøjelsesproblemer. Ufordøjet eller uoptaget mad begynder at gære og nedbrydes og omdannes til sidst til giftstoffer.

Tandmærker på siderne af tungen

Nogle tunger har uregelmæssige mærker på siderne, som om kindtænderne har lavet dem. Nogle gange føler personen også et behov for at hoste hvidt slim op. I dette tilfælde er fordøjelsen ikke optimal, og tyndtarmen optager ikke næringsstofferne korrekt. Det hænger også sammen med mangel på mineraler.

Bumser på tungen

Bumser på tungen er små betændte pletter, som også er tegn på dårlig fordøjelse. De peger også på madrester, der er ved at blive nedbrudt i tynd- og tyktarmen.

Sørg for at læse: Fordøjelsesenzymer: Hvad gør de?

Din tunges udseende: Revner på tungen

Revner på tungen er meget hyppige. De ligner dybe eller lave rifter i forskellige områder, selv om de hyppigste er i den centrale del. De tyder på gamle problemer i tyktarmens vægge, som er den del af tarmen, der lider under giftig syre, et biprodukt af dårlig fordøjelse. Dette har også en effekt på en mangel på vitaminer. Der kan også være slim på tungen.

Slim i halsen og munden

Slim fra halsen kan endda komme op til munden, hvilket ofte forårsager og forværrer infektioner som halsbetændelse, bihulebetændelse osv. Det er resultatet af en dårlig fordøjelse, som har ført til giftstoffer, som kroppen har brug for at drive ud.

Hvis du også har en bitter smag i munden, skyldes det tilstedeværelsen af galde. Desuden producerer din krop også slim, når du ikke fordøjer maden godt og får halsbrand. Dette er din krops måde at beskytte din fordøjelseskanals vægge på, så de er dækket og ikke bliver irriterede.

Mundsår

Mundsår er et symptom på dårlig fordøjelse, når der er betændelse eller sårdannelser i en del af mave-tarmkanalen. Faktisk opstår de ofte dagen efter, at du har overspist.

Nogle gange kan de opstå uden for munden, i mundvigene, og hvis de forværres, kan de endda danne generende skorper. De er en afspejling af sår i tolvfingertarmen forårsaget af fordøjelsessygdomme.

For at forbedre din tunges udseende skal du starte med at forbedre din kost. Du skal også afgifte din krop for at rense den for alle de giftstoffer, der kan skade den.

Hvis det er nødvendigt, bør du også tage et naturligt kosttilskud for at forbedre din fordøjelsesfunktion. Til sidst kan olieskylning også hjælpe dig. Når du gør det dagligt, kan det rense hele dit fordøjelsessystem og holde din tunge og mund generelt sundt.

Billeder venligst udlånt af Mike Burns.

Det kan interessere dig ...
Din tunge, sundhed og følelser
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Din tunge, sundhed og følelser

En tunge har tusindvis af nerveender, som er i direkte forbindelse med kroppens andre organer. Man kan lære meget om sit helbred ved at undersøge d...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.