Sådan løses dårlig ånde permanent

En hurtig og naturlig måde at slippe af med dårlig ånde er at skylle munden ved hjælp mundskyl eller gurgle med naturlige olier som det første om morgenen på tom mave.
Sådan løses dårlig ånde permanent
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Dårlig ånde påvirker dem, der lider af det, fordi det er et irriterende problem, der kan endda påvirke ens humør. Husk på at dårlig ånde kan være et symptom på et andet sundhedsproblem og i det tilfælde bør det behandles.

I dagens artikel ønsker vi at forklare nogle af de almindelige årsager til dårlig ånde og tilbyde nogle naturmidler, som kan hjælpe dig med at slippe af med dette problem en gang for alle.

Nogle oplysninger om halitose eller dårlig ånde

Dårlig ånde eller halitose, er et meget mere udbredt problem end du tror, og det påvirker omkring en ud af tre personer i nogen grad.

Dette kan sikkert komme som en overraskelse for dig, fordi folk med dårlig ånde ofte finder måder at skjule det på. Dette kan betyde, at de sommetider er nødt til at undgå visse begivenheder, der gør at de kommer i tæt kontakt med andre.

Plak-bakterier

I næsten halvdelen af tilfældene, skyldes dårlig ånde tilstedeværelsen af bakterier, der forårsager plak på tungen. Nogle gange kan det også være et resultat af dårlig hygiejne eller en kost, der er rig på sukker og raffinerede produkter.

Udover at børste dine tænder efter hvert måltid, anbefaler vi at du anvender en tungerenser, et værktøj, som du trækker hen over overfladen af din tunge at befri hvis de bakterier, der akkumuleres på overfladen, især hvis din tunge har en hvidlig eller grå farve.

Du kan også prøve et meget gammelt middel, der fjerner giftstofferne, som ophobes i din mund, såvel som den øvre del af fordøjelsessystemet.

Denne metode er kendt som olieskylning og alt du skal gøre er at skylle din mund i 10-15 minutter på en tom mave, ved brug af en god kvalitets vegatabilsk olie.

Denne artikel beskriver dette utroligt billige, enkle og helt naturlige middel mod dårlig ånde lidt mere detaljeret

Kvinde der raekker tunge

Rygning

Denne risikofaktor er umiskendelig fordi en af de mest ubehagelige lugte kommer fra munden på en ryger. Den er ikke kun forårsaget af tobakken selv, men fordi rygning medfører opbygning af giftige stoffer, der langsomt forgifter vævet i munden, halsen og lungerne.

Hvis du er rygerskal du ikke gøre dig noget håb om at bekæmpe dårlige ånde, så længe du har denne dødelige vane.

Der er mange naturlige behandlingsformer, der kan hjælpe dig med rygestop, herunder homøopati, akupunktur eller Bachs blomstermedicin.

Kvinde der ryger

Åndedrætslidelser

En af de mindre kendte årsager til dårlig ånde er åndedrætsbesvær, hvad enten det skyldes et øvre eller nedre åndedrætsproblem. Generelt er dette relateret til tilstedeværelsen af slim og en infektion eller andet sted langs luftvejene.

For at afhjælpe dårlig ånde, der er forårsaget af et åndedrætsproblem, prøv at følge disse tips:

 • Drik mindst to liter vand om dagen, og en masse imellem måltiderne
 • Indtag ikke for meget mælk eller melprodukter
 • Hold værelserne i dit hus godt ventileret, især dit soveværelse
 • Indret dit hjem med planter, der hjælper med at rense luften, ligesom lotus-planten
 • Udfør næse eller bihuleskyldninger med en neti pot
 • Drik urteteer, som producerer damp, som hjælper med at fremme hoste, som  eukalyptus, fyrrenåle, pebermynte og ingefær
Naeseskyller

Fordøjelsesbesvær

Dårlig ånde er ikke ofte forårsaget af et problem med fordøjelsen, men det er en af de årsager, der er den vanskeligste at løse. Den kunne blive påvirket af maven eller leveren, så du bør søge en omfattende behandling, der har til formål at rense hele dit fordøjelsessystem.

Udover at opretholde en balanceret og naturlig kost, kan du også prøve nogle midler, som fremme en god fordøjelsesfunktion. Her er nogle af de urter, krydderier og gavnlige næringsstoffer, der vil forbedre funktionen af din lever, galdeblære, og mave.

 • Boldo
 • Mynte
 • Mælkebøtte
 • Tidsel
 • Gurkemeje
 • Ingefær
 • Sort peber
 • Citron

Endelig er det vigtigt at du undgår forstoppelse, hvis du lider meget af det. Her er nogle gavnlige fødevarer, der kan være en enorm hjælp i reguleringen af din tarmfunktion:

 • Svesker
 • Hørfrø
 • Psyllium (Plantago psyllium)

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.