Opskrift på blomkåls gratin med bechamel sauce

Blomkål bechamel sauce er en lækker måde at få flere næringsstoffer fra sunde ingredienser uden at skulle opgive smag
Opskrift på blomkåls gratin med bechamel sauce
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Mange spiser slet ikke nok blomkål. Og det er en skam, for det er sundt og lækkert. Lær at lave vores blomkåls gratin med bechamel sauce opskrift i dag!

Vi forstår det. Blomkål og bechamel er to ingredienser, mange synes er mærkelige at blande sammen. Men vi tror på, at innovationen er vigtigt i gastronomi. Vores blomkåls gratin med bechamel er virkelig lækker.

Så i dag vil vi gerne opfordre dig til at lære denne sjove, men lækre opskrift med to ingredienser, vi normalt ikke bruger sammen. Husk dog også, at dit helbred også er vigtigt. Det er vigtigt at kombinere sunde ingredienser med lækker smag.

Du bør tage dig mere af dit helbred. Stress er ikke godt for dig. Stress kommer ikke kun fra dine aktiviteter. Det kommer også fra en betydelig mangel på kvalitets næringsstoffer og vitaminer i din kost.

Læs også: Lav fiskegratin derhjemme uden en ovn

Blomkål

Denne blomkål opskrift giver dig alt, du har brug for. Har du hørt om folsyre? Det er en vigtig komponent, som gravide kvinder skal forbruge i tilstrækkelige mængder. I betragtning af dette behov er blomkål meget mere end bare en underlig ingrediens, men det er en ingrediens fuld af dette næringsstof.

Uanset om du er gravid, eller hvis du bare føler dig lav på energi, bør du vide, at fødevarer ikke kan være dårlige, hvis du ikke har prøvet dem endnu.

Det er det denne opskrifter handler om. Vi bør simpelthen være lidt mere dristige og finde bedre muligheder for at lave fødevarer af bedre kvalitet med hensyn til smag og sundhed – hvilket er afgørende for at opnå en diæt med optimal ernæring.

Så giv det en chance! Test din nysgerrighed og begynd at udvide dit gastronomiske repertoire. I dag kan du lære at lave en utrolig lækker blomkåls ret med bechamel.

Tænk engang: En hvid sovs med et strejf af sødme, der står i kontrast til en sprød ingrediens – alt sammen samtidig med at det er sundt for dig.

Læs også: 10 gode grunde til at spise blomkål

Hvordan kan du lave vores blomkåls gratin med bechamel?

1. Klassisk opskrift på blomkåls gratin

Sauce

Jep, retten er lige som, du ser den. Du har måske troet den var lidt mærkelig, men der er flere variationer til denne vidunderlige og sunde ret. Lad os starte med den mest klassiske måde at forberede den på.

Ingredienser

 • 1 blomkål
 • 1 kop mælk (250 ml)
 • 2 kopper parmesanost (300 g)
 • 3 spiseskefulde smør (60 g)
 • ½ kop hvedemel (75 g)
 • 1 spiseskefuld salt (15 g)

Forberedelse

 1. Først vask blomkålen godt. For at sikre, at den er ren og fri af så mange bakterier som muligt, skal du placere den i en skål vand fyldt med en halv vandog halv eddike opløsning.
 2. Lad det være i vandet i 25 eller 30 minutter. Engang i mellem skal du sørge for at opløsningen dækker hele blomkålen.
 3. Når blomkålen er ren, så tag den ud af vand, tør den af ​​og sæt den til side.
 4. Derefter bringes lidt vand til kog og der tilsættes salt efter smag.
 5. Tilsæt blomkålen og lad den koge, indtil den blødgøres. Lad det køle af i nogle få minutter og hug den i mindre stykker og kom dem i en salatskål.
 6. Forbered nu bechamelsausen. Tilsæt mælk, salt og hvedemel i en lille gryde. Rør kontinuerligt og forsigtigt.
 7. Vent, indtil saucen fortykkes og tilsæt en tsk. Smør.
 8. Når saucen bliver tykkere, så rør lidt mere og sænk derefter varmen gradvist, indtil den endelig slukkes helt. Husk: Saucen bør aldrig koge.
 9. Dæk bunden af ​​en varmebestandig skål med saucen og begynd at rive blomkålen, når den er kølig.
 10. Fordel den revede blomkål jævnt over toppen, indtil den er helt dækket.
 11. Læg bechamel saucen på lag for lag med blomkål. Fortsæt indtil fadet er fyldt.
 12. Forvarm ovnen til 180ºC. Lige før du bager retten, top retten med parmesanosten.
 13. Bag i 25 til 30 minutter. Nyd de lækre resultater i en blomkålgratin med bechamelsauce.
Det kan interessere dig ...
Lækker opskrift på kyllingebryst med ostesauce
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lækker opskrift på kyllingebryst med ostesauce

Kylling er magert og nærende kød, populær i mange opskrifter. I denne artikel kan du lære at lave en lækker opskrift på kyllingebryst med ostesauce...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ahmed FA, Ali RF. Bioactive compounds and antioxidant activity of fresh and processed white cauliflower. Biomed Res Int. 2013;2013:367819. doi:10.1155/2013/367819
 • Bechamel. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 4 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Bechamel

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.