BodyTite: Teknologien til at opstramme kroppen

I denne artikel fortæller vi dig alt om fordelene ved den æstetiske procedure, der er kendt som "BodyTite". Læs med for at få mere at vide!
BodyTite: Teknologien til at opstramme kroppen
Diego Pereira

Bedømt og godkendt af læge Diego Pereira.

Sidste ændring: 14 august, 2023

Lokaliseret fedt og fleksion har altid været blandt de store udfordringer inden for æstetisk medicin. At bekæmpe dem har ikke været en let opgave. Heldigvis findes der i dag en lang række procedurer, hvor der anvendes forskellige teknikker. Blandt disse er BodyTite.

Dette er en innovativ teknologi baseret på radiofrekvent lipolyse, hvis formål er at fjerne fedtdepoter i forskellige områder af kroppen på en definitiv og ikke-invasiv måde. Vil du gerne vide mere om den? Her er alle detaljerne!

Hvad er “BodyTite”?

Tab af hudens fasthed skyldes et fald i kollagen og elastin, enten på grund af aldring eller faktorer som f.eks. fedme og vægttab.

BodyTite er en ny teknologi, der er en del af den række af æstetiske procedurer, der anvendes til at reducere kroppens slaphed og fjerne lokaliseret fedt. Det er især en avanceret behandling til remodellering af krop og ansigt.

Den er baseret på radiofrekvent lipolyse – det vil sige, at den anvender højfrekvente radiobølger til æstetiske formål. Dermed er det muligt at omforme kroppen og arbejde på områder, hvor slaphed og akkumuleret fedt er mere tydeligt. Det er f.eks. nyttigt til ting som dobbelthage, arme, mave, balder og hofter.

Varmen fra radiofrekvente bølger stimulerer produktionen af elastin og kollagen, hvilket er yderst vigtigt for huden, da det er det, der holder den fast. Dette fører til opstramning af huden og generelt til en slankere figur.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Er det muligt at slanke taljen på en uge?

Hvordan virker “BodyTite”?

Der tegnes på mave før BodyTite

BodyTite er radiofrekvensassisteret fedtsugning. Proceduren indebærer, at der tilføres en bestemt kontrolleret mængde energi direkte til det væv, der skal behandles. Dette fører til, at fedtet bliver flydende, hvorefter det suges ud.

Ved selve BodyTite er det, der sker, at specialisterne indfører små, meget fine kanyler, der er tyndere end dem, der anvendes ved traditionel fedtsugning. Proceduren består af følgende:

 • Først foretages bedøvelse.
 • Derefter foretages et lille snit på ca. 2 millimeter.
 • Kanylen føres ind, indtil den når frem til det subkutane fedtvæv.
 • Med en indvendig elektrode stimuleres det til at sende termiske signaler. Dette sker for at “smelte” adipocytterne (fedtcellerne).
 • Med varmen fra radiofrekvensbølgerne opvarmes fedtet, indtil det smelter.
 • Fedtet fjernes med den samme kanyle.

Den samlede procedure tager ca. en time, og personen kan gå hjem uden gener.

Hvad er fordelene ved “BodyTite”?

Undersøgelser har vist, at BodyTite er en sikker og effektiv procedure som fedtsugning og teknik til reduktion af kropsfedt.

Fordelene

BodyTite giver flere fordele i forhold til behandling af lokaliseret fedt. De vigtigste af disse er anført nedenstående:

 • Resultaterne kan ses fra det første øjeblik.
 • Det kan bidrage til at forbedre strækmærker.
 • Det er minimalt invasivt.
 • Det kræver ikke suturer og giver ikke ar.
 • Det er en ambulant behandling, der ikke kræver hospitalsindlæggelse.
 • Der er en øjeblikkelig genopretning. Det kræver ikke hvile.
 • Det er en sikker behandling.
 • Der kræves kun én behandling pr. behandlet område.
 • Resultaterne er permanente over tid og fortsætter endda med at blive bedre i de følgende måneder.
 • Den er kompatibel med andre behandlinger.
 • Der er kun små bivirkninger – en lille hævelse og nogle blå mærker, der forsvinder i løbet af nogle dage.

Fordelene sammenlignet med andre teknikker

Sammenlignet med andre metoder og teknikker har BodyTite flere fordele. F.eks. kan dybere lokaliseret fedt behandles. Desuden fjerner den ikke kun fedt, men stimulerer også elastin og kollagen for at opnå en mærkbar reduktion af kroppens slaphed.

Derudover anvendes der meget finere og mere præcise kanyler end ved traditionel fedtsugning. På grund af dette kan den anvendes på sarte områder som f.eks. halsen og kæben. Og det bedste? Det er minimalt invasivt og har mindre risiko for komplikationer.

BodyTite hævdes at have samme resultater som en operation, men uden skalpel.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Palper-rouler: Hvad er det, og hvad er fordelene ved det?

Pleje og forholdsregler, som du skal være opmærksom på

Patient konsulterer en læge

Selv om BodyTite-behandlingen er minimalt invasiv, har få bivirkninger, og genopretningen er næsten øjeblikkelig, er det nødvendigt med lidt pleje.

 • Specialisten kan ordinere brug af en kompressionsbeklædning i en periode, mens huden opstrammer sig.
 • Det anbefales at undgå sport og generelt intens fysisk aktivitet i dagene efter behandlingen.

Der er ingen kontraindikationer nævnt. Folk i alle aldre kan få BodyTite, selv dem, for hvem fedtsugning er kontraindiceret.

Hvad skal du ellers være opmærksom på?

Som med enhver behandling, selv om den er ambulant og minimalt invasiv, anbefales det, at proceduren udføres af en erfaren plastikkirurg .

Selv om undersøgelser tyder på, at BodyTite er effektiv til at bekæmpe lokaliseret fedt og slaphed, har den nogle begrænsninger. For eksempel er det ikke en behandling, der er indiceret i tilfælde af fedme.

Man skal også huske på, at uanset den æstetiske behandling er resultaterne kun permanente, hvis der foretages livsstilsændringer. De bedste allierede er en god kost og regelmæssig fysisk træning.

Det kan interessere dig ...
Endermologi: Hvad handler denne skønhedsbehandling om?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Endermologi: Hvad handler denne skønhedsbehandling om?

Endermologi anbefales for at fjerne appelsinhud. Behandlingen er enkel, effektiv og ikke-invasiv. Læs mere om den her i artiklen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Chia C, Theodorou S. 1,000 consecutive cases of laser-assisted liposuction and suction-assisted lipectomy managed with local anesthesia. Aesthetic Plast Surg. 2012; 36 (4):795-802.
 • Cohen S, Dominsky O, Artzi O, Dayan E, Eckstein J. Deep Layer Radiofrequency Thermo-coagulative Technology for Cervicofacial Contouring: Sonographic and Clinical Results. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(12): e3286. doi: 10.1097/GOX.0000000000003286.
 • Dayan E, Rovatti P, Aston S, Chia CT, Rohrich R, Theodorou S. Multimodal Radiofrequency Application for Lower Face and Neck Laxity. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(8): e2862. doi: 10.1097/GOX.0000000000002862.
 • Galván H. Uso de radiofrecuencia y cavitación. Prevención de complicaciones. Act Terap Dermatol 2012; 35: 202-206.
 • Ion L, Raveendran S, Fu B. Body-contouring with radiofrequency-assisted liposuction. J Plast Surg Hand Surg. 2011; 45(6): 286-293.
 • Leal-Silva H, Carmona-Hernández E, López-Sánchez N, et al. Reducción de grasa subcutánea, técnicas invasivas y no invasivas. Dermatol Rev Mex. 2016; 60(2): 129-141.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.