Palper-rouler: Hvad er det, og hvad er fordelene ved det?

Palper-rouler er navnet på en massageteknik, der anvendes til behandling af problemer med appelsinhud. Læs videre og lær, hvordan det udføres, og hvilke fordele det har.
Palper-rouler: Hvad er det, og hvad er fordelene ved det?

Sidste ændring: 25 august, 2022

Palper-rouler er en dybvævsmassageteknik. Dens formål er at fremme lipolyse, hvilket hjælper med at fjerne fedt ved at aktivere lymfekredsløbet og venekredsløbet.

Det er således en god allieret i den hårde kamp mod appelsinhud og andre lignende problemer. Den kan udføres i hånden eller ved hjælp af et apparat, der er beregnet til dette formål.

Den kan også suppleres med andre procedurer for at øge effektiviteten. Så i dagens artikel vil vi fortælle alt om palper-rouler-teknikken: Hvad den består af, hvordan den udføres, dens fordele, forholdsregler og kontraindikationer.

Appelsinhud: Et vanskeligt problem at behandle

Dets rigtige navn er ødematøs-fibro-sklerotisk pannikulopati. Denne tilstand skyldes ophobning af fedtceller mellem huden og den underliggende muskel.

Hormonelle faktorer er kendt for at spille en rolle, ligesom alder, genetik, overvægt og en stillesiddende livsstil. Desuden kan det forværres af dårlig venøs og lymfatisk cirkulation.

Appelsinhud er mere almindeligt hos kvinder.

Appelsinhud er ikke et alvorligt sundhedsproblem, men det er det ud fra et æstetisk synspunkt, da det giver udbulninger og uregelmæssigheder, især på områder som hofter, lår og balder.

Der findes en lang række muligheder for at afhjælpe situationen, lige fra æstetiske procedurer (mesoterapi, reducerende massage, chokbølger, kavitation og radiofrekvens) til naturlige behandlinger mod appelsinhud, som bl.a. omfatter brugen af æblecidereddike og kaffe.

Appelsinhud på kvindes lår

Vi må ikke forveksle æstetisk appelsinhud med medicinsk cellulit, som er en infektion i de bløde væv, og som virkelig udgør en sundhedsrisiko.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Terapeutisk massage: Typer og fordele

Palper-rouler: Hvad det er, og hvordan det udføres

Palper-rouler er en teknik, der foreslås som en løsning på problemet med appelsinhud. Den består af en massage, der når frem til det dybeste lag af huden (hypodermis), hvor fedtcellerne befinder sig.

Formålet er at hjælpe med at opløse ophobningerne af adipocytter og stimulere blod- og lymfecirkulationen. På denne måde, ved at opløse den og reducere dens størrelse, fremmer den elimineringen af appelsinhud.

Måden at udføre palper-rouler-teknikken på består i at klemme og presse, som ordet selv antyder. Det skal præciseres, at dette udtryk kommer fra fransk og kan oversættes med “palpere og rulle”.

Idéen er at klemme vævet mellem tommelfingeren og de andre fingre. Tommelfingeren udøver et tryk på huden oppefra, så det hjælper med at klemme folden med de andre fingre.

Det foreslås at lægge trykket fra bunden til toppen og aldrig i den modsatte retning. På samme måde skal det område, der skal masseres, bevæges opad. I maveområdet skal det gøres forsigtigt, idet man laver bevægelserne bagfra og fremad.

Anvendelse af redskaber

Der findes apparater i form af ruller, der laver et sug i vævet, hvilket får folden til at danne sig. Fordelen ved disse apparater er, at den person, der udfører den, bliver mindre træt af at gentage den samme handling.

For at hjælpe i processen og lette fremrykningen langs huden påføres der også olier, selv om det er tilrådeligt ikke at overdrive det, for så bliver det for svært at knibe.

Hvad angår varigheden og hyppigheden af denne type massage, anbefales det at gøre det i sessioner på mindst 10 minutter. Denne type massage kan anvendes hver dag, endda op til to gange på samme dag. Selv om det ved behandling hos en fysioterapeut vil være tilstrækkeligt med en gang om ugen.

Det er vigtigt at bemærke, at når først behandlingen er startet, bør den ikke afbrydes. Selv om der konstateres forbedringer, kan fedtophobningen vende tilbage.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette:Fire fordele ved massage til gravide

Fordelene ved palper-rouler-massage

Resultaterne af en palper-rouler-massage varierer afhængigt af graden af involvering af området samt fingerfærdigheden af knibeøvelsen. Men ved en rate på 2 til 3 behandlinger om ugen er det meget sandsynligt, at du vil bemærke en reduktion af appelsinhud indenfor lidt mere end en måned.

Ud over disse fordele er der også andre fordele ved denne metode:

 • Det hjælper med at opstramme huden.
 • Det gør huden mere smidig.
 • Palper-rouler-massage bidrager til iltning af vævet.
 • Den bidrager til at forbedre lymfesystemets funktion.
 • Anvendelse af olier under massagen nærer overhuden.
 • Det mindsker hævelser og bekæmper følelsen af tunge ben.

Det skal dog præciseres, at denne teknik anbefales til celluliteproblemer, ikke til overvægt. Den kan dog hjælpe.

Tips og anbefalinger

Palper-rouler-massageteknikken anses for at være en teknik, der hjælper i behandlingen af cellulite, selv om den ikke udfører mirakler i sig selv. Det, den gør, er faktisk at forbedre de resultater, der opnås ved at opretholde en sund livsstil.

Derfor er det et redskab, der fungerer bedst, når det suppleres med andre strategier. Dette omfatter både regelmæssig fysisk aktivitet og en afbalanceret kost.

For at effekten skal være større og vare længere, kan man desuden tage følgende anbefalinger i betragtning:

 • Efter endt massage vil gnidning med en massagehandske stimulere cirkulationen og samtidig forhindre, at fedtmassen sætter sig igen.
 • Det anbefales at eksfoliere huden ved hjælp af kaffe eller et andet naturprodukt.
 • Palper-rouler-teknikken kan også kombineres med andre teknikker, f.eks. vacumterapi.

Selv om denne type massage kan udføres på sig selv, er det altid at foretrække at gå til en erfaren professionel.

De mulige bivirkninger og kontraindikationer

Der er relativt få bivirkninger ved palper-rouler. Disse omfatter rødme af huden samt en let fornemmelse af ret mild smerte.

Hvad angår kontraindikationer, anbefales det ikke at anvende den i nogen af følgende tilfælde:

 • Personer med psoriasis, eksem eller andre hudproblemer.
 • Andre kredsløbsproblemer, f.eks. hæmofili eller trombose.
 • Ben med dårlig venekredsløb (de berygtede åreknuder).
 • Når der er blå mærker eller sår.
Blåt mærke på lår

Det er ikke en god idé at få denne type massage, når man har blå mærker, da det kan forværre deres helingsproces.

Er palper-rouler-teknikken effektiv?

Ifølge undersøgelser er denne type massage en gammel, udbredt og effektiv behandling. Den er velegnet til forbedring af ars udseende, hvad angår fleksibilitet, inflammation, kløe eller smerte, samt i forhold til personens opfattelse og ro.

Hvad angår appelsinhud, er der i forskning udført i Frankrig i mere end to år og med mere end 2500 patienter anvendt en behandling, der kombinerer tre handlinger (cirkulatorisk anti-ødematøs, lipolytisk og defibrotisk). De supplerende procedurer omfattede bl.a. palper-rouler-massage, samtidig med at der blev påført en koffeincreme.

Konklusionerne af undersøgelsen viser, at denne kombination øger effektiviteten af behandlingen af cellulite og kan supplere de kirurgiske teknikker efter fedtsugning.

Et problem, der kræver en omfattende behandling

Appelsinhud er et problem, der skal behandles på en omfattende måde, herunder en analyse fra sag til sag for at finde frem til den mest hensigtsmæssige behandling, der sikrer optimale resultater. I denne henseende kan palper-rouler-teknikken være en del af løsningen, da den er det ideelle supplement til en afbalanceret kost og fysisk aktivitet.

Selv om det kan virke gentagende at sige det, skal det understreges, at det at anvende denne eller andre æstetiske indgreb ikke fritager os for at være opmærksom på de forskellige ændringer, som vi skal foretage med hensyn til livsstil, hvis vi ønsker at forbedre denne tilstand.

Det kan interessere dig ...
Fordelene ved dybvævsmassage
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fordelene ved dybvævsmassage

Hvad ved du om dybvævsmassage? Kender du dets fordele og kontraindikationer? Læs med i denne artikel, hvis du vil lære om dem! • Bonnet, C, Perrin J. Mesodissolution and mesodrain, lepocyte lysis and drainage. Meta-analysis on 2 500 patients. Phlebologie – Annales Vasculaires. 2008; 61: 297-303.
 • Frasson N, Valange-Comhaire M, Almeras I, et al. Cicatrice et massage. Revue Francophone de Cicatrisation. 2018; 2(3): 44-46.
 • Khan M, et al. Treatment of cellulite: Part I. Pathophysiology. Journal of the American Academy of Dermatology. 2010; doi:10.1016/j.jaad.2009.10.042.
 • Mole B, Blanchemaison P, Elia D, et al. L’ultrasonographie à haute fréquence et le celluscore : un progrès dans l’évaluation objective du phénomène de cellulite. Annales de Chirurgie Plastique Esthétique. 2004; 49(4): 387-395.
 • Rulleau T, Rivette C, Toussaint L. El masaje, una técnica basada en la evidencia. EMC – Kinesiterapia – Medicina Física. 2017; 38(3): 1-8.
 • Schavelzon D, Blugerman G, Taboada F, et al. Results of the application of ELOS system (Radio frequency + Light) in cellulitis. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica. 2007; 5(1):53-59.
 • Vázquez Gallego J. Manual profesional del masaje. Badalona: Paidotribo, 2009.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.