Brug knust hvidløg mod nedgroede tånegle

De medicinske virkninger af hvidløg kan være en stor hjælp til at bekæmpe en infektion, der skyldes nedgroede tånegle, og det kan fremme helingsprocessen. Vi vil fortælle dig hvordan i denne artikel!
Brug knust hvidløg mod nedgroede tånegle
Sergio Alonso Castrillejo

Bedømt og godkendt af Farmaceut Sergio Alonso Castrillejo.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Hvidløg er en plante, der tilhører allium familien. Den er i nær familie med løg, skalotteløg og porrer. Takket være dets desinficerende virkning kan man anvende hvidløg mod nedgroede tånegle.

Hvidløg vokser i mange dele af verden, og det er populært som ingrediens i køkkenet på grund af dets stærke duft og lækre smag. Gennem historien er denne fødevare anvendt på grund af dens medicinske virkning.

Årsager og symptomer på nedgroede tånegle

Nedgroede tånegle kan være ret smertefuldt

En nedgroet tånegl kan virkelig være ubehagelig.

Nedgroede tånegle opstår, når køddet under eller på en eller begge sider af neglen bliver sensitiv og hævet takket være en forvoksning af neglen eller køddets pres mod den.

Denne gene skyldes ofte, at man går med sko, der er for små eller for smalle. Høje hæle kan også være årsagen til dem, fordi de forskyder kropsvægten fremad og efterlader tæerne presset sammen på det smalleste sted i skoen.

I andre tilfælde kan nedgroede tånegle opstå, hvis du ikke klipper dine tånegle rigtigt. Du skal klippe dem lige og ikke runde dem i hjørnerne. Hvis du ikke gør dette, kan køddet gro rundt om hjørnerne, og hvis ellers neglen gror, som den skal, vil den kunne vokse gennem huden.

Tips til at klippe en nedgroet negl

Sørg for at klippe dine negle korrekt

Når du skal klippe dine negle korrekt, er der et trin, du altid skal gøre først for at forhindre nedgroede tånegle.

Nedenunder vil vi fortælle dig, hvordan du trinvis skal klippe en nedgroet tånegl. Forsøg ikke at klippe selve den nedgroede del, da det meget vel kan forværre problemet.

 • Læg dine tånegle i blød i varmt vand for at blødgøre dem.
 • Så klipper du dine tånegle langs med kanten med en ren og skrap negleklipper.
 • Lad være med at file rundt om hjørnerne eller klippe for meget af.
 • Overvej også, om du skal finde nogle bredere sko, indtil problemet er løst.

Nedenfor vil vi fortælle dig om de forskellige fordele ved hvidløg mod nedgroede tånegle. Vi vil også fortælle om en behandling, som indeholder denne ingrediens.

Hvidløg mod nedgroede tånegle

Hvidløg mod nedgroede tånegle

Hvidløg  mod nedgroede tånegle er et usædvanligt naturligt middel.

Gennem tiderne er denne fødevare blevet brugt til mange helbredende formål. Hvidløg indeholder et stof kaldet allicin, som har en gavnlig virkning. Det er en af de svovlholdige bestanddele, som bliver frigivet, når et hvidløg knuses, skæres eller tygges. Det er det, man kan dufte ret så nemt.

Da hvidløg er en antiseptisk og naturligt helende, kan man bruge hvidløg mod nedgroede tånegle og fjerne ubehaget ved det.

Behandling med hvidløg mod nedgroede tånegle

1. Hvidløg og vicks salve

Vicks salve er en mentolholdig salve, som kan lindre irritationer og smerte i de ramte negle. Brugt sammen med hvidløg øger det kun effekten.

Ingredienser

 • 1 spsk. Vicks salve (20 g)
 • 1 fed hvidløg
 • En forbinding

Anvendelse

 • Knus hvidløg og bland det med salven, til du får en tyk pasta.
 • Smør det på den nedgroede tånegl og dæk det med en forbinding.
 • Lad det være på natten over og gentag de fem følgende dage.

2. Naturlig behandling med hvidløg mod nedgroede tånegle

Hvidløg er meget populært

Hvidløg er populært takket være dets antiseptiske og anti-bakterielle virkninger, som du kan drage fordel af ved at bruge dette middel.

Ingredienser

 • 1 liter vand
 • 1 fed hvidløg
 • Vat

Anvendelse

 • Kog vandet og hæld det op i en beholder.
 • Dyp forsigtigt din nedgroede tånegl i det varme vand adskillige gange.
 • Tør med en ren klud.
 • Så knuser du hvidløget. Væd noget vat i denne hvidløgspasta og læg det under den negl, der er smerter i.
 • Du bør gentage denne behandling to til tre gange hver dag.

Andre oplysninger om hvidløg mod nedgroede tånegle

Det er meget vigtigt at opsøge egen læge, hvis det drejer sig om diabetes, små børn, skader på nerver (normalt i ben og på fødder,) dårligt blodomløb eller en infektion rundt om neglen. Forsøg ikke på at klare dette selv derhjemme.

Din læge vil ret sikkert undersøge din negl. Ydermere kan de spørge ind til dine symptomer for bedre at kunne behandle det.

Det kan interessere dig ...
6 gamle midler mod nedgroede tånegle
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 gamle midler mod nedgroede tånegle

Orticoriptosis, som er bedre kendt under navnet nedgroede tånegle, er en medicinsk tilstand, som opstår, når tåneglene vokser ind i huden på tåen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.