Cica creme: Hvad er det, og hvad er det til?

Selv om der er mange ingredienser, du kan bruge til at bekæmpe tegn på aldring på din hud, er cica creme blevet mange menneskers favorit. Oplev dens naturlige forbindelser her!
Cica creme: Hvad er det, og hvad er det til?

Sidste ændring: 26 august, 2022

Cica creme bruges til behandling af rynker og ar. Dette produkt er blevet mere populært og er nu en grundlæggende del af mange menneskers rutiner. Dette skyldes, at mange mennesker bruger det til at behandle irritationer, følsom hud og tørhed.

Udtrykket cica kommer fra det spanske cicatrice, der betyder “ar”, og det hentyder til cremens stjerneingrediens: Centella asiatica. Dette er en urt, som mange mennesker har brugt gennem historien til at behandle dermatologiske problemer.

Specialister har lavet en ny formel af denne helbredende balsam til at indeholde aktive ingredienser, der plejer rynker mere delikat. Faktisk er cica cremens funktion at behandle rynker, som om de var ar.

Lad os finde ud af mere om dette produkt!

Hvad er cica creme?

Om vinteren er masker eller generel stress faktorer, der kan påvirke huden og få den til at se tør og sprukken ud. Disse problemer kan dog absorberes med cica cremer fremstillet på centella asiatica. Dette er en plante, som vi kan finde i Asien og det sydlige Afrika. Der kender mange den som gotu kola.

Folk har brugt denne urt i 3.000 år til at helbrede sår. Ifølge legenden ville bengalske tigre også gnide deres sår på denne urt efter kampe, hvilket ville hjælpe dem med at hele. Derfor er den også kendt som tigergræs.

Desuden er cica creme, selv om det oprindeligt var apotekerprodukter, i dag blevet mere forskelligartet i kraft af fremstillingen af ekstrakter. Et af disse er madecassosid, som stimulerer hudens produktion af kollagen.

Kvinde med rynker på halsen

Derfor har disse cremer til hensigt at stimulere kroppens produktion af dette protein.

Hvordan virker cica creme?

Cica creme er ikke det samme som en helbredende balsam, du kan finde på apoteket. Det skyldes, at andre aktive ingredienser hjælper helingsprocessen med at fugte huden.

Disse cremer styrker hudens barriere og er gode til hud med akne eller rødme. Faktisk kan cica cremer have antioxiderende og antiinflammatoriske egenskaber samt evnen til at stimulere produktionen af kollagen.

Forskellige videnskabelige undersøgelser viser fordelene ved cica creme, når det drejer sig om at kontrollere andre hudrelaterede problemer:

  • Eksem og psoriasis: En undersøgelse fra 2017 opdagede, at når disse cremer indeholder fugtgivende forbindelser, der undgår betændelse, er de meget nyttige til behandling af disse to hudlidelser.
  • Rynker: To tredjedele af de personer, der bruger asiaticosid, et af ekstrakterne fra centella asiatica, oplevede en mærkbar forbedring i området omkring øjnene i en undersøgelse fra 2008.
  • Tørhed og irritation: Centella asiatica giver mulighed for en dybere fugtgivning, hvilket hjælper hudbarrierens principielle funktion mod eksterne substanser, som kulde eller forurening.
  • Akne: I en undersøgelse fra 2018 brugte specialister et madecassosideekstrakt, som førte til reduceret hudbetændelse.

Sådan bruger du cica creme

Folk med alle hudtyper kan bruge cica cremer, fordi de hjælper cellefornyelsen. Det er dog bedre at bruge dem, hvis du har et sår, dybe rynker, eller hvis hudens beskyttende barriere er påvirket.

Måden, du bruger cremen på, afhænger af din hudtype. Hvis du f.eks. har tør hud, der har brug for forberedelse, skal du bruge cica creme hver dag.

En anden egenskab ved cremen er, at den er meget nyttig efter en æstetisk behandling, som f.eks. en eksfoliering. I disse tilfælde bør du bruge den en gang om dagen som det sidste trin i din hudplejerutine.

Kvinde med akne har brug for cica creme

En nyttig og varieret hudbehandling

Generelt er det vigtigt at sikre sig, at det produkt, du bruger, har centella asiatica som hovedingrediens. Det er bedst at købe dette produkt som en serum eller creme, fordi disse versioner trænger bedre ind i huden og ikke efterlader en fedtet konsistens.

Et andet aspekt, som du ikke bør glemme, er, at cica cremer er tykkere end fugtgivende cremer. Dette har dog en stor fordel: De er ikke komedogene, hvilket betyder, at de ikke blokerer dine porer. Som følge heraf forhindrer dette udviklingen af akne!

Det kan interessere dig ...
Lysnende cremer: Hvad er de og hvordan bruger man dem?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lysnende cremer: Hvad er de og hvordan bruger man dem?

Pletter og urenheder på huden er et generende æstetisk problem, som de fleste personer lider af. Man kan heldigvis bruge lysnende cremer til at min...  • Wieslawa Bylka, Paulina Znajdek, Elzbieta Studzinska, Malgorzata Brzezinska. Centella asiatica in cosmetology. Dermatol Alergol [Internet] 2013 [consultado julio 2021]; volumen (30): páginas 46-49. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3834700/
  • Park, Ju Ho, et al. “Anti-inflammatory effect of titrated extract of Centella asiatica in phthalic anhydride-induced allergic dermatitis animal model.” International journal of molecular sciences 18.4 (2017): 738.
  • Lee, J., et al. “Evaluation of the effects of a preparation containing asiaticoside on periocular wrinkles of human volunteers.” International journal of cosmetic science 30.3 (2008): 167-173.
  • Shen, Xueqing, et al. “Propionibacterium acnes related anti-inflammation and skin hydration activities of madecassoside, a pentacyclic triterpene saponin from Centella asiatica.” Bioscience, biotechnology, and biochemistry 83.3 (2019): 561-568.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.