Sådan kan citroner hjælpe dig med at slanke dig

Selvom citroner er velkendte for deres C-vitaminindhold, kan de også hjælpe dig med at slanke dig. De kan få dig til at føle dig mæt hurtigere, og hjælper dig med at slippe af med affald.
Sådan kan citroner hjælpe dig med at slanke dig
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Citroner har masser af gode ernæringsmæssige egenskaber. Ved bare at drikke lidt citronsaft blandet med lidt vand kan du nyde deres mange sundhedsmæssige fordele. De kan for eksempel hjælpe dig med at slanke dig, så længe du også indtager en sund kost. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan citroner kan hjælpe dig med at slanke dig.

Ernæringsværdien af ​​citroner

Ernæringsværdien af ​​citroner

Du kan finde et bredt udvalg af vigtige næringsstoffer i citroner. Kun en 100 gram servering giver:

  • 27,66 Kcal
  • 0,69 g protein
  • 3,16 g kulhydrater
  • 4,7 g fiber
  • 0,3 g fedtstoffer

Citroner er også rige på mineraler såsom calcium, jern, jod, magnesium, zink, selen, natrium, kalium og fosfor. Og når det kommer til vitaminer er citroner en stor kilde til vitamin A, B (B1, B2, B6, folinsyre), C og D.

Denne frugt indeholder også kulhydrater som glucose, fruktose, sukrose og fedtsyrer som palmitinsyrer og linolsyre, dog i lavere mængder end salte og vitaminer.

Alle disse ernæringsmæssige egenskaber gør citroner til en god del af en sund kost.

Det er klart, at dets stærkt sure smag gør det lidt svært at spise et helt stykke citron. Men du kan stadig få sine mange fordele ved at klemme den og drikke dens saft fortyndet i lidt vand.

Nedenfor finder du nogle af de måder, hvorpå citroner kan hjælpe dig med at slanke dig.

Læs også: Lav en hjemmelavet elektrolyt-drink mod dehydrering

Sådan kan citroner hjælpe dig med at slanke dig

Sådan kan citroner hjælpe dig med at slanke dig

For det første er citroner et naturligt vanddrivende middel, som hjælper din krop til at slippe af med toksiner via dine nyrer og din blære. Hvis du indtager det regelmæssigt, øger du mængden af ​​urin og holder dine nyrer rene, sunde og aktive.

Citroner er også rige på flavonoider. Disse elementer hjælper med at reducere fedt i blodet, hvilket forhindrer opbygning af fedt på arterievæggene.

Desuden ligner sammensætningen af ​​citronsaft vores spyt, og derfor tilskynder citronsaft produktion af mavesyre i maven. Dette gør fordøjelsesprocessen nemmere og hurtigere.

Citroner indeholder også meget citronsyre. Dette hjælper med at maksimere funktionen af ​​enzymer i kroppen, og gør, at din lever kan fungere mere effektivt. Citroner giver også en betydelig mængde C-vitamin, som er afgørende for din sundhed.

Derfor er citroner virkelig gode til at holde immunforsvaret i topform.

Som vi allerede har nævnt, indeholder citroner en stor mængde fibre, især pektin. Denne opløselige fiber får dig til at føle dig mere mæt, hvilket hjælper dig med bedre at kontrollere, hvor meget mad du spiser.

Det betyder, at du kan spise portioner, der er en mere passende størrelse til din krop, hvilket direkte hjælper dig med at slanke dig.

Citroner bidrager også til et bedre humør ved at reducere stress og angst. Det kan hjælpe dig med at føle dig bedre fysisk tilpas, også ved at forhindre fordøjelsesbesvær, aciditet, luft i maven, samt at reducere inflammation og væskeretention.

Læs også: 9 tips til naturligt at reducere inflammation i maven

Sådan kan du bruge citron til at slanke dig

kvinde nyder citronvand

Du kan drikke friskpresset citronsaft med enten lidt varmt eller koldt vand. Men varmt vand har den ekstra fordel at det forbedrer fordøjelsen.

Derfor hjælper varm citronsaft med at rense tarmene og bekæmpe forstoppelse.

Når du bruger citron som et slankemiddel, er det vigtigt at indtage det regelmæssigt. Dette er en særlig god ide for mennesker, der lider af forstoppelse. Hvis du drikker det regelmæssigt, vil dets diuretiske egenskaber medføre, at du oftere skal på toilettet.

Vi anbefaler at du drikker et glas citronsaft med vand som det første, du gør om morgenen, og derefter blive ved med at drikke det i løbet af hele dagen.

Du bør under alle omstændigheder drikke det 30 minutter før hvert måltid. Dette vil gøre det mere effektivt til at bekæmpe fedtstoffer, hvilket reducerer sundhedsrisici for overskydende fedtstoffer i kroppen.

Endelig, hvis du kan bære den sure smag, kan du simpelthen spise et stykke citron eller suge på kødet. Dette vil være fantastisk for din mundhygiejne, fordi citron indeholder antibakterielle egenskaber og kan hjælpe med at forhindre visse orale sygdomme.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). “Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in β-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue”, Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, 43(3), 201–209
  • Kang DE1, Sur RL, Haleblian GE, Fitzsimons NJ, Borawski KM, Preminger GM., “Long-term lemonade based dietary manipulation in patients with hypocitraturic nephrolithiasis”J Urol. 2007 Apr;177(4):1358-62; discussion 1362; quiz 1591.
    • Aras B, Kalfazade N, Tuğcu V, Kemahli E, Ozbay B, Polat H, Taşçi AI., “Can lemon juice be an alternative to potassium citrate in the treatment of urinary calcium stones in patients with hypocitraturia? A prospective randomized study”, Urol Res. 2008 Dec;36(6):313-7.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.