Foryngende skrub med vindruer og C-vitaminer

Ønsker du, at din hud bliver ved med at se ung, sund og glat ud? Drag nytte af de foryngende antioksidanter, der er i vindruer, og C-vitaminer med denne glimrende skrub.
Foryngende skrub med vindruer og C-vitaminer
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Vi kan forebygge aldring af huden forårsaget af frie radikaler. Men for at gøre dette bliver vi nødt til at følge en balanceret kost og anvende kosmetik med antioksidanter. Denne foryngende skrub er et at disse produkter. I denne artikel får du en foryngende skrub med vindruer og C-vitaminer.

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan man nemt laver denne skønne skrub derhjemme. Trods alt indeholder den C-vitaminer og vindruer, som vil give et fastere, mere strålende og rynkefrit ansigt.

En foryngende skrub?

Tro det eller ej, men det er muligt at bekæmpe tegnene på tidens gang. Men for at gøre dette bør man anvende en ansigtsskrub en gang om ugen. Dette får bugt med døde hudceller og øger hudens gendannelse. At gøre dette holder huden fuld af liv og fri fra rynker.

Vi anbefaler helt sikkert, at man anvender denne skrub lavet med vindruer og C-vitaminer. Især hvis man ønsker at få det meste ud af en foryngende skrub.

Hvis man har fedtet hud, kan man endda anvende denne skrub to gange om ugen. Hvis man har følsom eller tør hud, bør man dog kun anvende den hver tiende dag.

Skaal med skrub

C-vitaminer

C-vitaminer er et næringsstof med en stærk antioksidant kraft. Det stimulerer produktionen af kollagen. Dette er vigtigt, fordi kollagen giver huden den elasticitet, som det skal bruge for at undgå rynker og forblive fast.

Dette forebygger smilerynker. Det mindsker også dem, som man allerede har. Disse virkninger kan endda afholde rynker fra at blive dybere.

C-vitaminer gør også ens hud strålende. Og det kan endda forebygge og fjerne pletter. På grund af dette er det et godt middel til personer, som har fået for meget sol.

Som regel tager vi C-vitaminer som et tilskud, i kapsler eller piller.

I denne artikel vil vi dog tale om fordelene ved at påføre det direkte på huden. Vi vil også drage nytte af dets pudrede konsistens til at lave en glat og dog effektiv skrub.

Anbefalet læsning efter “Foryngende skrub med vindruer og C-vitaminer”:

6 vitaminer, der kan lindre betændelse

Vindruer

Du har sikkert hørt om de foryngende kræfter i vin. Disse er på grund af de utallige fordele for helbredet, som er i vindruer. Her er blot nogle få af dem:

 • Denne frugt er rig på polyfenolerDette er antioksidante stoffer, som især er fundet i skrællen og kernerne.

På grund af dette bør vi altid spise eller anvende hele vindruen. Den bedste variant er enten røde eller sorte.

 • Et andet af disse stoffer, som skiller sig ud, er resveratrol. Dette er en aktiv ingrediens, som fremmer produktionen af enzymer, der sænker cellulær aldring.
 • Vi får desuden vindruekerneolie fra de næringsrige kerner. Denne olie er meget populær på grund af dets helbredsmæssige og kosmetiske fordele.
 • Vindruer indeholder også C-, D- og E-vitaminer samt beta-karotene og vigtige fedtsyrer, som giver gendannende egenskaber til vores hud.

Når det er muligt, bør vi altid anvende og spise økologiske vindruer. Dette er en af de frugter, som indeholder den største mængde af pesticider. Disse stoffer skader os langsomt, og man bør gøre sit bedste for at undgå dem.

Olie og vindruer

En naturlig hjemmelavet skrub

Denne skrub, der er rig på C-vitaminer, er nem at lave. Faktisk kan man endda lave den lige før, at man anvender den.

Det er også meget billigere, 100% naturligt og meget effektivt.

Ingredienser

Dette er den mængde, man skal bruge for en enkelt anvendelse. Ved at lave en enkelt anvendelse af gangen hjælper det til at bevare de antioksidante egenskaber, der er i skrubben. Vi anbefaler, at man laver det lige før, at man anvender det.

Fremgangsmåde

Det er meget nemt at lave denne foryngende skrub:

 1. Tøm kaplsen med C-vitaminer i morteren.
 2. Vask og derefter tilsæt de to vindruer til morteren. Knus vindruerne, indtil det danner en pasta.
 3. Fjern ikke kernerne eller skrællenSom vi nævnte tidligere, er de rige på antioksidanter.
Vindruer - skrub med vindruer

Læs også denne artikel efter “Foryngende skrub med vindruer og C-vitaminer”:

Vitaminmangler: De 10 almindeligste vitaminmangler

Sådan anvender man det

Hver gang man ønsker at anvende denne foryngende skrub, bør man følge de følgende trin:

 • Skyl dit ansigt med en smule varmt vand for at åbne dine porer.
 • Tag en lille smule af skrubben, omkring størrelsen på en hasselnød, og påfør det på ansigtet.
 • Masser din hud blidt. Fokuser på din pande, næse og hage.
 • Vent et par minutter, før du vasker dit ansigt. Dette lader huden optage antioksidanterne.
 • Efter at have tørret dit ansigt bør du altid smøre den ind i din almindelige fugtighedscreme.
 • Vi anbefaler, at man anvender denne om aftenen, eftersom det kan forårsage en smule rødme.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.