Effektive yoga stillinger, der hjælper med at slanke dig hurtigt

Som vi fortsætter, vil vi afsløre for dig, hvilke yoga stillinger, der vil hjælpe dig med at miste den ekstra vægt og følelsen af tunghed
Effektive yoga stillinger, der hjælper med at slanke dig hurtigt
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Mange mennesker vil gerne vide, hvilke yoga stillinger der er de bedste til vægttab, når de begynder at dyrke denne disciplin. Dette skyldes, at den figur, der kan opnås gennem effektive yoga stillinger, er en af ​​de vigtigste ting, der tiltrækker folk til at deltage i det.

Når en person er i lotuspositionen, gør de mere end bare at meditere og berolige deres sind. Der er en fysisk fordel: en mere slank, fleksibel, tonet krop og som følge heraf en sund krop.

Det skal bemærkes, at for at begynde at dyrke yoga behøver du ikke at have en bestemt kropstype eller være meget mager. Enhver form for person er inviteret til at dyrke det, og alle er i stand til at træne deres krop for at forbedre deres sundhed.

Hvordan vægttab opnås gennem effektive yoga stillinger

Som tiden går, og personen gør det til en vane at dyrke yoga mange gange om ugen, bliver kroppen vant til aktiviteten. De umiddelbare fordele er:

 • Øger blodcirkulationen
 • Øger energi og vitalitet
 • Forbedrer søvnkvaliteten
 • Psyko-følelsesmæssig sundhed
  • Stress eliminering
  • Forbedrer humør
 • Forbedrer spændingen
  • Afslapning

Hvordan bliver vægttab opnået gennem yoga? Meget simpelt. Gennem den muskulære anstrengelse, der finder sted i visse asanas eller stillinger.

Når du gør en yoga stilling i praksis, positionerer kroppen sig på en bestemt måde og forbliver der i en kort periode (fra sekunder til minutter).

Ved at holde denne position forbliver kroppen i en spændt stilling, hvor musklerne kommer i brug.

Med andre ord, yoga stillinger for vægttab er næsten alle positioner i denne disciplin. Men gentagelse af nogle af dem kan hjælpe os med at forbrænde en større mængde fedt.

I en større eller mindre grad hjælper vedligeholdelsen af ​​denne stilling til en vis periode med at forbrænde fedt, aktivere musklerne og tone bestemte områder af kroppen.

Det afhænger selvfølgelig af den intensitet, som du laver øvelserne med. I denne forstand øger yoga instruktører normalt kompleksiteten og varigheden af stillingerne lidt efter lidt. Ved at gøre dette har kroppen mulighed for at blive vant til kraften og udvikle modstand.

Vægttab vil blive oplevet gradvist. Det skal bemærkes, at dette tab kan forekomme med det samme (eller ej) afhængigt af ens personlige kost. Yoga kan i sig selv ikke garantere vægttab, hvis det ikke ledsages af en sund livsstil.

De bedste yogaposurer hjælper dig med at slanke dig

Hvis du ikke vil, eller du ikke har tid til at gå til en yogaklasse, skal du ikke bekymre dig. Du kan gøre øvelserne derhjemme. Du behøver kun 30 minutter om dagen (og lidt ro og plads). Husk: hvad der tæller er træningens kvalitet, ikke pladsen.

De primære yoga stillinger mod vægttab er følgende:

1. Kobraen

Kobra yoga stilling

Dette er en af de mest effektive yoga stillinger til vægttab, da det træner mange forskellige muskler på samme tid.

Kobraen er meget nem at udføre. Du skal bare lægge dig selv nedad på en yogamåtte og læg håndfladerne ved siden af dine skuldre. Stræk dine arme for at løfte din torso fra gulvet. Vend dit hoved fremad.

Du kan holde dine øjne åbne, fokuseret på et fast punkt eller lukke dem. Træk vejret dybt et par gange. Det er vigtigt at holde ryggen lige.

2. Krigeren

Denne asana praktiseres stående og styrker dine ekstremiteter. Sæt en af dine fødder fremad og den anden bag dig. Bøj dit forreste knæ lidt.

Støt tæerne på din rygfod. Løft dine arme over hovedet og støt med dine håndflader. Hold ryggen lige.

3. Fiskn

Kvinde der dyrker yoga stilling

Fiske stillingen er en af yogaens mest basale. Den hjælper meget, når vi har meget fremskudte skuldre (fra at tilbringe mange timer foran computeren) eller nakkepine.

Sid på gulvet med dine ben strakte og sammen. Sæt håndfladerne på dine sider (ved siden af ​​dine lår). Tag din torso fremad sammen med dit hoved), indtil dine albuer rører gulvet.

Din ryg vil være lidt buet. Hold dig i denne position et par sekunder og vend langsomt tilbage til startpositionen, så du ikke bliver svimmel.

4. Stearinlys stillingen er en af de mest effektive yoga stillinger til vægttab

Denne kan være lidt mere kompliceret, men som fisken stillingen, vil du kunne gøre det. Med denne position vil du øge blodgennemstrømningen til hjernen, styrke dine ben, og du vil træne dine mavemuskler.

Læg dig på ryggen med dine ben sammen og dine arme på dine sider. Løft dine ben, så de er vinkelret med gulvet.

Tag dine ben så langt tilbage som muligt (ideen er at få dine tæer til at ramme gulvet ved at gå over hovedet). Bliv i denne position i et par sekunder. Træk vejret dybt og langsomt tilbage til den oprindelige position.

5. Træet er også en af de effektive yoga stillinger, da den træner din balance

Person der dyrker yoga - effektive yoga stillinger

Med denne asana vil du tone din mavemuskler og fremme din balance. Stå op med din ryg lige. Løft din venstre fod og støtte den med dit højre knæ. Løft dine arme over hovedet og tag dine håndflader sammen. Hold denne position i et par sekunder.

6. Vækst stillingen

Vækst stillingen hjælper med at forbedre stofskiftet og styrke musklerne i ryggen og brystet. For at gøre dette, skal du lægge dig på din mave.

Sæt derefter dine hænder på dine sider. Tag dine fødder i dine hænder og løft dit hoved op. Hold denne position i et minut eller to og vend derefter langsomt tilbage til startpositionen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Swift DL., McGee JE., Earnest CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.
 • Santos HO., Macedo RCO., Impact of intermittent fasting on the lipid profile: assessment associated with diet and weigth loss. Clin Nutr ESPEN, 2018. 24: 14-21.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.