Det 5 bedste raw food til en flad mave

Løg hjælper med at øge stofskiftet og sænke blodsukkerniveauet. Det bør altid spises råt; når det tilberedes, kan det tabe op til 60% af sit indhold af gavnlige enzymer.
Det 5 bedste raw food til en flad mave
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Du kender nok allerede til fordelene ved at spise raw food, som både kan give en bedre figur og hjælpe med, at man taber sig. Men når vi snakker om raw food, betyder det ikke, at vi skal til at spise råt kød eller fisk. Lad ikke ordet skræmme dig væk!

Ifølge diætister vil det at hæve det daglige indtag af rå frugter og grøntsager ikke kun hjælpe med at øge fedtforbrændingen, men vil også hjælpe med at forebygge en lang række sygdomme og endda sløve aldringsprocessen. Vi er sikre på, at informationen i dagens artikel vil interessere dig!

De mange fordele ved at spise raw food

2-raw-vegetables

Der findes masser af madvarer, som har en større gavnlig effekt hvis de spises rå, end hvis de bliver tilberedt. Rå fødevarer har et højt indhold af vitaminer, mineraler og fordøjelsesenzymer, som kan hjælpe en til at føle sig mere mæt.

Husk på at det er vigtigt at vide, hvor de rå frugter og grøntsager kommer fra. Jo færre kemikalier og pesticider, de er kommet i kontakt med i løbet af dyrkningen, des bedre. Derfor er det altid en fordel at vælge økologiske produkter over andre, mindre naturlige produkter.

Hvad er fordelene ved raw food?

 • Sig farvel til oppustet mave: 

  Hvis man normalt oplever fordøjelsesproblemer eller luft i maven efter et måltid, kan det at spise fem rå stykker frugt eller grønt om dagen hjælpe med at bekæmpe disse irriterende problemer. Tyg maden langsommere, så den bedre når frem til maven. Dette hjælper også med at aktivere enzymer, som forbedrer fordøjelsen og hjælper med at absorbere næringsstoffer. Glem ikke, at rå fødevarer er den bedste måde at undgå forstoppelse.

 • Større mæthedsfølelse:

  Det at spise rå fødevarer, hjælper ikke kun kroppen til at absorbere flere næringsstoffer, men det udløser de neurotransmittere i hjernen, som lader kroppen vide, når man er mæt. Det hæver endda niveauet af serotonin, som forbedrer humøret.

 • Reducerer aldring:

  Hvis man virkelig vil undgå de forbistrede rynker, er raw food svaret. De kan ikke hjælpe med at undgå rynkerne for evigt, men de kan sløve deres fremkomst, takket være det høje indhold af antioxidanter i de rå fødevarer.

 • En undersøgelse omkring aldringsprocessen ved Forskningscenter for Human Ernæring, Dr. Jean Mayer ved Tufts University i Boston, konkluderede at det at spise rå frugt og grønt hver dag, giver flere antioxidanter til at bekæmpe ældning af hjernen og andre degenerative sygdomme, såsom for eksempel Alzheimers.
 • Skaber balance mellem natrium og kalium:

  Det at spise rå grøntsager er en fantastisk måde at få kalium på. Visse frugter og grøntsager er fremragende til at bekæmpe overskuddet af natrium i kroppen og genoprette balancen mellem de to stoffer, hvilket er essentielt for at have et godt helbred.

 • Ideelt til vægttab: 

  Folk, som inkluderer visse rå madvarer i deres daglige kost, vil opleve, at det hjælper dem med at tabe sig. Denne teknik er meget effektiv, da det hjælper folk med at føle sig mætte og nærede af en type mad med et lavt indhold af kalorier og fedt. Husk dog på at for at kunne følge denne form for diæt, kræver det meget viljestyrke. Man er nødt til at spise fem måltider rå frugt eller grønt om dagen, ud over frø og spirer. I kombination med andre madvarer, vil det kunne give kroppen det protein, den har brug for, og man vil derfor kunne få den flade mave, man kæmper for – men det kræver et stort engagement.

Hvad er det bedste raw food?

Broccoli og brøndkarse

3-broccoli1

Vi har allerede talt meget om, hvor sundt broccoli og brøndkarse er. Vi nævner det ofte her på bloggen, og vi anbefaler at man spiser mindst to eller tre portioner om ugen. Men vidste du, at de er endnu bedre for helbredet, når de spises rå? Når disse to grøntsager tilberedes, mister de den type enzymer, som bekæmper kræft og forbedrer fordøjelsen.

For at spise disse grøntsager rå, bør man bare skære dem i meget små stykker og kombinere dem med spirer og andre madvarer. De er fantastiske til at fastholde en sund vægt.

Rød peber

4-red-pepper1

Denne fedtfri grøntsag er ideel til at hæve stofskiftet. Rød peber er altid sundere, hvis man spiser det rå. Det hjælper med at bekæmpe fordøjelsesproblemer og fordøjes nemmere i rå form, samtidig med at de giver kroppen masser af vitaminer og antioxidanterTilsæt tynde skiver af rød peber til salaten.

Løg

5-onions

Løg giver en lækker smag til mange retter, den dér unikke smag, som gør sig godt med stort set alt andet mad. Men når man tilbereder et løg, mister man op til 60% af de sunde mineraler og antioxidanter, det forsyner kroppen med. Derfor er det bedst at spise rå løg, dog ikke i for store mængder.

Dette vil øge stofskiftet og man vil samtidig få fordelen ved stoffet glucokinin, som hjælper med at sænke blodsukker niveauet. Det er fantastisk!

Grønne æbler

6-granny-smith-apple

Spring marmeladen og den naturlige æblesaft over. Det er bedst at spise rå grønne æbler om morgenen, inklusiv skræl. Det er en sund måde at passe på sin krop, forbrænde mere fedt og få den flade mave, vi alle grå og drømmer om.

Hvidløg

7-garlic

Når man spiser meget ris eller kød i sin kost, får man for det meste også godt med hvidløg. Det giver en virkelig lækker smag til maden. Men spiser man hvidløget råt, får man mange flere gode fordele ud af det. Når hvidløg tilberedes mister det nemlig sit indhold af allicin, en komponent, der fungerer som et naturligt antibiotikum og detoxmiddel i kroppen. Hvorfor ikke starte morgenen ud med et glas vand og et fed rå hvidløg istedet?

Det kan interessere dig ...
Opbyg muskelmasse og brænd fedt med disse hurtige tips
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Opbyg muskelmasse og brænd fedt med disse hurtige tips

Mange mennesker foretrækker træningsprogrammer, der giver muskelmasse. Opbyg muskelmasse med de her nemme og hurtige råd. Læs om dem her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.